Hygiena a technológia potravín v kontexte veterinárskej bezpečnosti a kvality potravín

Základné informácie

TOP PROJEKT

Tematická oblasť: komisia č. 3 pre obsahovú integráciu a diverzifikáciu vysokoškolského štúdia

Názov projektu (slovenský): Hygiena a technológia potravín v kontexte veterinárskej bezpečnosti a kvality potravín

Názov projektu (anglický): Food hygiene and technology in the context of veterinary food safety and quality

Začiatok riešenia projektu: 2012

Koniec riešenia projektu: 2014

Stav projektu: Ukončený

Číslo projektu: 011UVLF-4/2012

Vedúci projektu: doc. MVDr. Eva Dudriková, PhD.

Vysoká škola: Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach

Anotácia originálnych výsledkov riešenia projektu v slovenskom jazyku

 

Cieľom projektu je pripraviť a vydať UVLF v Košiciach kvalitnú študijnú literatúru vo forme učebných textov doplnenú o multimediálne nosiče vo forme videozáznamov, fotodokumentácie z prevádzkarní na spracovanie potravín živočíšneho (mlieko a mliečne výrobky) a rastlinného pôvodu (cereálie, cukor, ovocie, zelenina, atď.), potravinárskej chémie pre bakalárov, obalov a obalových materiálov a senzorickej analýzy potravín v kontexte veterinárskej bezpečnosti a kvality potravín.

Cieľom projektu je nielen tvorba učebných textov, ale aj zabezpečenie praktických cvičení (návody na praktické cvičenia) tak, aby študenti po absolvovaní daného predmetu nadobudli teoretické vedomosti a najmä získali praktické zručnosti v laboratórnych analýzach potravín a pracovné návyky, orientáciu v laboratóriách, rozhodovanie o získaných výsledkoch a pod. Pri realizácii projektu sa bude vychádzať z príslušnej veterinárnej a hygienickej legislatívy, ktorá je daná jednotlivými nariadeniami EP a Rady a zákonmi SR v zmysle ústrednej myšlienky Svetového roka veterinárskej medicíny (2011): veterinárny lekár pre zdravie  - veterinárny lekár  pre potraviny - veterinárny lekár pre planétu.

Kľúčové slová v slovenskom jazyku
hygiena potravín, technológie, bezpečnosť, kvalita, veterinársky kontext

Anotácia originálnych výsledkov riešenia projektu v anglickom jazyku

 

The aim of this project is to prepare and edit the high quality study literature concerning (a) foods of animal (milk and milk products) and vegetable origin (e.g. cereals, sugar, fruits, and vegetables), (b) food chemistry, (c) packaging and labelling of food and (d) sensory analysis of food in the context of veterinary food safety and quality. The goal of the project is not only the preparation of the manuscripts but also preparation of multimedia data and manuscripts for practical exercises. Students receive high theoretical knowledge and practical training in laboratory food testing, working habit, and decision making about results from food testing. The contemporaneous veterinary and hygiene legislation of European Union and Slovak Republic will be taken in account according to the leading motive of the World year of the veterinary medicine (2011): veterinary surgeon for health - veterinary surgeon for food - veterinary surgeon for planet.

Kľúčové slová v anglickom jazyku
food hygiene, technology, safety, quality, veterinarian context

Finančná dotácia z MŠVVaŠ SR v rámci KEGA

Finančná dotácia z MŠVVaŠ SR v rámci KEGA Kapitálové výdavky v €
Čerpané v roku 2012 11 291,10 0,00
Čerpané v roku 2013 8 383,64 0,00
Čerpané v roku 2014 8 844,65 0,00
Čerpané za celé obdobie riešenia projektu 28 519,39 0,00

