Bezpečnosť potravín-študijný materiál a didaktické pomôcky pre spoločný študijný program

Základné informácie

Tematická oblasť: komisia č. 3 pre obsahovú integráciu a diverzifikáciu vysokoškolského štúdia

Názov projektu (slovenský): Bezpečnosť potravín-študijný materiál a didaktické pomôcky pre spoločný študijný program

Názov projektu (anglický): Food safety-study material and educational aids for new joint study programme

Začiatok riešenia projektu: 2015

Koniec riešenia projektu: 2017

Stav projektu: Ukončený

Číslo projektu: 011UVLF-4/2015

Vedúci projektu: prof. MVDr. Jozef Nagy, PhD.

Vysoká škola: Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach

Anotácia originálnych výsledkov riešenia projektu v slovenskom jazyku

Výsledkom riešenia projektu bol spracovaný učebný text „Food safety“ pre študentov spoločného študijného programu UVLF v Košiciach a Nord univesity v Bodø  Náuka o živočíchoch v anglickom jazyku. Boli zhotovené štyri edukačné filmy so zameraním na Hygienu a technológiu produkcie hydinového mäsa, Posúdenie zveriny vyškolenou osobou, Hygienu a technológiu produkcie mlieka a mliečnych výrobkov a Hygienu a technológiu produkcie mäsa králikov. Bolo zlepšené materiálno-technické zabezpečenie praktickej výučby predmetu Bezpečnosť potravín zakúpením komunikačnej súpravy pre učiteľa a študentov pre výučbu v hlučných potravinárskych prevádzkarňach a zakúpením prístrojov pre hodnotenie kvality medu a vajec. Projektom boli podporené aj tri publikácie (dve publikácie z konferencií a jedna publikácia v karentovanom časopise).

Anotácia originálnych výsledkov riešenia projektu v anglickom jazyku

As a result of the project, the study material "Food safety" for students of the joint study programme of UVMP in Košice and Nord univesity in Bodø „Animal Science“ in english language was prepared. Four educational films focused on Hygiene and technology of poultry meat production, Examination of wild game by trained person, Hygiene and technology of  and milk and milk products production, and Hygiene and technology of rabbit meat production have been prepared. Material and technical equipment of practical training by purchase of a communication kit for teachers and students for teaching in noisy food processing establishments and by purchase of equipments for honey and egg quality assessment have been improved. The project also supported three publications (two conference publications and one publication in the current contents journal).

Finančná dotácia z MŠVVaŠ SR v rámci KEGA

Finančná dotácia z MŠVVaŠ SR v rámci KEGA Kapitálové výdavky v €
Čerpané za celé obdobie riešenia projektu 28 582,00 0,00

Zoznam výstupov projektu za celé obdobie riešenia

Publikačná činnosť

Kód kategórie Konkrétny výstup, názov (ISBN, počet strán a i.)
BCI Nagy, J., Bystrický, P., Dudriková, E., Jevinová, P., Koréneková, B., Nagyová, A., Pipová, M., Popelka, P.: Food safety. UVLF Košice, 2017, 229s. ISBN 978-80- 8077-560-5
AFD Nagyová, A., Korim, P., Takáčová, D., Nagy, J.: Hygiene requirements for direct sales and supply of small quantities of products of animal origin in the Slovak Republic. Hygiena alimentorum XXXVI-"Safety and quality of poultry products, fish and game meat", Štrbské Pleso, High tatras, May, 13-13, 2015, 207 - 209 ISBN 978-80-8077-458-5
AFC Reitznerová, A., Šuleková, M., Nagy, J., Marcinčák, S.: Porovnanie oxidačných procesov tukov v mäse a v mäsových výrobkoch. Hygiena a technologie potravin - XLVI. Lenfeldovy a Höklovy dny, 19. a 20. října 2016, Brno ISBN 978-80-7305-781-7
ADC Reitznerová, A., Šuleková, M., Nagy, J., Marcinčák, S., Semjon, B., Čertík, M. and Klempová, T.: Lipid Peroxidation Process in Meat and Meat Products: A Comparison Study of Malondialdehyde Determination between Modified 2-Thiobarbituric Acid Spectrophotometric Method and Reverse-Phase High-Performance Liquid Chromatography. Molecules 2017, 22(11), 1988; IF 2,861

Záverečné hodnotenie príslušnej komisie KEGA

Splnil ciele excelentne (s dosiahnutím celospoločenských prínosov).

Filter

Filter