Hygiena a technológia potravín v kontexte veterinárskej bezpečnosti a kvality potravín
Základné informácie
TOP PROJEKT
Tematická oblasť: komisia č. 3 pre obsahovú integráciu a diverzifikáciu vysokoškolského štúdia
Názov projektu (slovenský): Hygiena a technológia potravín v kontexte veterinárskej bezpečnosti a kvality potravín
Názov projektu (anglický): Food hygiene and technology in the context of veterinary food safety and quality
Začiatok riešenia projektu: 2012
Koniec riešenia projektu: 2014
Stav projektu: Ukončený
Číslo projektu: 011UVLF-4/2012
Vedúci projektu: doc. MVDr. Eva Dudriková, PhD.
Vysoká škola: Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach
Anotácia originálnych výsledkov riešenia projektu v slovenskom jazyku
Cieľom projektu je pripraviť a vydať UVLF v Košiciach kvalitnú študijnú literatúru vo forme učebných textov doplnenú o multimediálne nosiče vo forme videozáznamov, fotodokumentácie z prevádzkarní na spracovanie potravín živočíšneho (mlieko a mliečne výrobky) a rastlinného pôvodu (cereálie, cukor, ovocie, zelenina, atď.), potravinárskej chémie pre bakalárov, obalov a obalových materiálov a senzorickej analýzy potravín v kontexte veterinárskej bezpečnosti a kvality potravín.
Cieľom projektu je nielen tvorba učebných textov, ale aj zabezpečenie praktických cvičení (návody na praktické cvičenia) tak, aby študenti po absolvovaní daného predmetu nadobudli teoretické vedomosti a najmä získali praktické zručnosti v laboratórnych analýzach potravín a pracovné návyky, orientáciu v laboratóriách, rozhodovanie o získaných výsledkoch a pod. Pri realizácii projektu sa bude vychádzať z príslušnej veterinárnej a hygienickej legislatívy, ktorá je daná jednotlivými nariadeniami EP a Rady a zákonmi SR v zmysle ústrednej myšlienky Svetového roka veterinárskej medicíny (2011): veterinárny lekár pre zdravie - veterinárny lekár pre potraviny - veterinárny lekár pre planétu.
Kľúčové slová v slovenskom jazyku
hygiena potravín, technológie, bezpečnosť, kvalita, veterinársky kontext
Anotácia originálnych výsledkov riešenia projektu v anglickom jazyku
The aim of this project is to prepare and edit the high quality study literature concerning (a) foods of animal (milk and milk products) and vegetable origin (e.g. cereals, sugar, fruits, and vegetables), (b) food chemistry, (c) packaging and labelling of food and (d) sensory analysis of food in the context of veterinary food safety and quality. The goal of the project is not only the preparation of the manuscripts but also preparation of multimedia data and manuscripts for practical exercises. Students receive high theoretical knowledge and practical training in laboratory food testing, working habit, and decision making about results from food testing. The contemporaneous veterinary and hygiene legislation of European Union and Slovak Republic will be taken in account according to the leading motive of the World year of the veterinary medicine (2011): veterinary surgeon for health - veterinary surgeon for food - veterinary surgeon for planet.
