Kvasné technológie – nový predmet a moderná vysokoškolská učebnica pre študijné programy Technológia potravín, Vinárstvo a Biotechnológie.

Basic informations

Thematic area: komisia č. 3 pre obsahovú integráciu a diverzifikáciu vysokoškolského štúdia

Project name (Slovak): Kvasné technológie – nový predmet a moderná vysokoškolská učebnica pre študijné programy Technológia potravín, Vinárstvo a Biotechnológie.

Project name (English): Fermentation technology - creation of new subject and textbook for Food technology, Wine-making and Biotechnology study programmes.

Start of project: 2013

End of project: 2015

Condition of project: Ukončený

Project number: 024SPU-4/2013

Project leader: doc. RNDr. Dana Urminská, CSc.

University: Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre

Department: Fakulta biotechnológie a potravinárstva

Anotácia originálnych výsledkov riešenia projektu v slovenskom jazyku

Výsledkami riešenia projektu sú príprava a zavedenie do vyučovacieho procesu nového predmetu Kvasné technológie (http://is.uniag.sk/katalog/brozura_katalog.pl?fakulta=50;uobdobi=125;lang=sk), vrátane napísania dvoch vysokoškolských učebných textov Fermentačné technológie a Kvasné technológie. Potreba vznikla na základe detailnej analýzy súčasného stavu vzdelávania, z hľadiska naplnenia odbornej profilácie študijných programov Agrobiotechnológie, Technológia potravín a Vinárstvo na Fakulte biotechnológie a potravinárstva SPU v Nitre.

 

Description of original results of the project in English

The results of project are  preparation and   introduction of new  subject  Fermentative technology (http://is.uniag.sk/katalog/brozura_katalog.pl?fakulta=50;uobdobi=125;lang=sk) and creation of two teaching texts for study branches Agricultural and food biotechnology, Food processing and Wine–making with emphasis on fermentation technologies and processing of crude materials and food by biotechnological procedures.

 

Financial grant of MŠVVandŠ SR within KEGA

Financial grant of MŠVVandŠ SR within KEGA Capital expenditures in €
Pumped for the entire period of the project 18 225,00 0,00

List of project outcomes for the entire solution

Publishing activity

Category code Specific output, name (ISBN, number of pages a i.)
BCI Urminská, Dana (34%); Chmelová, Daniela (33%); Ondrejovič, Miroslav (33%): Fermentačné technológie. 2013. ISBN 978-80-552-1053-7
ADF Lavová, Blažena (34%); Urminská, Dana (33%); Šillerová, Silvia (33%): Diauxic growth of Saccharomyces cerevisiae. 2014 Nitra : Slovak University of Agriculture, ISSN 1338-5178
ADF Lavová, Blažena (50%); Urminská, Dana (50%): Activity of superoxide dismutase enzyme in yeast Saccharomyces cerevisiae. 2014 Nitra : Slovak University of Agriculture, ISSN 1338-5178
ADF Mašková, Zuzana (25%); Tančinová, Dana (25%); Rybárik, Ľubomír (25%); Felšöciová, Soňa (25%): Colonization of grape berries by the genus fusarium and toxigenity of the most common representatives. 2014 Nitra : Slovak University of Agriculture, ISSN 1338-5178
ADF Ducková, Viera (34%); Čanigová, Margita (33%); Kročko, Miroslav (33%): Enterococci and their resistance to antibiotics and thyme essential oil. 2014 Nitra : Slovak University of Agriculture, ISSN 1338-5178
ADF Mendelová, Andrea (25%); Mendel, Ľubomír (25%); Czako, Peter (25%); Mareček, Ján (25%): Tracking changes in chlorophyll and carotenoids in the production process of frozen spinach purée. 2014 Nitra : Slovak University of Agriculture, ISSN 1338-5178
ADF Miššík, Juraj (20%); Puskeiler, Ľ. (20%); Moravcová, Petra (20%); Árvay, Július (20%); Urminská, Dana (20%): Could mushrooms act as concentration pathways to internal contamina-tion of some marginalized communities by 137CS in Slovakia?. 2015 Nitra : Slovak University of Agriculture, ISSN 1338-5178
ADF Socha, Peter (25%); Mickowska, Barbara (25%); Urminská, Dana (25%); Kačmárová, Kvetoslava (25%): The use of different proteases to hydrolyze gliadins. 2015 Nitra : Slovak University of Agriculture, ISSN 1338-5178
ADF Tomka, Marián (25%); Chňapek, Milan (25%); Gálová, Zdenka (25%); Urminská, Dana (25%): The differences between the old and new barley varieties on on the basis of hordein polymorphism with respect to qualitative parameters. 2015 Nitra : Slovak University of Agriculture, ISSN 1338-5178
BCI Urminská Dana (16%), Bobko Marek (14%), Dráb Štefan (14%), Ducková Viera (14%), Mašková Zuzana (14%), Mendelová Andrea (14%), Musilová Janette (14%): Kvasné technológie. 2015. ISBN 978-80-552-1441-2

Replications

Category Name Specific name
1 - citácie v zahraničných publikáciách registrované v citačných indexoch Web of Science a v databáze SCOPUS viď príloha Zoznam ohlasov evidovaných v SLPK
2 - citácie v domácich publikáciách registrované v citačných indexoch Web of Science a v databáze SCOPUS viď príloha Zoznam ohlasov evidovaných v SLPK

Other outcomes (eg e-learning, websites, virtual laboratory, training, courses, workshops and the like.)

Output name Description of output Link
Informačný list predmetu Kvasné technológie. Do akreditačných spisov pre študijný program Agrobiotechnológie, Vinárstvo a Agropotravinárstvo bol pripravený informačný list nového predmetu Kvasné technológie. Študijné programy, vrátane sústavy predmetov boli akreditované (oznam AK november 2015). http://is.uniag.sk/katalog/syllabus.pl? odkud=;zobrazit_sklad=0;zobrazit_obdobi =0;obdobi=;zpet=/katalog/index.pl?obdobi=125,jak=dle_jmena;predmet=98332;typ=61;jazyk=2; vystup=1;lang=sk

Final evaluation of the commission KEGA

Splnil ciele výborne.

Filter

Filter