Implementácia technológií a interdisciplinárnych vzťahov vo výuke predmetov hodnotenia potravín
Základné informácie
Tematická oblasť: komisia č. 2 pre nové technológie, metódy a formy vo vzdelávaní
Názov projektu (slovenský): Implementácia technológií a interdisciplinárnych vzťahov vo výuke predmetov hodnotenia potravín
Názov projektu (anglický): Implementation of technology and interdisciplinary relationships in the teaching of food evaluation subjects
Začiatok riešenia projektu: 2023
Koniec riešenia projektu: 2025
Stav projektu: Financovaný/riešený
Číslo projektu: 014SPU-4/2023
Vedúci projektu: doc. Ing. Vladimir Vietoris, PhD.
Vysoká škola: Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre
Pracovisko: Fakulta biotechnológie a potravinárstva
Anotácia projektu v slovenskom jazyku
Hlavným benefitom predkladaného projektu je obohatenie vyučovacieho procesu na Ústave Potravinárstva FBP SPU v Nitre prostredníctvom dobudovania laboratória senzorických, spotrebiteľských a imerzných štúdií a implementovania interdisciplinárnych ich vzťahov (BigData, Spotrebiteľský pohľad) do praktickej výučby.Primárnym zámerom týchto aktivít bude uskutočňovanie praktických seminárov, testov a štúdií zameraných na získavanie nových poznatkov o vnímaní, rozhodovaní, správaní a preferencii spotrebiteľov. Tieto inovácie prinesú hlbšiu prepojenosť vyučovacieho procesu s aktuálnymi požiadavkami praxe nadomácich, ale aj zahraničných trhoch s potravinami. Postupnou realizáciou všetkých stanovených čiastkových fáz predkladaného projektu dôjde k splneniu hlavného cieľa v podobe zriadenia moderného laboratória nevyhnutného pre skvalitnenie existujúceho procesu vzdelávania a praktickej výučby v oblasti spotrebiteľských a senzorických štúdií, a to nielen na FBP SPU v Nitre, ale aj na ostatných fakultách univerzity. Hlavná výhoda predkladaného projektu teda spočíva v zrejmej inovatívnosti a trvalej udržateľnosti procesov a výsledkov, zároveň sa očakáva skvalitnenie vzťahov v rámci domácej a medzinárodnej výmeny názorov a skúseností s partnermi zo zahraničných inštitúcií vrátane prepojenia na riešenie prípadových štúdií pre prax.
Anotácia projektu v anglickom jazyku
The main benefit of the present project is to enrich the teaching process at the Institute of Food Science FBP SPU in Nitra by completing the laboratory of sensory, consumer and immersion studies and implementing their interdisciplinary relationships (BigData, Consumer insight) into practical teaching.The primary purpose of these activities will be to carry out practical seminars, tests and studies aimed at gaining new knowledge about consumer perception, decision-making, behaviour and preferences. These innovations will bring a deeper connection between the teaching process and the current practical requirements of both domestic and foreign food markets. The gradual implementation of all the defined sub-phases of the project will lead to the fulfilment of the main objective in the form of the establishment of a modern laboratory necessary for the improvement of the existing process of education and practical teaching in the field of consumer and sensory studies, not only at the FBP SPU in Nitra, but also at other faculties of the University, Thus, the main advantage of the submitted project lies in the obvious innovativeness and sustainability of processes and results, at the same time it is expected to improve the quality of relations within the domestic and international exchange of ideas and experiences with partners from foreign institutions, including the link to the solution of case studies for business segment.
Finančná dotácia z MŠVVaŠ SR v rámci KEGA
Finančná dotácia z MŠVVaŠ SR v rámci KEGA | Kapitálové výdavky v € | |
---|---|---|
Čerpané v roku 2024 | 10 928,00 | 0,00 |