Zoznam výstupov projektu za celé obdobie riešenia

Publikačná činnosť

Kód kategórie Konkrétny výstup, názov (ISBN, počet strán a i.)
ACB Maľa, Pavel (100%); Nagy, Jozef (0%); Baranová, Mária (0%): Senzorická analýza potravín. 2012
ACB Maľa, Pavel (60%); Baranová, Mária (10%); Máté, Dionýz (10%); Nagy, Jozef (10%); Turek, Peter (10%); Dudriková, Eva (0%); Pažáková, Jana (0%): Senzorické hodnotenie potravinárskych surovín. 2012
ACB Baranová, Mária (100%); Maľa, Pavel (0%); Dudriková, Eva (0%): Technológia a bezpečnostné systémy rastlinných komodít I. 2012
ACB Baranová, Mária (100%); Maľa, Pavel (0%); Dudriková, Eva (0%): Technológia a bezpečnostné systémy rastlinných komodít II. 2012
ACB Dudriková, Eva (100%); Baranová, Mária (0%); Pipová, Monika (0%): Food hygiene and technology I (milk). 2012
ACB Dičáková, Zuzana (100%); Süli, Judit (0%); Bystrický, Pavel (0%): Potravinárska chémia. 2013
ACB Dudriková E. a kol.: Technológia výroby, bezpečnosť a kvalita mlieka a mliečnych výrobkov pre magistrov. UVLF v Košiciach, 2014, ISBN 978-80-8077-447-9
BCI Dudriková, Eva (70%); Pažáková, Jana (30%); Chvojka, Dušan (0%); Baranová, Mária (0%): Návody na praktické cvičenia z mlieka a mliečnych výrobkov pre magistrov. 2013
BCI Baranová, Mária (100%); Maľa, Pavel (0%); Dudriková, Eva (0%): Technológia a bezpečnostné systémy rastlinných komodít. 2013
BCI Baranová, Mária (100%); Maľa, Pavel (0%); Dudriková, Eva (0%): Hygiena a technológia cereálií: Hygiena a technológia mlynských obilných výrobkov. 2013
BCI Baranová, Mária (100%); Maľa, Pavel (0%); Dudriková, Eva (0%): Technológia sacharidov, čokolády a cukroviniek. 2014
BCI Baranová, Mária (100%); Maľa, Pavel (0%); Dudriková, Eva (0%): Technológia a kvalita mrazenia a spracovania ovocia a zeleniny. 2014
ADF Lojanová, I. (25%); Čornejová, T. (25%); Dičáková, Zuzana (25%); Dudriková, Eva (25%): INVESTIGATION OF BIOGENIC AMINES IN FOOD AND FEED. 2012 ISSN 0015-5748
ADF Vrabec, Marek (20%); Dudriková, Eva (20%); Labun, V. (20%); Klapáčová, Lýdia (20%); Gallo, Juraj (20%): Analytické hodnotenie syrov Eidam zakúpených v obchodnej sieti v Košiciach. 2012 2012. ISSN 1335-0099
AFC Klapáčová, Lýdia (40%); Pažáková, Jana (10%); Koréneková, Beáta (10%); Dičáková, Zuzana (10%); Dudriková, Eva (10%); Vrabec, Marek (10%); Gallo, Juraj (10%): Mikroflóra hrudkového syra vyrobeného zo surového kravského mlieka Microflora of lump cheese made from raw cow´s milk. 2012 Brno : VFU, 2012. ISBN 978-80-7305-632-2
AFC Vrabec, Marek (60%); Dudriková, Eva (20%); Gallo, Juraj (10%); Klapáčová, Lýdia (10%): Výskyt rezíduí brodifacoumu v jačmeni a repke. 2012 Brno : VFU, 2012. ISBN 978-80-7305-632-2
AFC Pažáková, Jana (40%); Vrabec, Marek (30%); Dudriková, Eva (10%); Gallo, Juraj (10%); Klapáčová, Lýdia (10%): Fyzikálne a chemické zmeny mlieka od dojníc so zápalom mliečnej žľazy. 2012 Brno : VFU, 2012. ISBN 978-80-7305-632-2
AFC Gallo, Juraj (50%); Dudriková, Eva (20%); Vrabec, Marek (20%); Klapáčová, Lýdia (10%): Mikrobiológia surového kozieho mlieka a syrov vyrobených v salašníckych podmienkach. 2012 Brno : VFU, 2012. ISBN 978-80-7305-632-2
