Implementácia moderných edukačných prvkov v študijných programoch zameraných na animálnu a humánnu výživu
Basic informations
Thematic area: komisia č. 3 pre obsahovú integráciu a diverzifikáciu vysokoškolského štúdia
Project name (Slovak): Implementácia moderných edukačných prvkov v študijných programoch zameraných na animálnu a humánnu výživu
Project name (English): Modern educational elements implementation in study programs focused in animal and human nutrition
Start of project: 2024
End of project: 2026
Condition of project: Financovaný/riešený
Project number: 016SPU-4/2024
Project leader: prof. Ing. Branislav Gálik, PhD.
University: Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre
Department: Fakulta agrobiológie a potravinových zdrojov
Project annotation in Slovak language
Projektový zámer je koncipovaný s cieľom zapracovania moderných edukačných metód a
postupov do vysokoškolského vzdelávania v oblasti humánnej a animálnej výživy. Výstupom projektu
bude publikovanie moderných vysokoškolských učebných textov, printovej vysokoškolskej učebnice
a virtuálnych praktických učebných textov. Plánovaná vysokoškolská učebnica bude obsahovať
najnovšie odborné poznatky z problematiky precíznej výživy a správnej laboratórnej praxe pri
biochemickom hodnotení potravových zdrojov v kontexte modernej animálnej a humánnej výživy.
Praktické učebné texty budú dostupné vo virtuálnom laboratórnom prostredí obsahujúc aj široké
spektrum dát o nutričnej kvalite potravových zdrojov. Moderné vzdelávacie metódy ako základný
komponent procesuálnej stránky edukácie stimulujú budovanie praktických zručností študentov. Tie
sú nevyhnutne potrebné pre zlepšenie vzdelávacieho procesu vo vysokoškolskom prostredí.
Project annotation in English language
The project plan is designed to incorporate modern educational methods and principles into the
university education in the field of human and animal nutrition. The project output will be modern
university textbooks publishing, print university textbook and virtual practical textbooks. The planned
university textbook will contain the latest professional knowledge of the problematic in precision
nutrition and good laboratory practice in the biochemical evaluation of food sources in the context of modern animal as well as human nutrition. Practical teaching texts will be available in virtual
laboratory environment containing a wide range of data of the nutritional quality of food resources.
Modern educational methods as a basic component of the procedural side of education stimulate the
forming of students’ practical skills. These are essential for educational process improvement in the
university environment.
Financial grant of MŠVVandŠ SR within KEGA
Financial grant of MŠVVandŠ SR within KEGA | Capital expenditures in € | |
---|---|---|
Drawn in year 2024 | 9 361,00 | 0,00 |