Analýza vplyvu výživy na produkciu, úroveň metabolickej a ekologickej záťaže v chove dojníc – aplikácia poznatkov pre diagnostiku a vzdelávanie
Základné informácie
Tematická oblasť: komisia č. 2 pre nové technológie, metódy a formy vo vzdelávaní
Názov projektu (slovenský): Analýza vplyvu výživy na produkciu, úroveň metabolickej a ekologickej záťaže v chove dojníc – aplikácia poznatkov pre diagnostiku a vzdelávanie
Názov projektu (anglický): Analysis of nutrition impact on production, level of metabolic and ecological load of dairy cows on farm - application of knowledge for diagnostics and education
Začiatok riešenia projektu: 2020
Koniec riešenia projektu: 2022
Stav projektu: Ukončený
Číslo projektu: 011UVLF-4/2020
Vedúci projektu: doc. MVDr. Iveta Maskaľová, PhD.
Vysoká škola: Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach
Finančná dotácia z MŠVVaŠ SR v rámci KEGA
Finančná dotácia z MŠVVaŠ SR v rámci KEGA | Kapitálové výdavky v € | |
---|---|---|
Čerpané za celé obdobie riešenia projektu | 32 408,00 | 0,00 |
Zoznam výstupov projektu za celé obdobie riešenia
Publikačná činnosť
Kód kategórie | Konkrétny výstup, názov (ISBN, počet strán a i.) |
---|---|
ADE | Maskaľová, Iveta (90%); Vajda, Vladimír (5%); Timkovičová Lacková, Petra (5%): The relation of the nutritional composition of TMR and the urea concentration in milk for evaluation nutrition and efficiency of protein utilization in lactating dairy cows. ISSN 1786-8440 |
AED | Maskaľová, Iveta [Autor, 90%] ; Vajda, Vladimír [Autor, 5%] ; Timkovičová Lacková, Petra [Autor, 5%]: Evaluation of protein transformation in dairy cows. In: NutriNET 2020 – 1 vyd. – Nitra (Slovensko) : Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre, 2020. – ISBN 978-80-552-2200-4, s. 55-67 |
ADF | Maskaľová, Iveta (95%); Vajda, Vladimír (5%): Milk urea concentration to the evaluation of nitrogen efficiency transformation on dairy farms. Varšava : ISSN 2453-7837 |
AFD | Maskaľová, Iveta (95%); Vajda, Vladimír (5%): Hodnotenie úrovne výživy dojníc analýzou produkcie a zložiek mlieka. 2021 Košice : ISBN 978-80-8077-711-1 |
AFD | Vajda, Vladimír (10%); Maskaľová, Iveta (90%): Vplyv výživy na produkčné zdravie dojníc. 2021 Košice : ISBN 978-80-8077-711-1 |
BDF | Maskaľová, Iveta (95%); Vajda,Vladimír(5%):Stratégia nutričnej prevencie metabolických porúch – základ produkčného zdravia dojníc, Roľnícke noviny– ISSN 0231-6617. – č. 37 (2021) (téma týždňa), 9-10 |
V3 | Timkovičová Lacková, Petra (60%); Maskaľová, Iveta (38%); Vajda, Vladimír (2%): Effect of parity and days in milk on milk urea concentration and milk components in holstein dairy cows. Varšava : ISSN 2453-7837 |
V2 | Timkovičová Lacková, Petra (60%); Maskaľová, Iveta (38%); Vajda, Vladimír (2%): Vplyv poradia laktácie na dynamiku produkcie, zloženie mlieka a koncentráciu močoviny v mlieku dojníc. 2022 Hradec Králové : ISBN 978-80-87952-36-8 |
V3 | Maskaľová, Iveta (33.333%); Vajda, Vladimír (33.334%); Timkovičová Lacková, Petra (33.333%): Evaluation of urine nitrogen excretion as the measure of the environmental load and as the measure of the environmental load and. Varšava : ISSN 2453-7837 |
V3 | Maskaľová Iveta, Vajda Vladimír, Timkovičová Lacková Petra: The effect of protein nutrition on production, the metabolic transformation of nitrogen and ecological load in dairy farming.” Acta fytotechn zootechn, 25, 2022(4): 303–310 |
V2 | Timkovičová Lacková, Petra (61%); Maskaľová, Iveta (38%); Vajda, Vladimír (1%): Hodnotenie vzťahu výživy, mliečnej produkcie a močoviny v mlieku dojníc. 2022 Hradec Králové : ISBN 978-80-87952-37-5 |
O3 | Maskaľová, Iveta (97%); Vajda, Vladimír (3%): Hodnotenie výživy dojníc analýzou produkcie a zložiek mlieka. Nitra : ISSN 1336-9121 |
Záverečné hodnotenie príslušnej komisie KEGA
Splnil ciele excelentne (s dosiahnutím celospoločenských prínosov).