AFC Baranová, Mária (70%); Maľa, Pavel (10%); Strapáč, Imrich (10%); Dudriková, Eva (10%): Senzorické hodnotenie bezmäsitých pochúťok Goody Foody. 2012 Brno : VFU, 2012. ISBN 978-80-7305-632-2
AFC Baranová, Mária (70%); Maľa, Pavel (10%); Strapáč, Imrich (10%); Dudriková, Eva (10%): Senzorické hodnotenie vybraných druhov mrazenej zeleniny. 2012 Brno : VFU, 2012. ISBN 978-80-7305-632-2
AFC Dudriková, Eva (50%); Vrabec, Marek (20%); Labun, V. (10%); Baranová, Mária (10%); Maľa, Pavel (10%): Senzorické hodnotenie vybraných druhov syrov zakúpených v obchodnej sieti v Košiciach. 2012 Brno : VFU, 2012. ISBN 978-80-7305-632-2
AFC Maľa, Pavel (70%); Baranová, Mária (15%); Maľová, Jana (15%): Senzorické a analytické hodnotenie výrobkov z ovčieho mlieka. 2012 Brno : VFU, 2012. ISBN 978-80-7305-632-2
AFC Dudriková, Eva (60%); Baranová, Mária (10%); Maľa, Pavel (10%); Dičáková, Zuzana (10%); Vrabec, Marek (10%): Kvalita citrusových plodov (pomaranče) zakúpených v obchodnej sieti v Košiciach. 2012 Brno : VFU, 2012. ISBN 978-80-7305-632-2
AFD Gallo, Juraj (50%); Dudriková, Eva (30%); Klapáčová, Lýdia (10%); Vrabec, Marek (10%): Zoonózy v chove kôz a riziká spojené s konzumáciou kozieho mlieka a kozích mliečnych produktov. 2012 Nitra : Slovenská poľnohospodárska univerzita, 2012. ISBN 978-80-552-0769-8
AFD Dudriková, Eva (40%); Baranová, Mária (10%); Maľa, Pavel (10%); Dičáková, Zuzana (10%); Vrabec, Marek (10%); Klapáčová, Lýdia (10%); Gallo, Juraj (10%): Kvalita a zrelosť pomarančov z obchodnej siete v Košiciach. 2012 Nitra : Slovenská poľnohospodárska univerzita, 2012. ISBN 978-80-552-0769-8
AFD Dičáková, Zuzana (80%); Dudriková, Eva (20%): Obsah soli v deťmi obľúbených syroch. 2012 Košice : ELSEWA,, 2012. ISBN 978-80-89385-21-8
AFD Klapáčová, Lýdia (60%); Takáčová, Daniela (20%); Dudriková, Eva (20%): Bovinná spongiformná encefalopatia z pohľadu aktuálnych právnych úprav. 2012 Nitra : Slovenská poľnohospodárska univerzita, 2012. ISBN 978-80-552-0769-8
AFD Dudriková, Eva (34%); Fatrcová-Šramková, Katarína (33%); Lovayová, Viera (33%): Porovnanie konzumácie hydiny a rýb oproti konzumácii červeného mäsa u vysokoškolských študentov. 2012 Košice : Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach, 2012. ISBN 978-80-7148-063-1
AFC Dičáková, Zuzana (80%); Dudriková, Eva (20%): Porovnanie niektorých senzorických a fyzikálnochemických vlastností syra Gouda. 2012 Brno : VFU, 2012. ISBN 978-80-7305-632-2
AFD Takáčová, Daniela (60%); Dudriková, Eva (20%); Nagyová, Alena (20%): Chov nosníc v kontexte hygieny potravín. 2012 Bratislava : Štátna veterinárna a potravinová správa SR, 2012. ISBN 978-80-7148-063-1
AFD Strapáč, Imrich (70%); Sokol, Jozef (10%); Baranová, Mária (10%); Žatko, Daniel (10%): Obsah esenciálnych mikroelementov a niektorých makroelementov v slepačích vajciach. 2012 Bratislava : Štátna veterinárna a potravinová správa SR, 2012. ISBN 978-80-7148-063-1
AFD Baranová, Mária (70%); Maľa, Pavel (10%); Strapáč, Imrich (10%); Dudriková, Eva (10%): Senzorická analýza mrazených zeleninových zmesí. 2013 Košice : UVLF, 2013. ISBN 978-80-8077-334-2
AFD Baranová, Mária (80%); Maľa, Pavel (10%); Strapáč, Imrich (10%): Bezmäsité mrazené výrobky Goody Foody. 2013 Košice : UVLF, 2013. ISBN 978-80-8077-334-2
