Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre má akreditovaný program celoživotného vzdelávania Nutričné hodnotenie potravín
Ministerstvo školstva, výskumu, vývoja a mládeže SR vydalo potvrdenia o akreditácii vzdelávacieho programu celoživotného vzdelávania s názvom Nutričné hodnotenie potravín.
SPU sa ho podarilo akreditovať ako jedinej inštitúcii na Slovensku. Program je určený pre každého, kto má záujem získať základné vedomosti a zručnosti v oblasti zloženia potravín a výživy ľudí, ako aj správneho a zdravého životného štýlu. Cieľovou skupinou sú taktiež pedagógovia základných a stredných škôl, tréneri športovcov a mládeže, pracovníci poradní zdravia a výživy či majitelia fitness centier. Odbornou garantkou programu je profesorka Marta Habánová.
Absolvent vzdelávacieho programu Nutričné hodnotenie potravín získa poznatky v oblasti nutričného zloženia potravín a vplyve ich konzumácie na zdravotný stav človeka a jeho výkonnosť. Získa teoretické a praktické poznatky týkajúce sa obsahu základných živín, vitamínov a minerálnych látok jednotlivých potravín a potravinových skupín. Oboznámi sa s ich technologickými vlastnosťami, ktoré sú dôležitým predpokladom k vhodnému zostavovaniu jedálničkov, ako aj so psychologickými aspektami konzumácie niektorých potravín. Naučí sa využívať získané poznatky v oblasti humánnej výživy a primárnej prevencie civilizačných chorôb a metabolických porúch.
Dátumy kurzov zverejní SPU čoskoro.
Prihlásiť sa možno už teraz prostredníctvom formulára: https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=7hqAVcvMxUaIDNb2xGA_Qg-htTtiYURPhxAxPHUltD1UN1Y1RE1VRjk5RUI5UTFIRlVKNEQ4TzI5US4u