Analýza vplyvu výživy na produkciu, úroveň metabolickej a ekologickej záťaže v chove dojníc – aplikácia poznatkov pre diagnostiku a vzdelávanie

Basic informations

Thematic area: komisia č. 2 pre nové technológie, metódy a formy vo vzdelávaní

Project name (Slovak): Analýza vplyvu výživy na produkciu, úroveň metabolickej a ekologickej záťaže v chove dojníc – aplikácia poznatkov pre diagnostiku a vzdelávanie

Project name (English): Analysis of nutrition impact on production, level of metabolic and ecological load of dairy cows on farm - application of knowledge for diagnostics and education

Start of project: 2020

End of project: 2022

Condition of project: Ukončený

Project number: 011UVLF-4/2020

Project leader: doc. MVDr. Iveta Maskaľová, PhD.

University: Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach

Financial grant of MŠVVandŠ SR within KEGA

Financial grant of MŠVVandŠ SR within KEGA Capital expenditures in €
Pumped for the entire period of the project 32 408,00 0,00

List of project outcomes for the entire solution

Publishing activity

Category code Specific output, name (ISBN, number of pages a i.)
ADE Maskaľová, Iveta (90%); Vajda, Vladimír (5%); Timkovičová Lacková, Petra (5%): The relation of the nutritional composition of TMR and the urea concentration in milk for evaluation nutrition and efficiency of protein utilization in lactating dairy cows. ISSN 1786-8440
AED Maskaľová, Iveta [Autor, 90%] ; Vajda, Vladimír [Autor, 5%] ; Timkovičová Lacková, Petra [Autor, 5%]: Evaluation of protein transformation in dairy cows. In: NutriNET 2020 – 1 vyd. – Nitra (Slovensko) : Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre, 2020. – ISBN 978-80-552-2200-4, s. 55-67
ADF Maskaľová, Iveta (95%); Vajda, Vladimír (5%): Milk urea concentration to the evaluation of nitrogen efficiency transformation on dairy farms. Varšava : ISSN 2453-7837
AFD Maskaľová, Iveta (95%); Vajda, Vladimír (5%): Hodnotenie úrovne výživy dojníc analýzou produkcie a zložiek mlieka. 2021 Košice : ISBN 978-80-8077-711-1
AFD Vajda, Vladimír (10%); Maskaľová, Iveta (90%): Vplyv výživy na produkčné zdravie dojníc. 2021 Košice : ISBN 978-80-8077-711-1
BDF Maskaľová, Iveta (95%); Vajda,Vladimír(5%):Stratégia nutričnej prevencie metabolických porúch – základ produkčného zdravia dojníc, Roľnícke noviny– ISSN 0231-6617. – č. 37 (2021) (téma týždňa), 9-10
V3 Timkovičová Lacková, Petra (60%); Maskaľová, Iveta (38%); Vajda, Vladimír (2%): Effect of parity and days in milk on milk urea concentration and milk components in holstein dairy cows. Varšava : ISSN 2453-7837
V2 Timkovičová Lacková, Petra (60%); Maskaľová, Iveta (38%); Vajda, Vladimír (2%): Vplyv poradia laktácie na dynamiku produkcie, zloženie mlieka a koncentráciu močoviny v mlieku dojníc. 2022 Hradec Králové : ISBN 978-80-87952-36-8
V3 Maskaľová, Iveta (33.333%); Vajda, Vladimír (33.334%); Timkovičová Lacková, Petra (33.333%): Evaluation of urine nitrogen excretion as the measure of the environmental load and as the measure of the environmental load and. Varšava : ISSN 2453-7837
V3 Maskaľová Iveta, Vajda Vladimír, Timkovičová Lacková Petra: The effect of protein nutrition on production, the metabolic transformation of nitrogen and ecological load in dairy farming.” Acta fytotechn zootechn, 25, 2022(4): 303–310
V2 Timkovičová Lacková, Petra (61%); Maskaľová, Iveta (38%); Vajda, Vladimír (1%): Hodnotenie vzťahu výživy, mliečnej produkcie a močoviny v mlieku dojníc. 2022 Hradec Králové : ISBN 978-80-87952-37-5
O3 Maskaľová, Iveta (97%); Vajda, Vladimír (3%): Hodnotenie výživy dojníc analýzou produkcie a zložiek mlieka. Nitra : ISSN 1336-9121

Final evaluation of the commission KEGA

Splnil ciele excelentne (s dosiahnutím celospoločenských prínosov).

Filter

Filter