AFD Strapáč, Imrich (80%); Baranová, Mária (10%); Sokol, Jozef (10%): Porovnanie obsahu esenciálnych chemických prvkov kravského a ovčieho mlieka. 2013 Košice : UVLF, 2013. ISBN 978-80-8077-334-2
AFD Strapáč, Imrich (60%); Vargová, Lenka (30%); Baranová, Mária (10%): Hľuzy sladkých zemiakov (Helianthus tuberosus) bohatý zdroj inzulínu - rozpustnej vlákniny vhodnej pre pacientov s diabetes melitus 2. 2013 Košice : UVLF, 2013. ISBN 978-80-8077-334-2
AFD Strapáč, Imrich (60%); Vargová, Lenka (30%); Baranová, Mária (10%): Porovnanie obsahu chemických prvkov sladkých zemiakov Helianthus tuberosus s ich obsahom v zemiakoch Solanum tuberosum. 2013 Košice : UVLF, 2013. ISBN 978-80-8077-334-2
AFD Strapáč, Imrich (60%); Vargová, Lenka (30%); Baranová, Mária (10%): Stanovenie obsahu metylesterov mastných kyselín v N-hexánovom extrakte zo sladkých zemiakov Helianthus tuberosus. 2013 Košice : UVLF, 2013. ISBN 978-80-8077-334-2
AFD Dičáková, Zuzana (60%); Nezbedová, Zuzana (20%); Bystrický, Pavel (20%): Detekcia potravín v hodných pre konzumentov s histamínovou intoleranciou. 2013 Košice : ELSEWA, 2013. ISBN 978-80-89385-26-3
AFD Dičáková, Zuzana (60%); Ondíková, Jana (20%); Maľa, Pavel (20%): Porovnanie chemického zloženia mlieka pre deti. 2013 Košice : UVLF, 2013. ISBN 978-80-8077-334-2
AFD Dičáková, Zuzana (80%); Dudriková, Eva (20%): Detekcia biogénnych amínov v mliečnych výrobkoch metódou TLC. 2013 Košice : UVLF, 2013. ISBN 978-80-8077-334-2
AFD Dičáková, Zuzana (80%); Dudriková, Eva (20%): Soľ v syroch a mliečnych výrobkoch pre deti. 2013 Košice : UVLF, 2013. ISBN 978-80-8077-334-2
AFD Dudriková, Eva (50%); Takáčová, Daniela (50%): Bezpečnostné systémy v mliekarstve. 2013 Košice : UVLF, 2013. ISBN 978-80-8077-334-2
AFD Dudriková, Eva (30%); Dancáková, Ľudmila (20%); Dudriková, Katarína (20%); Lenhardt, Ľudovít (30%): Histopatologický obraz bovinných mastitíd. 2013 Košice : UVLF, 2013. ISBN 978-80-8077-334-2
AFD Klapáčová, Lýdia (50%); Pažáková, Jana (30%); Dudriková, Eva (20%): Diverzita mikroorganizmov v hrudkovom syre vyrobenom farmárskym spôsobom. 2013 Košice : UVLF, 2013. ISBN 978-80-8077-334-2
ADE Gallo, Juraj (50%); Vrabec, Marek (40%); Dudriková, Eva (10%): Hodnotenie jogurtov vyrobených z kozieho mlieka v laboratórnych podmienkach. 2013 2013. ISSN 1335-0099
AFD Gallo, Juraj (70%); Vrabec, Marek (20%); Dudriková, Eva (10%): Kvalita jogurtov vyrobených v laboratóriu. 2013 Košice : UVLF, 2013. ISBN 978-80-8077-334-2
AFD Vrabec, Marek (60%); Dudriková, Eva (20%); Gallo, Juraj (10%); Klapáčová, Lýdia (10%): Mikrobiologická kontaminácia ovčieho mlieka pri optimalizácii hygienických požiadaviek prvovýroby. 2013 Košice : UVLF, 2013. ISBN 978-80-8077-334-2
AFC Gallo, Juraj (70%); Vrabec, Marek (15%); Klapáčová, Lýdia (5%); Dudriková, Eva (10%): Senzorická analýza, kvalita a bezpecnost jogurtov vyrobených v laboratórnych podmienkach. 2013 Brno : VFU, 2013. ISBN 978-80-7305-650-6
AFC Gallo, Juraj (80%); Dudriková, Eva (10%); Vrabec, Marek (10%): Rezistencia stafylokokov izolovaných z kozieho mlieka na antibiotiká používané vo veterinárskej praxi. 2013 Brno : VFU, 2013. ISBN 978-80-7305-664-3
