Vypracovanie obsahovej štruktúry druhého a tretieho stupňa vzdelávania v študijnom programe Bezpečnosť a kontrola potravín a tvorba moderných didaktických prostriedkov
Základné informácie
Tematická oblasť: komisia č. 3 pre obsahovú integráciu a diverzifikáciu vysokoškolského štúdia
Názov projektu (slovenský): Vypracovanie obsahovej štruktúry druhého a tretieho stupňa vzdelávania v študijnom programe Bezpečnosť a kontrola potravín a tvorba moderných didaktických prostriedkov
Začiatok riešenia projektu: 2008
Koniec riešenia projektu: 2010
Stav projektu: Ukončený
Číslo projektu: 3/6229/08
Vedúci projektu: prof. Ing. Jozef Golian, Dr.
Vysoká škola: Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre
Pracovisko: Fakulta biotechnológie a potravinárstva
Anotácia originálnych výsledkov riešenia projektu v slovenskom jazyku
V projekte bola riešená problematika obsahovej štruktúry druhého a tretieho stupňa vzdelávania v študijnom programe Bezpečnosť a kontrola potravín. Druhý stupeň štúdia bol akreditovaný a pre tretí stupeň štúdia bol vytvorený akreditačný spis. Bola posudzovaná nadväznosť predmetov II. stupňa na predmety I. stupňa, resp. III. stupňa na predmety II. stupňa. Boli vypracované študijné materiály v elektronickej podobe z predmetov Legislatíva a kontrola potravín, Akreditácia a certifikácia v potravinárstve, Imunoanalýzy v biológii a potravinárstve, Ochorenia z potravín, Toxikológia potravín. Ako doplňujúce študijné materiály boli pripravené v elektronickej podobe Hygienická príručka pre zariadenia spoločného stravovania a Sprievodca svetom potravín. Boli pripravené podklady pre vysokoškolskú učebnicu Bezpečnosť a kontrola potravín.
Anotácia originálnych výsledkov riešenia projektu v anglickom jazyku
The content structure of the second and third degree of the Food safety and control study programe was salved in this project. The second degree of the study has been already accredited and the third degree is prepared for accreditation. The continuity of the study subjects in the second and first and third and second respectively was evaluated. The electronic study materials of Legislation and the food control, Accreditation and certification in food industry, Imunoanalyses in biology and food science, Foodborne diseases and Food toxicology were created. The additional electronic study materials Hygienic guide for the public catering facilities and Guide of the food world have also been prepared. The template of the Food safety and control textbook is ready.
Finančná dotácia z MŠVVaŠ SR v rámci KEGA
Finančná dotácia z MŠVVaŠ SR v rámci KEGA | Kapitálové výdavky v € | |
---|---|---|
Čerpané v roku 2008 | 13 177,00 | 0,00 |
Čerpané v roku 2009 | 13 883,00 | 0,00 |
Čerpané v roku 2010 | 3 403,00 | 0,00 |
Čerpané za celé obdobie riešenia projektu | 30 463,00 | 0,00 |
Zoznam výstupov projektu za celé obdobie riešenia
Publikačná činnosť
Kód kategórie | Konkrétny výstup, názov (ISBN, počet strán a i.) |
---|---|
AED | Princípy stratégie výživovej politiky / Jozef Golian. In Biotechnológie, výživa a zdravie. - Považská Bystrica : Eminent, 2009. - ISBN 978-80-970205-9-0. - S. 29-34. |
AED | Nutričné postavenie hydinového mäsa vo výžive / Jozef Golian. In Biotechnológie, výživa a zdravie. - Považská Bystrica : Eminent, 2009. - ISBN 978-80-970205-9-0. - S. 189-197. |
AED | Nutričné postavenie mäsa rybieho mäsa vo výžive / Jozef Golian. In Biotechnológie, výživa a zdravie. - Považská Bystrica : Eminent, 2009. - ISBN 978-80-970205-9-0. - S. 198-204. |
AFB | Komparácia názorov slovenských a českých spotrebiteľov na kvalitu a bezpečnosť potravín / Ľudmila Nagyová, Jozef Golian. In IX. potravinárska konferencia : otvorené fórum o stave bezpečnosti, kvality a kontroly potravín, Bratislava 12. - 13. februára 2008. - Košice : Spoločnosť spotrebiteľov potravín, 2008. - S. 19-21. |
AFB | Potraviny a spotrebiteľ - požiadavky na vzdelávanie, výskum a priemysel / Jozef Golian, Jozef Sokol, Ľudmila Nagyová. In IX. potravinárska konferencia : otvorené fórum o stave bezpečnosti, kvality a kontroly potravín, Bratislava 12. - 13. februára 2008. - Košice : Spoločnosť spotrebiteľov potravín, 2008. - s. 33-35. |
AFB | Globálne problémy bezpečnosti potravín a ich vplyv na spotrebiteľov / Jozef Golian ; Jozef Sokol, Ľudmila Nagyová, Luboš Babička. - Požiadavky na systém: Windows 95 a vyššie; CD-ROM mechanika. In Kvalita a bezpečnosť potravín 2008 : IV. medzinárodná konferencia, 23.-24. september 2008, Štrbské Pleso [elektronický zdroj]. - Žilina : MASM, 2008. - ISBN 978-80-85348-79-8. - S. 13-15. |
AFC | Aktuálne problémy produkcie potravín a výživy ľudí = Aktual problems of food production and human nutrition / Jozef Golian ; Jozef Sokol, Peter Zajác, Jozef Čapla. In XXXIX. Lenfeldovy a Höklovy dny : konference o hygieně a technologii potravin při příležitosti 120. výročí narození prof. Jana Lenfelda : sborník přednášek a posterů, 13. a 14. října 2009. - Brno : Veterinární a farmaceutická univerzita, 2009. - S. 95-98. |
AFD | Kvalitné a bezpečné potraviny v strednej a východnej Európe v roku 2020 - od vízie k realite = Quality and safe food in 2020 in the central and east Europe - from vision to reality / Jozef Golian, Lucia Dávidová, Ján Strelecký, Luboš Babička. In Bezpečnosť a kontrola potravín : zborník prác z medzinárodnej vedeckej konferencie, Nitra, 1. - 2. apríl 2009. - Nitra : Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre, 2009. - ISBN 978-80-552-0193-1. - S. 21-25. |
BAB | Príručka správnej výrobnej praxe pre zariadenia spoločného stravovania / Peter Zajác , Jozef Čapla, Jozef Golian, Lucia Zeleňáková, Vladimír Vietoris. - 1. vyd. - Nitrianske Hrnčiarovce : HACCP Consulting, 2009. - 220 s. : grafy, sch., tab. - ISBN 978-80-970214-8-1 |
Záverečné hodnotenie príslušnej komisie KEGA
Splnil ciele excelentne (s dosiahnutím celospoločenských prínosov).