Kľúčové slová v anglickom jazyku
food hygiene, technology, safety, quality, veterinarian context
Finančná dotácia z MŠVVaŠ SR v rámci KEGA
Finančná dotácia z MŠVVaŠ SR v rámci KEGA | Kapitálové výdavky v € | |
---|---|---|
Čerpané v roku 2012 | 11 291,10 | 0,00 |
Čerpané v roku 2013 | 8 383,64 | 0,00 |
Čerpané v roku 2014 | 8 844,65 | 0,00 |
Čerpané za celé obdobie riešenia projektu | 28 519,39 | 0,00 |
Zoznam výstupov projektu za celé obdobie riešenia
Publikačná činnosť
Kód kategórie | Konkrétny výstup, názov (ISBN, počet strán a i.) |
---|---|
ACB | Maľa, Pavel (100%); Nagy, Jozef (0%); Baranová, Mária (0%): Senzorická analýza potravín. 2012 |
ACB | Maľa, Pavel (60%); Baranová, Mária (10%); Máté, Dionýz (10%); Nagy, Jozef (10%); Turek, Peter (10%); Dudriková, Eva (0%); Pažáková, Jana (0%): Senzorické hodnotenie potravinárskych surovín. 2012 |
ACB | Baranová, Mária (100%); Maľa, Pavel (0%); Dudriková, Eva (0%): Technológia a bezpečnostné systémy rastlinných komodít I. 2012 |
ACB | Baranová, Mária (100%); Maľa, Pavel (0%); Dudriková, Eva (0%): Technológia a bezpečnostné systémy rastlinných komodít II. 2012 |
ACB | Dudriková, Eva (100%); Baranová, Mária (0%); Pipová, Monika (0%): Food hygiene and technology I (milk). 2012 |
ACB | Dičáková, Zuzana (100%); Süli, Judit (0%); Bystrický, Pavel (0%): Potravinárska chémia. 2013 |
ACB | Dudriková E. a kol.: Technológia výroby, bezpečnosť a kvalita mlieka a mliečnych výrobkov pre magistrov. UVLF v Košiciach, 2014, ISBN 978-80-8077-447-9 |
BCI | Dudriková, Eva (70%); Pažáková, Jana (30%); Chvojka, Dušan (0%); Baranová, Mária (0%): Návody na praktické cvičenia z mlieka a mliečnych výrobkov pre magistrov. 2013 |
BCI | Baranová, Mária (100%); Maľa, Pavel (0%); Dudriková, Eva (0%): Technológia a bezpečnostné systémy rastlinných komodít. 2013 |
BCI | Baranová, Mária (100%); Maľa, Pavel (0%); Dudriková, Eva (0%): Hygiena a technológia cereálií: Hygiena a technológia mlynských obilných výrobkov. 2013 |
BCI | Baranová, Mária (100%); Maľa, Pavel (0%); Dudriková, Eva (0%): Technológia sacharidov, čokolády a cukroviniek. 2014 |
BCI | Baranová, Mária (100%); Maľa, Pavel (0%); Dudriková, Eva (0%): Technológia a kvalita mrazenia a spracovania ovocia a zeleniny. 2014 |
ADF | Lojanová, I. (25%); Čornejová, T. (25%); Dičáková, Zuzana (25%); Dudriková, Eva (25%): INVESTIGATION OF BIOGENIC AMINES IN FOOD AND FEED. 2012 ISSN 0015-5748 |
ADF | Vrabec, Marek (20%); Dudriková, Eva (20%); Labun, V. (20%); Klapáčová, Lýdia (20%); Gallo, Juraj (20%): Analytické hodnotenie syrov Eidam zakúpených v obchodnej sieti v Košiciach. 2012 2012. ISSN 1335-0099 |
AFC | Klapáčová, Lýdia (40%); Pažáková, Jana (10%); Koréneková, Beáta (10%); Dičáková, Zuzana (10%); Dudriková, Eva (10%); Vrabec, Marek (10%); Gallo, Juraj (10%): Mikroflóra hrudkového syra vyrobeného zo surového kravského mlieka Microflora of lump cheese made from raw cow´s milk. 2012 Brno : VFU, 2012. ISBN 978-80-7305-632-2 |