AFC Maľa,P. Maľová, J., Semjon,B. Kvalita priemyselne vyrábaných syrov s nízkodohrievanou syreninou. Hygiena a technologia potravin XLIV. Lenfeldovy a Hoklovy dny, Zborník prednášok a posterov Brno 2014, s.37 ISBN -978-80-7305-729-9
AFC Baranová, M., Dudriková, E., Strapáč, I.: Zmeny fyzikálno-chemických vlastností pšeničných múk počas skladovania.Hygiena a technologie potravin XLIV. Lenfeldovy a Hoklovy dny, Zborník abstraktov Brno 2014, s. 18. ISBN-978-80-7305-728-2
AFC Strapáč, I., Baranová, M.: Porovnanie obsahu chlorofylu a, chlorofylu b, lykopénu, β-karoténu a celkových fenolových látok v odrodách Papriky ročnej (Capsicum annuum L) a Čili papričiek (Capsicum frutescens L.). Hygiena a technologie potravin XLIV. Lenfeldovy a Hoklovy dny, Zborník prednášok a posterov. Brno 2014, s. 168-171. ISBN-978-80-7305-729-9
AFC Dudriková, E., Vrabec, M., Marcinčák, S., Koréneková, B., Brenesselová, M., Baranová, M.: Kvalitatívne parametre bryndza z obchodnej siete.Hygiena a technologie potravin XLIV. Lenfeldovy a Hoklovy dny, Zborník prednášok a posterov. Brno 2014, s. 81-84. ISBN-978-80-7305-729-9
AFC Dudriková, E., Baranová, M., Maľa, P., Marcinčák, S., Pospiech, M., Vrabec, M.: Výživové hodnotenie spišských párkov ako tradične zaručenej špeciality.Hygiena alimentorum XXXV, Bezpečnosť mäsa a mäsových výrobkov v duchu tradičnej kvality, 21.- 23.máj 2014, Štrbské Pleso,179-183, ISBN 978-80-8077-401-1
AFG Dudriková, E., Vrabec, M., Marcinčák, S., Koréneková, B., Brenesselová, M., Baranová, M.: Kvalitatívne parametre bryndze z obchodnej siete. Hygiena a technologie potravin XLIV. Lenfeldovy a Hoklovy dny, Zborník abstraktov Brno 2014, s. 25. ISBN-978-80-7305-728-2
ADD Dičáková, Z., Nezbedová, Z., Dudriková, E.: (Histamínová intolerancia a histamín vo vzťahu k potravinám) Histamine intolerance and histamine in relation to food. Folia Veterinaria, 2014,58, 2, 127-129
AFG Martha Kasapian, Zuzana Dičáková, Eva Dudriková, Pavel Bystrický: Physical and physico-chemical parameters of greek cheeses. In: Book of abstracts of XIth International Conference of Food Physicists and Innovative Technologies 10-12 June 2014, Plovdiv, Bulgaria
AFC Dičáková, Z., Dudriková, E. Porovnanie fyzikálno-chemických a fyzikálnych vlastností syrov vzhľadom na ich kulinárske použitie. Sborník přednášek a posterů, Hygiena a technologie potravin XLIV. Lenfeldovy a Höcklovy dny, 15. a 16. října 2014, Brno, VFU Brno, s.73-76, ISBN-978-80-7305-729-9
AFD Dičáková Zuzana, Wu Jihong, Turek Peter, Bystrický Pavel: Porovnanie obsahu biogénnych amínov v mäsových a vegetariánskych výrobkoch. In HYGIENA ALIMENTORUM. Konferencia. HYGIENA ALIMENTORUM XXXV: Bezpečnosť mäsa a mäsových výrobkov v duchu tradičnej kvality, 21. - 23. mája 2014, Štrbské Pleso, SR : Zborník prednášok a posterových prezentácií z medzinárodnej vedeckej konferencie. 1. vyd. - Košice : UVLF, 2014. ISBN 978-80-8077-401-1, s. 175-178.
AFC Dičáková, Z., Dudriková, E. Porovnanie fyzikálno-chemických a fyzikálnych vlastností syrov vzhľadom na ich kulinárske použitie. Sborník přednášek a posterů, Hygiena a technologie potravin XLIV. Lenfeldovy a Höcklovy dny, 15. a 16. října 2014, Brno, VFU Brno, s.73-76, ISBN-978-80-7305-729-9
