Modernizácia a inovácia nových technológií vo výučbe a v špecializovaných laboratóriách hodnotenia kvality a bezpečnosti pokrmov

Základné informácie

Tematická oblasť: komisia č. 2 pre nové technológie, metódy a formy vo vzdelávaní

Názov projektu (slovenský): Modernizácia a inovácia nových technológií vo výučbe a v špecializovaných laboratóriách hodnotenia kvality a bezpečnosti pokrmov

Názov projektu (anglický): Modernization and innovation of new technologies in education process and in specialized laboratories of meal quality and safety evaluation.

Začiatok riešenia projektu: 2010

Koniec riešenia projektu: 2011

Stav projektu: Ukončený

Číslo projektu: 237-011SPU-4/2010

Vedúci projektu: doc. Ing. Lucia Zeleňáková, PhD.

Vysoká škola: Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre

Pracovisko: Fakulta biotechnológie a potravinárstva

Anotácia originálnych výsledkov riešenia projektu v slovenskom jazyku

Cieľom projektu bolo riešiť aplikáciu moderných didaktických technológií do systému teoretickej a praktickej časti výučby vybraných predmetov zaoberajúcich sa analýzou a hodnotením nutričnej a hygienickej kvality pokrmov. Súčasťou riešenia bola aj tvorba vysokoškolských didaktických prostriedkov v tlačenej podobe pre študentov študijných programov Bezpečnosť a kontrola potravín a Technológia potravín Fakulty biotechnológie a potravinárstva a študijného programu Výživa ľudí Fakulty agrobiológie a potravinových zdrojov. V rámci riešenia projektu boli vypracované a vydané skriptá z predmetov Hygiena výživy a stravovania a Úprava potravín a stravovanie. Okrem uvedených titulov boli v ostatnej dobe vydané aj skriptá z predmetov Ochorenia z potravín a Epidemiológia a alergie z potravín. V rámci riešenia projektu bola uskutočnená komparácia obsahových náplní uvedených predmetov s príbuznými predmetmi vyučovanými na iných fakultách doma a v zahraničí. Zároveň bola zrealizovaná optimalizácia štruktúry, skladby, obsahu, náročnosti a nadväznosti predmetov jednotlivých študijných programov so súčasným akceptovaním potrieb potravinárskej praxe. V rámci inovácie štruktúry cvičení s dôrazom na aplikáciu analytických metód do praktickej časti výučby vybraných predmetov bola navrhnutá a uskutočnená modernizácia špecializovaných laboratórií. Pre zlepšenie praktických schopností a zručností študentov bol vo vybraných predmetoch zvýšený podiel laboratórnych cvičení, ako aj programovo podporovanej výučby (tvorba projektov, aplikácia systému EPIS, aplikácia programu Alimenta). Zároveň boli vytvorené nové formy a systémy skúšania študentov so zameraním na aplikáciu dosiahnutých praktických skúseností a zručností.

Anotácia originálnych výsledkov riešenia projektu v anglickom jazyku

The aim of project was to solve the application of new technologies in education process (the theoretical and practical lessons) and in specialized laboratories of meal quality and safety evaluation. Part of the solution was the creation of university teaching facilities in print form for study programs: Food safety and control as well as Food technology at the Faculty of Biotechnology and Food Sciences and study program Human Nutrition at the Faculty of Agrobiology and Food Resources. Within the project solution were developed and published textbooks from the subjects: Hygiene of nutrition and catering, Food preparation and catering. In addition to these titles have been published textbooks Foodborne diseases as well as Epidemiology and foodborne allergy. The part of the project solution was comparison of the contents these subjects with the related subjects taught in other faculties at home and abroad. At the same time was performed optimization of the structure, composition, content, performance and response of subjects in individual study programs with the need to accept food practise. It was designed the modernization of specialized laboratories within the innovation of practise structure with a focus on application of analytical methods to the practical part of the selected subjects. To improve the practical students skills and abilities was in chosen subjects increased proportion of the laboratory exercises as well as lessons supported by specific software programs (project development, application EPIS system, application program Alimenta). At the same time were created new forms and systems for testing students focusing on application of achieved skills and competencies in practise.

Finančná dotácia z MŠVVaŠ SR v rámci KEGA

Finančná dotácia z MŠVVaŠ SR v rámci KEGA Kapitálové výdavky v €
Čerpané v roku 2010 3 653,00 3 878,00
Čerpané v roku 2011 5 753,00 8 136,00
Čerpané za celé obdobie riešenia projektu 9 406,00 12 014,00

