Implementácia moderných edukačných prvkov v študijných programoch zameraných na animálnu a humánnu výživu

Základné informácie

Tematická oblasť: komisia č. 3 pre obsahovú integráciu a diverzifikáciu vysokoškolského štúdia

Názov projektu (slovenský): Implementácia moderných edukačných prvkov v študijných programoch zameraných na animálnu a humánnu výživu

Názov projektu (anglický): Modern educational elements implementation in study programs focused in animal and human nutrition

Začiatok riešenia projektu: 2024

Koniec riešenia projektu: 2026

Stav projektu: Financovaný/riešený

Číslo projektu: 016SPU-4/2024

Vedúci projektu: prof. Ing. Branislav Gálik, PhD.

Vysoká škola: Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre

Pracovisko: Fakulta agrobiológie a potravinových zdrojov

Anotácia projektu v slovenskom jazyku

Projektový zámer je koncipovaný s cieľom zapracovania moderných edukačných metód a
postupov do vysokoškolského vzdelávania v oblasti humánnej a animálnej výživy. Výstupom projektu
bude publikovanie moderných vysokoškolských učebných textov, printovej vysokoškolskej učebnice
a virtuálnych praktických učebných textov. Plánovaná vysokoškolská učebnica bude obsahovať
najnovšie odborné poznatky z problematiky precíznej výživy a správnej laboratórnej praxe pri
biochemickom hodnotení potravových zdrojov v kontexte modernej animálnej a humánnej výživy.
Praktické učebné texty budú dostupné vo virtuálnom laboratórnom prostredí obsahujúc aj široké
spektrum dát o nutričnej kvalite potravových zdrojov. Moderné vzdelávacie metódy ako základný
komponent procesuálnej stránky edukácie stimulujú budovanie praktických zručností študentov. Tie
sú nevyhnutne potrebné pre zlepšenie vzdelávacieho procesu vo vysokoškolskom prostredí.

Anotácia projektu v anglickom jazyku

The project plan is designed to incorporate modern educational methods and principles into the
university education in the field of human and animal nutrition. The project output will be modern
university textbooks publishing, print university textbook and virtual practical textbooks. The planned
university textbook will contain the latest professional knowledge of the problematic in precision
nutrition and good laboratory practice in the biochemical evaluation of food sources in the context of modern animal as well as human nutrition. Practical teaching texts will be available in virtual
laboratory environment containing a wide range of data of the nutritional quality of food resources.
Modern educational methods as a basic component of the procedural side of education stimulate the
forming of students’ practical skills. These are essential for educational process improvement in the
university environment.

Finančná dotácia z MŠVVaŠ SR v rámci KEGA

Finančná dotácia z MŠVVaŠ SR v rámci KEGA Kapitálové výdavky v €
Čerpané v roku 2024 9 361,00 0,00

Filter

Filter