AFC Dičáková Z., Dudriková E, Maľa, P.: Senzorické posudzovanie rôznych druhov masla. Zborník publikácií zo XVI. ročníka odbornej konferencie s medzinárodnou účasťou. Manažment bezpečnosti a kvality potravinárskych výrobkov (poľnohospodárstvo – obchod – služby) 29.–31. október 2014, Vysoké Tatry, Štrbské Pleso, ELSEWA s.r.o Košice, 2014, s. 52-56, ISBN 978-80-89385-21-8
AFA Dičáková Z., Bystrický P., Turek P., Sokol J.: Biogenic amines in food – with special reference to traditional slovak meat and milk products. In: Book of abstracts of 2014 Beijing International Conference on Food Non-thermal Processing Technologies, 22,-23. September 2014, Beijing, China, ISBN 183-1103-1680,Recenzenti: Xiaosong Hu, Zhang Yajie, Liu Xin
AFC Vrabec, M., Dudriková, E., Lovayová, V.: Antibiotická rezistencia mikroorganizmov rodu Enterococcus izolovaných z bryndze. Antibiotic resistance of microorganisms of the genus Enterococcus isolated from bryndza cheese. In: Hygiena a technologie potravin XLIV. Lenfeldovy a Hoklovy dny, Zborník prednášok a posterov. Brno 2014, s. 192-195. ISBN-978-80-7305-729-9
AFC Vrabec, M., Gallo, J., Dudriková, E.: Antibiotická rezistencia mikroorganizmov rodu Enterococcus izolovaných z farmového ovčieho mlieka a ovčej hrudky. In: XVI. Konference mladých vědeckých pracovniků s mezinárodní účastí – Sborník příspěvků (Vorlová, L. a kol. ed.) VFU Brno 2014, s. 25-27. ISBN 978-80-7305-670-4
AFC Gallo,J., Vrabec, M., Dudriková, E., Šmiga, Ľ.: Survival of Listeria Monocytogenes in soft cheeses made from pasteurized goats milk. In: XVI. Konference mladých vědeckých pracovniků s mezinárodní účastí – Sborník příspěvků (Vorlová, L. a kol. ed.) VFU Brno 2014, s. 28-30. ISBN 978-80-7305-670-4
AFD Klapáčová, L., Greifová, M., Kološta, M., Greif, G., Dudriková, E., Tomáška, M.: Antibakteriálna aktivita laktobacilov izolovaných z ovčieho a kozieho mlieka. Antibacterial activity of lactobacilli isolated from eweś and goat´s milk. In: Hygiena a technologie potravin XLIV. Lenfeldovy a Hoklovy dny, Zborník prednášok a posterov. Brno 2014, s. 101-104. ISBN-978-80-7305-729-9.
AFD Klapáčová, L., Slottová, A., Bujňáková, D., Kološta, M., Dudriková, E., Tomáška, M.: Production of technologically desirable metabolites by lactobacilli isolated from goat´s milk. v: XVI. In : Konference mladých vědeckých pracovniků s mezinárodní účastí – Sborník příspěvků, Brno 28.máj 2014, s. 31 – 33. ISBN 978-80-7305-670-4.
ADC Lovayová, V., Dudriková, E., Rimárová, K., Siegfried, L.: Quantity of selected probiotic cultures in semi-hard cheese with low-cooking curd during the maturation process. J. Food Sci. Technol., DOI 10.1007/s13197-014-1619-9. 6p. ISSN 0022-1155. Published online: 17 November 2014.
ADC Kasapian, M., Dičáková, Z., Dudriková, E., Bystrický, P.: Physical and physico-chemical parameters of Greek cheeses. Bulgarian Chemical Communication. ACCEPTED (2014/2015).
ADD Klapáčová, l., Greif, G., Greifová, M., Tomáška, M., Hanuš, O., Dudriková, E.: Simultaneous effect of antimicrobial activity and inability to produce biogenic amines by loactobacilli from goat´s milk. Food Nutrition Research. 2014/2015. ACCEPTED (JFNR-P-1846/29.11.2014).

