Analýza vplyvu výživy na produkciu, úroveň metabolickej a ekologickej záťaže v chove dojníc – aplikácia poznatkov pre diagnostiku a vzdelávanie

Základné informácie

Tematická oblasť: komisia č. 2 pre nové technológie, metódy a formy vo vzdelávaní

Názov projektu (slovenský): Analýza vplyvu výživy na produkciu, úroveň metabolickej a ekologickej záťaže v chove dojníc – aplikácia poznatkov pre diagnostiku a vzdelávanie

Názov projektu (anglický): Analysis of nutrition impact on production, level of metabolic and ecological load of dairy cows on farm - application of knowledge for diagnostics and education

Začiatok riešenia projektu: 2020

Koniec riešenia projektu: 2022

Stav projektu: Ukončený

Číslo projektu: 011UVLF-4/2020

Vedúci projektu: doc. MVDr. Iveta Maskaľová, PhD.

Vysoká škola: Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach

Finančná dotácia z MŠVVaŠ SR v rámci KEGA

Finančná dotácia z MŠVVaŠ SR v rámci KEGA Kapitálové výdavky v €
Čerpané za celé obdobie riešenia projektu 32 408,00 0,00

Zoznam výstupov projektu za celé obdobie riešenia

Publikačná činnosť

Kód kategórie Konkrétny výstup, názov (ISBN, počet strán a i.)
ADE Maskaľová, Iveta (90%); Vajda, Vladimír (5%); Timkovičová Lacková, Petra (5%): The relation of the nutritional composition of TMR and the urea concentration in milk for evaluation nutrition and efficiency of protein utilization in lactating dairy cows. ISSN 1786-8440
AED Maskaľová, Iveta [Autor, 90%] ; Vajda, Vladimír [Autor, 5%] ; Timkovičová Lacková, Petra [Autor, 5%]: Evaluation of protein transformation in dairy cows. In: NutriNET 2020 – 1 vyd. – Nitra (Slovensko) : Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre, 2020. – ISBN 978-80-552-2200-4, s. 55-67
ADF Maskaľová, Iveta (95%); Vajda, Vladimír (5%): Milk urea concentration to the evaluation of nitrogen efficiency transformation on dairy farms. Varšava : ISSN 2453-7837
AFD Maskaľová, Iveta (95%); Vajda, Vladimír (5%): Hodnotenie úrovne výživy dojníc analýzou produkcie a zložiek mlieka. 2021 Košice : ISBN 978-80-8077-711-1
AFD Vajda, Vladimír (10%); Maskaľová, Iveta (90%): Vplyv výživy na produkčné zdravie dojníc. 2021 Košice : ISBN 978-80-8077-711-1
BDF Maskaľová, Iveta (95%); Vajda,Vladimír(5%):Stratégia nutričnej prevencie metabolických porúch – základ produkčného zdravia dojníc, Roľnícke noviny– ISSN 0231-6617. – č. 37 (2021) (téma týždňa), 9-10
V3 Timkovičová Lacková, Petra (60%); Maskaľová, Iveta (38%); Vajda, Vladimír (2%): Effect of parity and days in milk on milk urea concentration and milk components in holstein dairy cows. Varšava : ISSN 2453-7837
V2 Timkovičová Lacková, Petra (60%); Maskaľová, Iveta (38%); Vajda, Vladimír (2%): Vplyv poradia laktácie na dynamiku produkcie, zloženie mlieka a koncentráciu močoviny v mlieku dojníc. 2022 Hradec Králové : ISBN 978-80-87952-36-8
V3 Maskaľová, Iveta (33.333%); Vajda, Vladimír (33.334%); Timkovičová Lacková, Petra (33.333%): Evaluation of urine nitrogen excretion as the measure of the environmental load and as the measure of the environmental load and. Varšava : ISSN 2453-7837
V3 Maskaľová Iveta, Vajda Vladimír, Timkovičová Lacková Petra: The effect of protein nutrition on production, the metabolic transformation of nitrogen and ecological load in dairy farming.” Acta fytotechn zootechn, 25, 2022(4): 303–310
V2 Timkovičová Lacková, Petra (61%); Maskaľová, Iveta (38%); Vajda, Vladimír (1%): Hodnotenie vzťahu výživy, mliečnej produkcie a močoviny v mlieku dojníc. 2022 Hradec Králové : ISBN 978-80-87952-37-5
O3 Maskaľová, Iveta (97%); Vajda, Vladimír (3%): Hodnotenie výživy dojníc analýzou produkcie a zložiek mlieka. Nitra : ISSN 1336-9121

Záverečné hodnotenie príslušnej komisie KEGA

Splnil ciele excelentne (s dosiahnutím celospoločenských prínosov).

Filter

Filter