Potraviny, hygiena, kozmetika
Uplatnenie absolventov
Absolventi študijného program Potraviny, hygiena, kozmetika sa uplatňujú na mnohých pracovných pozíciách, ako sú napríklad výrobný riaditeľ, technológ, vedúci oddelenia kvality, pracovník výskumu a vývoja, vedúci laboratórií. Podľa sústavy povolaní sa naši absolventi zamestnávajú ako - riadiaci pracovníci (manažéri) v potravinárskej výrobe, - špecialisti, technológovia v potravinárskej výrobe, - špecialisti kontroly, hygieny, kvality a bezpečnosti v potravinárstve, - špecialisti údržby v potravinárskej výrobe. Berúc do úvahy široké spektrum potravinárskych odvetví uvedené skupiny povolaní sú obsadené našimi absolventmi v spoločnostiach Henkel Slovensko, s.r.o., Rajo, s.r.o. Bratislava, Ryba Žilina, GlaxoSmithKline Consumer Healthcare Slovakia s. r. o. (Levice), IDC Holding, a.s. (Sedita, Sereď), Levmilk - Levické mliekarne, a.s. Tatrachema, v.d. (Trnava), Palma, a.s. (Bratislava) Chipita Slovakia, s.r.o., McCarter, a.s. (Dunajská Streda), Alfa Bio, s.r.o. (Banská Bystrica), Encinger, s.r.o. (Bratislava), MaxSport (Bratislava), Cloetta Slovakia s.r.o. (Levice), Mondeléz Mondelez SR Production s.r.o., a.s. (Bratislava), Nestlé Slovensko, s.r.o. (Prievidza), Fekollini s.r.o. (Sládkovičovo), Saneca Pharmaceuticals a. s. (Hlohovec) a v ďalších. Podľa databázy MŠVVŠ SR (https://www.minedu.sk/pri-vybere-vysokej-skoly-pomoze-uchadzacom-aj-prehlad-nezamestnanosti-jej-absolventov/) naši absolventi v odbore potravinárstvo vykazujú najnižšiu mieru nezamestnanosti: oproti ostatným VŠ - 6,5 krát nižšiu. Pri prieskume zamestnanosti našich absolventov (POHYKO) z r. 2019 sme zistili 91 % zamestnanosť v odbore. Nezamestnanosť bola prakticky nulová, nakoľko len jedného z 22 absolventov sa nám nepodarilo kontaktovať (1 4,5%).
Vždy aktuálne novinky o vysokej škole Slovenská technická univerzita v Bratislave na vašom e-maile.
Pošleme vám všetky informácie o dôležitých udalostiach a termínoch.
Podmienky prijatia nájdete na stránke Informácie pre uchádzačov o štúdium na FChPT v dokumente Ďalšie podmienky prijatia na štúdium inžinierskych študijných programov na Fakulte chemickej a potravinárskej technológie STU v Bratislave.
Podmienky pre zahraničných študentov
Additional Admission Conditions for Engineer Study Programmes at the Faculty of Chemical and Food Technology, STU in Bratislava
Bez prijímacích skúšok
áno
Koordinátor pre študentov so špecifickými potrebami
Mgr. Eva Danášová, eva.danasova@stuba.sk
-
Podanie prihlášky na štúdium
15.02.2024 - 31.05.2024
-
Podanie dodatočnej prihlášky
01.06.2024 - 10.08.2024
Vždy aktuálne novinky o vysokej škole Slovenská technická univerzita v Bratislave na vašom e-maile.
Pošleme vám všetky informácie o dôležitých udalostiach a termínoch.
40
Aktuálny počet podaných prihlášok:
37
Prílohy
- bakalársky diplom
- kópiu dodatku k vysokoškolskému diplomu alebo kópiu výpisu absolvovaných predmetov s kreditovým hodnotením
- kópiu potvrdenia o zaplatení poplatku za materiálne zabezpečenie prijímacieho konania
Ročné školné
Štandardná dĺžka štúdia: bezplatne
Doplňujúce informácie k ročnému školnému:
Úplné znenie smernice rektora STU o školnom a poplatkoch: https://www.stuba.sk/buxus/docs/stu/pracoviska/rektorat/odd_pravne_organizacne/UZ_Smernica_skolne%20a%20poplatky_2024_2025_D1a2_signed.pdf
prejsť na internú smernicu školy
Poplatok za prijímacie konanie
písomná prihláška: 30 €
elektronická prihláška: 30 €
Fakturačné údaje
Bankové spojenie: Štátna pokladnica, Radlinského ulica 32, 810 05 Bratislava 15, Slovenská republika
Číslo účtu: SK78 8180 0000 0070 0008 1471
Variabilný symbol: evidenčné číslo prihlášky
Špecifický symbol: --
Konštantný symbol: pre platbu prevodom 0558, pre platbu šekom 0379
Doplňujúce údaje pre platbu zo zahraničia:
Adresa príjemcu: STU, Vazovova 5, 812 43 Bratislava
SWIFT kód: SPSRSKBA
Vždy aktuálne novinky o vysokej škole Slovenská technická univerzita v Bratislave na vašom e-maile.
Pošleme vám všetky informácie o dôležitých udalostiach a termínoch.
Zodpovednosť za obsah: Ing. Ľuboš Čirka, PhD. – lubos.cirka@stuba.sk
Posledná aktualizácia: 31.08.2024 02:52