Bezpečnosť potravín-študijný materiál a didaktické pomôcky pre spoločný študijný program
Základné informácie
Tematická oblasť: komisia č. 3 pre obsahovú integráciu a diverzifikáciu vysokoškolského štúdia
Názov projektu (slovenský): Bezpečnosť potravín-študijný materiál a didaktické pomôcky pre spoločný študijný program
Názov projektu (anglický): Food safety-study material and educational aids for new joint study programme
Začiatok riešenia projektu: 2015
Koniec riešenia projektu: 2017
Stav projektu: Ukončený
Číslo projektu: 011UVLF-4/2015
Vedúci projektu: prof. MVDr. Jozef Nagy, PhD.
Vysoká škola: Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach
Anotácia originálnych výsledkov riešenia projektu v slovenskom jazyku
Výsledkom riešenia projektu bol spracovaný učebný text „Food safety“ pre študentov spoločného študijného programu UVLF v Košiciach a Nord univesity v Bodø Náuka o živočíchoch v anglickom jazyku. Boli zhotovené štyri edukačné filmy so zameraním na Hygienu a technológiu produkcie hydinového mäsa, Posúdenie zveriny vyškolenou osobou, Hygienu a technológiu produkcie mlieka a mliečnych výrobkov a Hygienu a technológiu produkcie mäsa králikov. Bolo zlepšené materiálno-technické zabezpečenie praktickej výučby predmetu Bezpečnosť potravín zakúpením komunikačnej súpravy pre učiteľa a študentov pre výučbu v hlučných potravinárskych prevádzkarňach a zakúpením prístrojov pre hodnotenie kvality medu a vajec. Projektom boli podporené aj tri publikácie (dve publikácie z konferencií a jedna publikácia v karentovanom časopise).
Anotácia originálnych výsledkov riešenia projektu v anglickom jazyku
As a result of the project, the study material "Food safety" for students of the joint study programme of UVMP in Košice and Nord univesity in Bodø „Animal Science“ in english language was prepared. Four educational films focused on Hygiene and technology of poultry meat production, Examination of wild game by trained person, Hygiene and technology of and milk and milk products production, and Hygiene and technology of rabbit meat production have been prepared. Material and technical equipment of practical training by purchase of a communication kit for teachers and students for teaching in noisy food processing establishments and by purchase of equipments for honey and egg quality assessment have been improved. The project also supported three publications (two conference publications and one publication in the current contents journal).
Finančná dotácia z MŠVVaŠ SR v rámci KEGA
Finančná dotácia z MŠVVaŠ SR v rámci KEGA | Kapitálové výdavky v € | |
---|---|---|
Čerpané za celé obdobie riešenia projektu | 28 582,00 | 0,00 |
Zoznam výstupov projektu za celé obdobie riešenia
Publikačná činnosť
Kód kategórie | Konkrétny výstup, názov (ISBN, počet strán a i.) |
---|---|
BCI | Nagy, J., Bystrický, P., Dudriková, E., Jevinová, P., Koréneková, B., Nagyová, A., Pipová, M., Popelka, P.: Food safety. UVLF Košice, 2017, 229s. ISBN 978-80- 8077-560-5 |
AFD | Nagyová, A., Korim, P., Takáčová, D., Nagy, J.: Hygiene requirements for direct sales and supply of small quantities of products of animal origin in the Slovak Republic. Hygiena alimentorum XXXVI-"Safety and quality of poultry products, fish and game meat", Štrbské Pleso, High tatras, May, 13-13, 2015, 207 - 209 ISBN 978-80-8077-458-5 |
AFC | Reitznerová, A., Šuleková, M., Nagy, J., Marcinčák, S.: Porovnanie oxidačných procesov tukov v mäse a v mäsových výrobkoch. Hygiena a technologie potravin - XLVI. Lenfeldovy a Höklovy dny, 19. a 20. října 2016, Brno ISBN 978-80-7305-781-7 |
ADC | Reitznerová, A., Šuleková, M., Nagy, J., Marcinčák, S., Semjon, B., Čertík, M. and Klempová, T.: Lipid Peroxidation Process in Meat and Meat Products: A Comparison Study of Malondialdehyde Determination between Modified 2-Thiobarbituric Acid Spectrophotometric Method and Reverse-Phase High-Performance Liquid Chromatography. Molecules 2017, 22(11), 1988; IF 2,861 |
Záverečné hodnotenie príslušnej komisie KEGA
Splnil ciele excelentne (s dosiahnutím celospoločenských prínosov).