Vypracovanie obsahovej štruktúry druhého a tretieho stupňa vzdelávania v študijnom programe Bezpečnosť a kontrola potravín a tvorba moderných didaktických prostriedkov

Základné informácie

Tematická oblasť: komisia č. 3 pre obsahovú integráciu a diverzifikáciu vysokoškolského štúdia

Názov projektu (slovenský): Vypracovanie obsahovej štruktúry druhého a tretieho stupňa vzdelávania v študijnom programe Bezpečnosť a kontrola potravín a tvorba moderných didaktických prostriedkov

Začiatok riešenia projektu: 2008

Koniec riešenia projektu: 2010

Stav projektu: Ukončený

Číslo projektu: 3/6229/08

Vedúci projektu: prof. Ing. Jozef Golian, Dr.

Vysoká škola: Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre

Pracovisko: Fakulta biotechnológie a potravinárstva

Anotácia originálnych výsledkov riešenia projektu v slovenskom jazyku

V projekte bola riešená problematika obsahovej štruktúry druhého a tretieho stupňa vzdelávania v študijnom programe Bezpečnosť a kontrola potravín. Druhý stupeň štúdia bol akreditovaný a pre tretí stupeň štúdia bol vytvorený akreditačný spis. Bola posudzovaná nadväznosť predmetov II. stupňa na predmety I. stupňa, resp. III. stupňa na predmety II. stupňa. Boli vypracované študijné materiály v elektronickej podobe z predmetov Legislatíva a kontrola potravín, Akreditácia a certifikácia v potravinárstve, Imunoanalýzy v biológii a potravinárstve, Ochorenia z potravín, Toxikológia potravín. Ako doplňujúce študijné materiály boli pripravené v elektronickej podobe Hygienická príručka pre zariadenia spoločného stravovania a Sprievodca svetom potravín. Boli pripravené podklady pre vysokoškolskú učebnicu Bezpečnosť a kontrola potravín.

 

Anotácia originálnych výsledkov riešenia projektu v anglickom jazyku

The content structure of the second and third degree of the Food safety and control study programe was salved in this project. The second degree of the study has been already accredited and the third degree is prepared for accreditation. The continuity of the study subjects in the second and first and third and second respectively was evaluated. The electronic study materials of Legislation and the food control, Accreditation and certification in food industry, Imunoanalyses in biology and food science, Foodborne diseases and Food toxicology were created. The additional electronic study materials Hygienic guide for the public catering facilities and Guide of the food world have also been prepared. The template of the Food safety and control textbook is ready.

Finančná dotácia z MŠVVaŠ SR v rámci KEGA

Finančná dotácia z MŠVVaŠ SR v rámci KEGA Kapitálové výdavky v €
Čerpané v roku 2008 13 177,00 0,00
Čerpané v roku 2009 13 883,00 0,00
Čerpané v roku 2010 3 403,00 0,00
Čerpané za celé obdobie riešenia projektu 30 463,00 0,00

Zoznam výstupov projektu za celé obdobie riešenia

Publikačná činnosť

Kód kategórie Konkrétny výstup, názov (ISBN, počet strán a i.)
AED Princípy stratégie výživovej politiky / Jozef Golian. In Biotechnológie, výživa a zdravie. - Považská Bystrica : Eminent, 2009. - ISBN 978-80-970205-9-0. - S. 29-34.
AED Nutričné postavenie hydinového mäsa vo výžive / Jozef Golian. In Biotechnológie, výživa a zdravie. - Považská Bystrica : Eminent, 2009. - ISBN 978-80-970205-9-0. - S. 189-197.
AED Nutričné postavenie mäsa rybieho mäsa vo výžive / Jozef Golian. In Biotechnológie, výživa a zdravie. - Považská Bystrica : Eminent, 2009. - ISBN 978-80-970205-9-0. - S. 198-204.
AFB Komparácia názorov slovenských a českých spotrebiteľov na kvalitu a bezpečnosť potravín / Ľudmila Nagyová, Jozef Golian. In IX. potravinárska konferencia : otvorené fórum o stave bezpečnosti, kvality a kontroly potravín, Bratislava 12. - 13. februára 2008. - Košice : Spoločnosť spotrebiteľov potravín, 2008. - S. 19-21.
AFB Potraviny a spotrebiteľ - požiadavky na vzdelávanie, výskum a priemysel / Jozef Golian, Jozef Sokol, Ľudmila Nagyová. In IX. potravinárska konferencia : otvorené fórum o stave bezpečnosti, kvality a kontroly potravín, Bratislava 12. - 13. februára 2008. - Košice : Spoločnosť spotrebiteľov potravín, 2008. - s. 33-35.
AFB Globálne problémy bezpečnosti potravín a ich vplyv na spotrebiteľov / Jozef Golian ; Jozef Sokol, Ľudmila Nagyová, Luboš Babička. - Požiadavky na systém: Windows 95 a vyššie; CD-ROM mechanika. In Kvalita a bezpečnosť potravín 2008 : IV. medzinárodná konferencia, 23.-24. september 2008, Štrbské Pleso [elektronický zdroj]. - Žilina : MASM, 2008. - ISBN 978-80-85348-79-8. - S. 13-15.
AFC Aktuálne problémy produkcie potravín a výživy ľudí = Aktual problems of food production and human nutrition / Jozef Golian ; Jozef Sokol, Peter Zajác, Jozef Čapla. In XXXIX. Lenfeldovy a Höklovy dny : konference o hygieně a technologii potravin při příležitosti 120. výročí narození prof. Jana Lenfelda : sborník přednášek a posterů, 13. a 14. října 2009. - Brno : Veterinární a farmaceutická univerzita, 2009. - S. 95-98.
AFD Kvalitné a bezpečné potraviny v strednej a východnej Európe v roku 2020 - od vízie k realite = Quality and safe food in 2020 in the central and east Europe - from vision to reality / Jozef Golian, Lucia Dávidová, Ján Strelecký, Luboš Babička. In Bezpečnosť a kontrola potravín : zborník prác z medzinárodnej vedeckej konferencie, Nitra, 1. - 2. apríl 2009. - Nitra : Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre, 2009. - ISBN 978-80-552-0193-1. - S. 21-25.
BAB Príručka správnej výrobnej praxe pre zariadenia spoločného stravovania / Peter Zajác , Jozef Čapla, Jozef Golian, Lucia Zeleňáková, Vladimír Vietoris. - 1. vyd. - Nitrianske Hrnčiarovce : HACCP Consulting, 2009. - 220 s. : grafy, sch., tab. - ISBN 978-80-970214-8-1

Záverečné hodnotenie príslušnej komisie KEGA

Splnil ciele excelentne (s dosiahnutím celospoločenských prínosov).

Filter

Filter