AFC | Vrabec, Marek (60%); Dudriková, Eva (20%); Gallo, Juraj (10%); Klapáčová, Lýdia (10%): Výskyt rezíduí brodifacoumu v jačmeni a repke. 2012 Brno : VFU, 2012. ISBN 978-80-7305-632-2 |
AFC | Pažáková, Jana (40%); Vrabec, Marek (30%); Dudriková, Eva (10%); Gallo, Juraj (10%); Klapáčová, Lýdia (10%): Fyzikálne a chemické zmeny mlieka od dojníc so zápalom mliečnej žľazy. 2012 Brno : VFU, 2012. ISBN 978-80-7305-632-2 |
AFC | Gallo, Juraj (50%); Dudriková, Eva (20%); Vrabec, Marek (20%); Klapáčová, Lýdia (10%): Mikrobiológia surového kozieho mlieka a syrov vyrobených v salašníckych podmienkach. 2012 Brno : VFU, 2012. ISBN 978-80-7305-632-2 |
AFC | Baranová, Mária (70%); Maľa, Pavel (10%); Strapáč, Imrich (10%); Dudriková, Eva (10%): Senzorické hodnotenie bezmäsitých pochúťok Goody Foody. 2012 Brno : VFU, 2012. ISBN 978-80-7305-632-2 |
AFC | Baranová, Mária (70%); Maľa, Pavel (10%); Strapáč, Imrich (10%); Dudriková, Eva (10%): Senzorické hodnotenie vybraných druhov mrazenej zeleniny. 2012 Brno : VFU, 2012. ISBN 978-80-7305-632-2 |
AFC | Dudriková, Eva (50%); Vrabec, Marek (20%); Labun, V. (10%); Baranová, Mária (10%); Maľa, Pavel (10%): Senzorické hodnotenie vybraných druhov syrov zakúpených v obchodnej sieti v Košiciach. 2012 Brno : VFU, 2012. ISBN 978-80-7305-632-2 |
AFC | Maľa, Pavel (70%); Baranová, Mária (15%); Maľová, Jana (15%): Senzorické a analytické hodnotenie výrobkov z ovčieho mlieka. 2012 Brno : VFU, 2012. ISBN 978-80-7305-632-2 |
AFC | Dudriková, Eva (60%); Baranová, Mária (10%); Maľa, Pavel (10%); Dičáková, Zuzana (10%); Vrabec, Marek (10%): Kvalita citrusových plodov (pomaranče) zakúpených v obchodnej sieti v Košiciach. 2012 Brno : VFU, 2012. ISBN 978-80-7305-632-2 |
AFD | Gallo, Juraj (50%); Dudriková, Eva (30%); Klapáčová, Lýdia (10%); Vrabec, Marek (10%): Zoonózy v chove kôz a riziká spojené s konzumáciou kozieho mlieka a kozích mliečnych produktov. 2012 Nitra : Slovenská poľnohospodárska univerzita, 2012. ISBN 978-80-552-0769-8 |
AFD | Dudriková, Eva (40%); Baranová, Mária (10%); Maľa, Pavel (10%); Dičáková, Zuzana (10%); Vrabec, Marek (10%); Klapáčová, Lýdia (10%); Gallo, Juraj (10%): Kvalita a zrelosť pomarančov z obchodnej siete v Košiciach. 2012 Nitra : Slovenská poľnohospodárska univerzita, 2012. ISBN 978-80-552-0769-8 |
AFD | Dičáková, Zuzana (80%); Dudriková, Eva (20%): Obsah soli v deťmi obľúbených syroch. 2012 Košice : ELSEWA,, 2012. ISBN 978-80-89385-21-8 |
AFD | Klapáčová, Lýdia (60%); Takáčová, Daniela (20%); Dudriková, Eva (20%): Bovinná spongiformná encefalopatia z pohľadu aktuálnych právnych úprav. 2012 Nitra : Slovenská poľnohospodárska univerzita, 2012. ISBN 978-80-552-0769-8 |
