Letná škola Bezpečnosti potravín
Základné informácie
Tematická oblasť: komisia č. 2 pre nové technológie, metódy a formy vo vzdelávaní
Názov projektu (slovenský): Letná škola Bezpečnosti potravín
Názov projektu (anglický): Summer school of Food safety
Začiatok riešenia projektu: 2011
Koniec riešenia projektu: 2013
Stav projektu: Ukončený
Číslo projektu: 049SPU-4/2011
Vedúci projektu: prof. Ing. Jozef Golian, Dr.
Vysoká škola: Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre
Pracovisko: Fakulta biotechnológie a potravinárstva
Anotácia originálnych výsledkov riešenia projektu v slovenskom jazyku
Projekt Letná škola Bezpečnosti potravín mal edukačný charakter. Jeho cieľom bolo organizovať vzdelávaciu aktivitu podľa požiadaviek uchádzačov. V rokoch 2011 – 2013 boli zorganizované tri letné školy bezpečnosti potravín. Spolu bolo prezentovaných 69 prednášok v ôsmich blokoch. Spolu sa zúčastnilo 58 účastníkov - učiteľov stredných škôl potravinárskeho zamerania. Ako doplňujúca literatúra bola vydaná odborná monografia Sprievodca svetom potravín. Výsledkom riešenia projektu je aj popularizácia problematiky bezpečnosti potravín.
Anotácia originálnych výsledkov riešenia projektu v anglickom jazyku
Project Summer School on Food Safety was of educational nature. Its aim was to organize training activity as required by participants. During the years 2011 - 2013 three summer schools on food safety were organized. In eight blocks 69 lectures were presented. Altogether 58 participants attended as teachers of secondary schools focused on food industry. As additional literature was published monograph named “Sprievodca svetom potravín“. The result of the project is the popularization of the food safety issue.
Finančná dotácia z MŠVVaŠ SR v rámci KEGA
Finančná dotácia z MŠVVaŠ SR v rámci KEGA | Kapitálové výdavky v € | |
---|---|---|
Čerpané v roku 2011 | 4 515,00 | 0,00 |
Čerpané v roku 2012 | 9 180,00 | 0,00 |
Čerpané v roku 2013 | 12 298,08 | 0,00 |
Čerpané za celé obdobie riešenia projektu | 25 993,08 | 0,00 |
Zoznam výstupov projektu za celé obdobie riešenia
Publikačná činnosť
Kód kategórie | Konkrétny výstup, názov (ISBN, počet strán a i.) |
---|---|
BAB | Golian, J., Čapla, J., Zajác, P., Babička, Ľ.: 2013 Sprievodca svetom potravín, Nitra 2013, 140 s.,ISBN 978-80-552-0986-9 |
Záverečné hodnotenie príslušnej komisie KEGA
Splnil ciele excelentne (s dosiahnutím celospoločenských prínosov).