Implementácia technológií a interdisciplinárnych vzťahov vo výuke predmetov hodnotenia potravín
Basic informations
Thematic area: komisia č. 2 pre nové technológie, metódy a formy vo vzdelávaní
Project name (Slovak): Implementácia technológií a interdisciplinárnych vzťahov vo výuke predmetov hodnotenia potravín
Project name (English): Implementation of technology and interdisciplinary relationships in the teaching of food evaluation subjects
Start of project: 2023
End of project: 2025
Condition of project: Financovaný/riešený
Project number: 014SPU-4/2023
Project leader: doc. Ing. Vladimir Vietoris, PhD.
University: Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre
Department: Fakulta biotechnológie a potravinárstva
Project annotation in Slovak language
Hlavným benefitom predkladaného projektu je obohatenie vyučovacieho procesu na Ústave Potravinárstva FBP SPU v Nitre prostredníctvom dobudovania laboratória senzorických, spotrebiteľských a imerzných štúdií a implementovania interdisciplinárnych ich vzťahov (BigData, Spotrebiteľský pohľad) do praktickej výučby.Primárnym zámerom týchto aktivít bude uskutočňovanie praktických seminárov, testov a štúdií zameraných na získavanie nových poznatkov o vnímaní, rozhodovaní, správaní a preferencii spotrebiteľov. Tieto inovácie prinesú hlbšiu prepojenosť vyučovacieho procesu s aktuálnymi požiadavkami praxe nadomácich, ale aj zahraničných trhoch s potravinami. Postupnou realizáciou všetkých stanovených čiastkových fáz predkladaného projektu dôjde k splneniu hlavného cieľa v podobe zriadenia moderného laboratória nevyhnutného pre skvalitnenie existujúceho procesu vzdelávania a praktickej výučby v oblasti spotrebiteľských a senzorických štúdií, a to nielen na FBP SPU v Nitre, ale aj na ostatných fakultách univerzity. Hlavná výhoda predkladaného projektu teda spočíva v zrejmej inovatívnosti a trvalej udržateľnosti procesov a výsledkov, zároveň sa očakáva skvalitnenie vzťahov v rámci domácej a medzinárodnej výmeny názorov a skúseností s partnermi zo zahraničných inštitúcií vrátane prepojenia na riešenie prípadových štúdií pre prax.
Project annotation in English language
The main benefit of the present project is to enrich the teaching process at the Institute of Food Science FBP SPU in Nitra by completing the laboratory of sensory, consumer and immersion studies and implementing their interdisciplinary relationships (BigData, Consumer insight) into practical teaching.The primary purpose of these activities will be to carry out practical seminars, tests and studies aimed at gaining new knowledge about consumer perception, decision-making, behaviour and preferences. These innovations will bring a deeper connection between the teaching process and the current practical requirements of both domestic and foreign food markets. The gradual implementation of all the defined sub-phases of the project will lead to the fulfilment of the main objective in the form of the establishment of a modern laboratory necessary for the improvement of the existing process of education and practical teaching in the field of consumer and sensory studies, not only at the FBP SPU in Nitra, but also at other faculties of the University, Thus, the main advantage of the submitted project lies in the obvious innovativeness and sustainability of processes and results, at the same time it is expected to improve the quality of relations within the domestic and international exchange of ideas and experiences with partners from foreign institutions, including the link to the solution of case studies for business segment.
Financial grant of MŠVVandŠ SR within KEGA
Financial grant of MŠVVandŠ SR within KEGA | Capital expenditures in € | |
---|---|---|
Drawn in year 2024 | 10 928,00 | 0,00 |