AFD | Dudriková, Eva (34%); Fatrcová-Šramková, Katarína (33%); Lovayová, Viera (33%): Porovnanie konzumácie hydiny a rýb oproti konzumácii červeného mäsa u vysokoškolských študentov. 2012 Košice : Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach, 2012. ISBN 978-80-7148-063-1 |
AFC | Dičáková, Zuzana (80%); Dudriková, Eva (20%): Porovnanie niektorých senzorických a fyzikálnochemických vlastností syra Gouda. 2012 Brno : VFU, 2012. ISBN 978-80-7305-632-2 |
AFD | Takáčová, Daniela (60%); Dudriková, Eva (20%); Nagyová, Alena (20%): Chov nosníc v kontexte hygieny potravín. 2012 Bratislava : Štátna veterinárna a potravinová správa SR, 2012. ISBN 978-80-7148-063-1 |
AFD | Strapáč, Imrich (70%); Sokol, Jozef (10%); Baranová, Mária (10%); Žatko, Daniel (10%): Obsah esenciálnych mikroelementov a niektorých makroelementov v slepačích vajciach. 2012 Bratislava : Štátna veterinárna a potravinová správa SR, 2012. ISBN 978-80-7148-063-1 |
AFD | Baranová, Mária (70%); Maľa, Pavel (10%); Strapáč, Imrich (10%); Dudriková, Eva (10%): Senzorická analýza mrazených zeleninových zmesí. 2013 Košice : UVLF, 2013. ISBN 978-80-8077-334-2 |
AFD | Baranová, Mária (80%); Maľa, Pavel (10%); Strapáč, Imrich (10%): Bezmäsité mrazené výrobky Goody Foody. 2013 Košice : UVLF, 2013. ISBN 978-80-8077-334-2 |
AFD | Strapáč, Imrich (80%); Baranová, Mária (10%); Sokol, Jozef (10%): Porovnanie obsahu esenciálnych chemických prvkov kravského a ovčieho mlieka. 2013 Košice : UVLF, 2013. ISBN 978-80-8077-334-2 |
AFD | Strapáč, Imrich (60%); Vargová, Lenka (30%); Baranová, Mária (10%): Hľuzy sladkých zemiakov (Helianthus tuberosus) bohatý zdroj inzulínu - rozpustnej vlákniny vhodnej pre pacientov s diabetes melitus 2. 2013 Košice : UVLF, 2013. ISBN 978-80-8077-334-2 |
AFD | Strapáč, Imrich (60%); Vargová, Lenka (30%); Baranová, Mária (10%): Porovnanie obsahu chemických prvkov sladkých zemiakov Helianthus tuberosus s ich obsahom v zemiakoch Solanum tuberosum. 2013 Košice : UVLF, 2013. ISBN 978-80-8077-334-2 |
AFD | Strapáč, Imrich (60%); Vargová, Lenka (30%); Baranová, Mária (10%): Stanovenie obsahu metylesterov mastných kyselín v N-hexánovom extrakte zo sladkých zemiakov Helianthus tuberosus. 2013 Košice : UVLF, 2013. ISBN 978-80-8077-334-2 |
AFD | Dičáková, Zuzana (60%); Nezbedová, Zuzana (20%); Bystrický, Pavel (20%): Detekcia potravín v hodných pre konzumentov s histamínovou intoleranciou. 2013 Košice : ELSEWA, 2013. ISBN 978-80-89385-26-3 |
AFD | Dičáková, Zuzana (60%); Ondíková, Jana (20%); Maľa, Pavel (20%): Porovnanie chemického zloženia mlieka pre deti. 2013 Košice : UVLF, 2013. ISBN 978-80-8077-334-2 |
AFD | Dičáková, Zuzana (80%); Dudriková, Eva (20%): Detekcia biogénnych amínov v mliečnych výrobkoch metódou TLC. 2013 Košice : UVLF, 2013. ISBN 978-80-8077-334-2 |
AFD | Dičáková, Zuzana (80%); Dudriková, Eva (20%): Soľ v syroch a mliečnych výrobkoch pre deti. 2013 Košice : UVLF, 2013. ISBN 978-80-8077-334-2 |