Ohlasy

Názov kategórie Konkrétny názov
1 - citácie v zahraničných publikáciách registrované v citačných indexoch Web of Science a v databáze SCOPUS Pilipčincová, I.-Bhide, Mangesh, R.- Dudriková, E.-Trávniček, M.: genotypic characterization of coagulase-negative staphylococci isolated from sheep milk in Slovakia. In: Acta Veterinaria Brno: Vysoká škola veterinarni, 2010, ISSN 0001-7213, 2010, vol. 79, č. 2, s. 269-276
1 - citácie v zahraničných publikáciách registrované v citačných indexoch Web of Science a v databáze SCOPUS DORKO, Erik - RIMAROVÁ, Kvetoslava, KECEROVÁ, Anna - PILIPČINEC, Emil - DUDRIKOVÁ, Eva - LOVAYOVÁ, Viera - PETROVIČOVÁ, J. - BOROŠ, E.: Potential association BETWEEN COXIELLA BURNETII SEROPREVALENCE AND SELECTED RISK FACTORS AMONG VETERINARY STUDENTS IN SLOVAKIA. In Annals of agricultural and environmental medicine. ISSN 1232-1966, 2011, vol. 18, č. 1, s. 47-53.
1 - citácie v zahraničných publikáciách registrované v citačných indexoch Web of Science a v databáze SCOPUS FATRCOVÁ-ŠRÁMKOVÁ, K. - CHLEBO, P. - DUDRIKOVÁ, E. 2010. Risk in nutrition habits of Slovak population. In Ecological Chemistry and Engineeeering (A), vol. 17, 2010, no. 1, p. 21-31.
3 - citácie v zahraničných publikáciách neregistrované v citačných indexoch DUDRIKOVÁ, E. - FATRCOVÁ-ŠRÁMKOVÁ, K. - LOVAYOVÁ, V. 2012. Porovnanie konzumácie hydiny rýb oproti konzumácii červeného mäsa u vysokoškolských študentov. In: Hygiena alimentorum XXXIII. Košice, UVLF v Košiciach, 2012, s. 201-204. ISBN 978-80-7148-063-1.
3 - citácie v zahraničných publikáciách neregistrované v citačných indexoch SEGURADO BENITO PILIPČINCOVÁ, Ivana - BHIDE, Mangesh Ramesh - DUDRIKOVÁ, Eva - TRÁVNIČEK, Milan. Genotypic Characterization of Coagulase-negative Staphylococci Isolated from Sheep Milk in Slovakia. In Acta veterinaria Brno. ISSN 0001-7213, 2010, vol. 79, č. 2, s. 269-276.
1 - citácie v zahraničných publikáciách registrované v citačných indexoch Web of Science a v databáze SCOPUS DORKO, Erik - RIMAROVÁ, Kvetoslava - KECEROVÁ, Anna - PILIPČINEC, Emil - DUDRIKOVÁ, Eva - LOVAYOVÁ, Viera - PETROVIČOVÁ, Jozefína - BOROŠ, Erich. Potential association between Coxiella burnetii seroprevalence and selected risk factors among veterinary students in Slovakia. In Annals of agricultural and environmental medicine. ISSN 1232-1966, 2011, vol. 18, č. 1, s. 47-53. (2.311 - IF2011).
1 - citácie v zahraničných publikáciách registrované v citačných indexoch Web of Science a v databáze SCOPUS JEVINOVÁ, Pavlína - DUDRIKOVÁ, Eva - SOKOL, Jozef - NAGY, Jozef - MÁTÉ, Dionýz - PIPOVÁ, Monika - CABADAJ, Rudolf. Determination of oxytetracycline residues in milk with the use of HPLC method and two microbial inhibition assays. In Bulletin of the Veterinary Institute in Pulawy, 2003, roč. 47, č. 1, s. 211-216.
1 - citácie v zahraničných publikáciách registrované v citačných indexoch Web of Science a v databáze SCOPUS JEVINOVÁ, Pavlína - DUDRIKOVÁ, Eva - SOKOL, Jozef - NAGY, Jozef - MÁTÉ, Dionýz - PIPOVÁ, Monika - CABADAJ, Rudolf. Determination of oxytetracycline residues in milk with the use of HPLC method and two microbial inhibition assays. In Bulletin of the Veterinary Institute in Pulawy, 2003, roč. 47, č. 1, s. 211-216.

Záverečné hodnotenie príslušnej komisie KEGA

Splnil ciele excelentne (s dosiahnutím celospoločenských prínosov).

Filter

Filter