AFD | Dudriková, Eva (50%); Takáčová, Daniela (50%): Bezpečnostné systémy v mliekarstve. 2013 Košice : UVLF, 2013. ISBN 978-80-8077-334-2 |
AFD | Dudriková, Eva (30%); Dancáková, Ľudmila (20%); Dudriková, Katarína (20%); Lenhardt, Ľudovít (30%): Histopatologický obraz bovinných mastitíd. 2013 Košice : UVLF, 2013. ISBN 978-80-8077-334-2 |
AFD | Klapáčová, Lýdia (50%); Pažáková, Jana (30%); Dudriková, Eva (20%): Diverzita mikroorganizmov v hrudkovom syre vyrobenom farmárskym spôsobom. 2013 Košice : UVLF, 2013. ISBN 978-80-8077-334-2 |
ADE | Gallo, Juraj (50%); Vrabec, Marek (40%); Dudriková, Eva (10%): Hodnotenie jogurtov vyrobených z kozieho mlieka v laboratórnych podmienkach. 2013 2013. ISSN 1335-0099 |
AFD | Gallo, Juraj (70%); Vrabec, Marek (20%); Dudriková, Eva (10%): Kvalita jogurtov vyrobených v laboratóriu. 2013 Košice : UVLF, 2013. ISBN 978-80-8077-334-2 |
AFD | Vrabec, Marek (60%); Dudriková, Eva (20%); Gallo, Juraj (10%); Klapáčová, Lýdia (10%): Mikrobiologická kontaminácia ovčieho mlieka pri optimalizácii hygienických požiadaviek prvovýroby. 2013 Košice : UVLF, 2013. ISBN 978-80-8077-334-2 |
AFC | Gallo, Juraj (70%); Vrabec, Marek (15%); Klapáčová, Lýdia (5%); Dudriková, Eva (10%): Senzorická analýza, kvalita a bezpecnost jogurtov vyrobených v laboratórnych podmienkach. 2013 Brno : VFU, 2013. ISBN 978-80-7305-650-6 |
AFC | Gallo, Juraj (80%); Dudriková, Eva (10%); Vrabec, Marek (10%): Rezistencia stafylokokov izolovaných z kozieho mlieka na antibiotiká používané vo veterinárskej praxi. 2013 Brno : VFU, 2013. ISBN 978-80-7305-664-3 |
AFC | Maľa,P. Maľová, J., Semjon,B. Kvalita priemyselne vyrábaných syrov s nízkodohrievanou syreninou. Hygiena a technologia potravin XLIV. Lenfeldovy a Hoklovy dny, Zborník prednášok a posterov Brno 2014, s.37 ISBN -978-80-7305-729-9 |
AFC | Baranová, M., Dudriková, E., Strapáč, I.: Zmeny fyzikálno-chemických vlastností pšeničných múk počas skladovania.Hygiena a technologie potravin XLIV. Lenfeldovy a Hoklovy dny, Zborník abstraktov Brno 2014, s. 18. ISBN-978-80-7305-728-2 |
AFC | Strapáč, I., Baranová, M.: Porovnanie obsahu chlorofylu a, chlorofylu b, lykopénu, β-karoténu a celkových fenolových látok v odrodách Papriky ročnej (Capsicum annuum L) a Čili papričiek (Capsicum frutescens L.). Hygiena a technologie potravin XLIV. Lenfeldovy a Hoklovy dny, Zborník prednášok a posterov. Brno 2014, s. 168-171. ISBN-978-80-7305-729-9 |
AFC | Dudriková, E., Vrabec, M., Marcinčák, S., Koréneková, B., Brenesselová, M., Baranová, M.: Kvalitatívne parametre bryndza z obchodnej siete.Hygiena a technologie potravin XLIV. Lenfeldovy a Hoklovy dny, Zborník prednášok a posterov. Brno 2014, s. 81-84. ISBN-978-80-7305-729-9 |
AFC | Dudriková, E., Baranová, M., Maľa, P., Marcinčák, S., Pospiech, M., Vrabec, M.: Výživové hodnotenie spišských párkov ako tradične zaručenej špeciality.Hygiena alimentorum XXXV, Bezpečnosť mäsa a mäsových výrobkov v duchu tradičnej kvality, 21.- 23.máj 2014, Štrbské Pleso,179-183, ISBN 978-80-8077-401-1 |
AFG | Dudriková, E., Vrabec, M., Marcinčák, S., Koréneková, B., Brenesselová, M., Baranová, M.: Kvalitatívne parametre bryndze z obchodnej siete. Hygiena a technologie potravin XLIV. Lenfeldovy a Hoklovy dny, Zborník abstraktov Brno 2014, s. 25. ISBN-978-80-7305-728-2 |
ADD | Dičáková, Z., Nezbedová, Z., Dudriková, E.: (Histamínová intolerancia a histamín vo vzťahu k potravinám) Histamine intolerance and histamine in relation to food. Folia Veterinaria, 2014,58, 2, 127-129 |
AFG | Martha Kasapian, Zuzana Dičáková, Eva Dudriková, Pavel Bystrický: Physical and physico-chemical parameters of greek cheeses. In: Book of abstracts of XIth International Conference of Food Physicists and Innovative Technologies 10-12 June 2014, Plovdiv, Bulgaria |
AFC | Dičáková, Z., Dudriková, E. Porovnanie fyzikálno-chemických a fyzikálnych vlastností syrov vzhľadom na ich kulinárske použitie. Sborník přednášek a posterů, Hygiena a technologie potravin XLIV. Lenfeldovy a Höcklovy dny, 15. a 16. října 2014, Brno, VFU Brno, s.73-76, ISBN-978-80-7305-729-9 |
AFD | Dičáková Zuzana, Wu Jihong, Turek Peter, Bystrický Pavel: Porovnanie obsahu biogénnych amínov v mäsových a vegetariánskych výrobkoch. In HYGIENA ALIMENTORUM. Konferencia. HYGIENA ALIMENTORUM XXXV: Bezpečnosť mäsa a mäsových výrobkov v duchu tradičnej kvality, 21. - 23. mája 2014, Štrbské Pleso, SR : Zborník prednášok a posterových prezentácií z medzinárodnej vedeckej konferencie. 1. vyd. - Košice : UVLF, 2014. ISBN 978-80-8077-401-1, s. 175-178. |
AFC | Dičáková, Z., Dudriková, E. Porovnanie fyzikálno-chemických a fyzikálnych vlastností syrov vzhľadom na ich kulinárske použitie. Sborník přednášek a posterů, Hygiena a technologie potravin XLIV. Lenfeldovy a Höcklovy dny, 15. a 16. října 2014, Brno, VFU Brno, s.73-76, ISBN-978-80-7305-729-9 |
AFC | Dičáková Z., Dudriková E, Maľa, P.: Senzorické posudzovanie rôznych druhov masla. Zborník publikácií zo XVI. ročníka odbornej konferencie s medzinárodnou účasťou. Manažment bezpečnosti a kvality potravinárskych výrobkov (poľnohospodárstvo – obchod – služby) 29.–31. október 2014, Vysoké Tatry, Štrbské Pleso, ELSEWA s.r.o Košice, 2014, s. 52-56, ISBN 978-80-89385-21-8 |
AFA | Dičáková Z., Bystrický P., Turek P., Sokol J.: Biogenic amines in food – with special reference to traditional slovak meat and milk products. In: Book of abstracts of 2014 Beijing International Conference on Food Non-thermal Processing Technologies, 22,-23. September 2014, Beijing, China, ISBN 183-1103-1680,Recenzenti: Xiaosong Hu, Zhang Yajie, Liu Xin |
AFC | Vrabec, M., Dudriková, E., Lovayová, V.: Antibiotická rezistencia mikroorganizmov rodu Enterococcus izolovaných z bryndze. Antibiotic resistance of microorganisms of the genus Enterococcus isolated from bryndza cheese. In: Hygiena a technologie potravin XLIV. Lenfeldovy a Hoklovy dny, Zborník prednášok a posterov. Brno 2014, s. 192-195. ISBN-978-80-7305-729-9 |
AFC | Vrabec, M., Gallo, J., Dudriková, E.: Antibiotická rezistencia mikroorganizmov rodu Enterococcus izolovaných z farmového ovčieho mlieka a ovčej hrudky. In: XVI. Konference mladých vědeckých pracovniků s mezinárodní účastí – Sborník příspěvků (Vorlová, L. a kol. ed.) VFU Brno 2014, s. 25-27. ISBN 978-80-7305-670-4 |
AFC | Gallo,J., Vrabec, M., Dudriková, E., Šmiga, Ľ.: Survival of Listeria Monocytogenes in soft cheeses made from pasteurized goats milk. In: XVI. Konference mladých vědeckých pracovniků s mezinárodní účastí – Sborník příspěvků (Vorlová, L. a kol. ed.) VFU Brno 2014, s. 28-30. ISBN 978-80-7305-670-4 |
AFD | Klapáčová, L., Greifová, M., Kološta, M., Greif, G., Dudriková, E., Tomáška, M.: Antibakteriálna aktivita laktobacilov izolovaných z ovčieho a kozieho mlieka. Antibacterial activity of lactobacilli isolated from eweś and goat´s milk. In: Hygiena a technologie potravin XLIV. Lenfeldovy a Hoklovy dny, Zborník prednášok a posterov. Brno 2014, s. 101-104. ISBN-978-80-7305-729-9. |
AFD | Klapáčová, L., Slottová, A., Bujňáková, D., Kološta, M., Dudriková, E., Tomáška, M.: Production of technologically desirable metabolites by lactobacilli isolated from goat´s milk. v: XVI. In : Konference mladých vědeckých pracovniků s mezinárodní účastí – Sborník příspěvků, Brno 28.máj 2014, s. 31 – 33. ISBN 978-80-7305-670-4. |
ADC | Lovayová, V., Dudriková, E., Rimárová, K., Siegfried, L.: Quantity of selected probiotic cultures in semi-hard cheese with low-cooking curd during the maturation process. J. Food Sci. Technol., DOI 10.1007/s13197-014-1619-9. 6p. ISSN 0022-1155. Published online: 17 November 2014. |
ADC | Kasapian, M., Dičáková, Z., Dudriková, E., Bystrický, P.: Physical and physico-chemical parameters of Greek cheeses. Bulgarian Chemical Communication. ACCEPTED (2014/2015). |
ADD | Klapáčová, l., Greif, G., Greifová, M., Tomáška, M., Hanuš, O., Dudriková, E.: Simultaneous effect of antimicrobial activity and inability to produce biogenic amines by loactobacilli from goat´s milk. Food Nutrition Research. 2014/2015. ACCEPTED (JFNR-P-1846/29.11.2014). |
Ohlasy
Názov kategórie | Konkrétny názov |
---|---|
1 - citácie v zahraničných publikáciách registrované v citačných indexoch Web of Science a v databáze SCOPUS | Pilipčincová, I.-Bhide, Mangesh, R.- Dudriková, E.-Trávniček, M.: genotypic characterization of coagulase-negative staphylococci isolated from sheep milk in Slovakia. In: Acta Veterinaria Brno: Vysoká škola veterinarni, 2010, ISSN 0001-7213, 2010, vol. 79, č. 2, s. 269-276 |
1 - citácie v zahraničných publikáciách registrované v citačných indexoch Web of Science a v databáze SCOPUS | DORKO, Erik - RIMAROVÁ, Kvetoslava, KECEROVÁ, Anna - PILIPČINEC, Emil - DUDRIKOVÁ, Eva - LOVAYOVÁ, Viera - PETROVIČOVÁ, J. - BOROŠ, E.: Potential association BETWEEN COXIELLA BURNETII SEROPREVALENCE AND SELECTED RISK FACTORS AMONG VETERINARY STUDENTS IN SLOVAKIA. In Annals of agricultural and environmental medicine. ISSN 1232-1966, 2011, vol. 18, č. 1, s. 47-53. |
1 - citácie v zahraničných publikáciách registrované v citačných indexoch Web of Science a v databáze SCOPUS | FATRCOVÁ-ŠRÁMKOVÁ, K. - CHLEBO, P. - DUDRIKOVÁ, E. 2010. Risk in nutrition habits of Slovak population. In Ecological Chemistry and Engineeeering (A), vol. 17, 2010, no. 1, p. 21-31. |
3 - citácie v zahraničných publikáciách neregistrované v citačných indexoch | DUDRIKOVÁ, E. - FATRCOVÁ-ŠRÁMKOVÁ, K. - LOVAYOVÁ, V. 2012. Porovnanie konzumácie hydiny rýb oproti konzumácii červeného mäsa u vysokoškolských študentov. In: Hygiena alimentorum XXXIII. Košice, UVLF v Košiciach, 2012, s. 201-204. ISBN 978-80-7148-063-1. |
3 - citácie v zahraničných publikáciách neregistrované v citačných indexoch | SEGURADO BENITO PILIPČINCOVÁ, Ivana - BHIDE, Mangesh Ramesh - DUDRIKOVÁ, Eva - TRÁVNIČEK, Milan. Genotypic Characterization of Coagulase-negative Staphylococci Isolated from Sheep Milk in Slovakia. In Acta veterinaria Brno. ISSN 0001-7213, 2010, vol. 79, č. 2, s. 269-276. |
1 - citácie v zahraničných publikáciách registrované v citačných indexoch Web of Science a v databáze SCOPUS | DORKO, Erik - RIMAROVÁ, Kvetoslava - KECEROVÁ, Anna - PILIPČINEC, Emil - DUDRIKOVÁ, Eva - LOVAYOVÁ, Viera - PETROVIČOVÁ, Jozefína - BOROŠ, Erich. Potential association between Coxiella burnetii seroprevalence and selected risk factors among veterinary students in Slovakia. In Annals of agricultural and environmental medicine. ISSN 1232-1966, 2011, vol. 18, č. 1, s. 47-53. (2.311 - IF2011). |
1 - citácie v zahraničných publikáciách registrované v citačných indexoch Web of Science a v databáze SCOPUS | JEVINOVÁ, Pavlína - DUDRIKOVÁ, Eva - SOKOL, Jozef - NAGY, Jozef - MÁTÉ, Dionýz - PIPOVÁ, Monika - CABADAJ, Rudolf. Determination of oxytetracycline residues in milk with the use of HPLC method and two microbial inhibition assays. In Bulletin of the Veterinary Institute in Pulawy, 2003, roč. 47, č. 1, s. 211-216. |
1 - citácie v zahraničných publikáciách registrované v citačných indexoch Web of Science a v databáze SCOPUS | JEVINOVÁ, Pavlína - DUDRIKOVÁ, Eva - SOKOL, Jozef - NAGY, Jozef - MÁTÉ, Dionýz - PIPOVÁ, Monika - CABADAJ, Rudolf. Determination of oxytetracycline residues in milk with the use of HPLC method and two microbial inhibition assays. In Bulletin of the Veterinary Institute in Pulawy, 2003, roč. 47, č. 1, s. 211-216. |
Záverečné hodnotenie príslušnej komisie KEGA
Splnil ciele excelentne (s dosiahnutím celospoločenských prínosov).