Zoznam výstupov projektu za celé obdobie riešenia

Publikačná činnosť

Kód kategórie Konkrétny výstup, názov (ISBN, počet strán a i.)
BCI Ochorenia z potravín / Jozef Golian, Lucia Zeleňáková. - 1. vyd. - Nitra : Slovenská poľnohospodárska univerzita, 2010. - 105 s. : sch., tab. - ISBN 978-80-552-0328-7
ADE Reliability of cow casein quantitation in sheep milk and cheese by ELISA method / L. Zeleňáková, R. Židek, M. Čanigová. In Journal of food physics [seriál] = Élelmiszerfizikai közlemények. - Budapest : Corvinus University. - ISSN 1416-3365. - Vol. 23 (2010), s. 22-26.
ADF Influence of soft meat products storage on thier microbiological safety / Lucia Zeleňáková, Kristína Kulichová, Jana Kopčeková. In Potravinárstvo : vedecký časopis pre potravinárstvo. - Združenie HACCP Consulting : Nitrianske Hrnčiarovce, Slovensko. - ISSN 1338-0230. - Roč. 4, č. 3 (2010), s. 69-73.
ADF Verification of the food safety management system in deep frozen food production plant / Erika Kolajová, Lucia Zeleňáková, Jozef Čapla, Peter Zajác. In Potravinárstvo : vedecký časopis pre potravinárstvo. - Združenie HACCP Consulting : Nitrianske Hrnčiarovce, Slovensko. - ISSN 1338-0230. - Roč. 4, č. 3 (2010), s. 24-29.
ADF Evaluation of Elisa method to detection of cow ?-lactoglobulin in sheep milk and sheep milk products / Lucia Zeleňáková, Radoslav Židek, Margita Čanigová, Juraj Paulov, Tatiana Gallisová. In Potravinárstvo : vedecký časopis pre potravinárstvo. - Združenie HACCP Consulting : Nitrianske Hrnčiarovce, Slovensko. - ISSN 1338-0230. - Roč. 4, č. 4 (2010), s. 80-84.
AED Mikrobiologické vyšetrenie zmrzlín pomocou screeningovej metódy 3Mtm Petrifilm tm a klasickej platňovej metódy = The comparison of screening method 3Mtm Petrifilm with classic plate method at microbiological test of the ice creams / Ľubomír Lopašovský, M. Kušnierová, Lucia Zeleňáková, Alica Bobková, Dagmar Kozelová. In Spoločná ochrana zdravia ľudí a zdravia zvierat : recenzovaný zborník vedeckých prác. - Zvolen : Národné lesnícke centrum, 2010. - ISBN 978-80-970-0523-0-0. - S. 164-169.
AED Analýza výskytu listeriózy za ostatných päť rokov = Analysis of listeriosis incidence in Slovakia in last 10 years / Lucia Zeleňáková, Ľubomír Lopašovský, Alica Bobková. In Spoločná ochrana zdravia ľudí a zdravia zvierat : recenzovaný zborník vedeckých prác. - Zvolen : Národné lesnícke centrum, 2010. - ISBN 978-80-970-0523-0-0. - S. 154-159.
AFC Porovnanie vybraných metód stanovenia alkalickej fosfatázy v mlieku / Jozef Golian, Martin Chovanec, Peter Zajác, Lucia Zeleňáková. In Mléko a sýry : Celostátní přehlídky sýrů 2010, výsledky přehlídek a sborník přednášek konference, Praha -leden 2010. - Praha : VŠCHT, 2010. - ISBN 978-80-7080-760-6. - S. 168-171.
AFC Nové trendy v detekcii falšovania mlieka a syrov / Lucia Zeleňáková, Jozef Golian, Peter Zajác. In Mléko a sýry : celostátní přehlídky sýrů 2010, výsledky přehlídek a sborník přednášek konference, Praha -leden 2010. - Praha : VŠCHT, 2010. - ISBN 978-80-7080-760-6. - S. 161-167.
AFD Optimalizácia chemiluminizačnej metódy na stanovenie aktivity ALP v mlieku = Optimalization of chemiluminiscence methods for the determination of ALP activity in milk / Golian J., Chovanec M., Zajác P., Zeleňáková L. In Hygiena alimentorum XXXI : ,,bezpečnosť a kvalita mlieka - súčasné problémy", zborník prednášok a posterov z medzinárodnej vedeckej konferencie, 5. - 7. mája 2010, Štrbské Pleso : ,,safety and quality milk - actual problems". - Bratislava : Štátna veterinárna a potravinová správa SR, 2010. - ISBN 978-80-8077-186-7. - S. 265-267.
AFD Mikrobiologická bezpečnosť trvanlivých mliek = Microbiological safety of UHT milks / Lucia Zeleňáková, Marcel Korec, Ľubomír Lopašovský. In Hygiena alimentorum XXXI : ,,bezpečnosť a kvalita mlieka - súčasné problémy", zborník prednášok a posterov z medzinárodnej vedeckej konferencie, 5. - 7. mája 2010, Štrbské Pleso : ,,safety and quality milk - actual problems". - Bratislava : Štátna veterinárna a potravinová správa SR, 2010. - ISBN 978-80-8077-186-7. - S. 290-292.
AFH Searching of qualitative parameters of Elisa tests for the detection of cow casein in sheep milk and sheep milk products / Lucia Zeleňáková, Radoslav Židek, Margita Čanigová, Jana Tkáčová. In ICFP 2010 = 9th International Conference on Food Physic : Conference is organized under the auspices Dr. h. c. prof. Ing. Vladimír Kročko, CSc., Dean of the Faculty of Engineering : book of abstracts, October 20-21, 2010 Nitra. - Nitra : Slovak Agricultural University, 2010. - ISBN 978-80-552-0463-5. - S. 38-39.
AFL Hodnotenie hygieny výživy a stravovania v školách = Evaluation of nutrition and meals hygiene in the school / Lucia Zeleňáková, Zuzana Ďurišová. In Bezpečnosť a kontrola potravín : zborník prác z medzinárodnej vedeckej konferencie, Nitra 24. - 25. marec 2010. - Nitra : Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre, 2010. - ISBN 978-80-552-0350-8. - S. 110-114.
BCI Hygiena výživy a stravovania / Lucia Zeleňáková, Jozef Čapla, Peter Zajác. - 1. vyd. - Nitra : Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre, 2011. - 180 s. : grafy, obr., tab. - ISBN 978-80-552-0546-5
BCI Úprava potravín a stravovanie / Marta Habánová. - 1. prepr. vyd. - Nitra : Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre, 2011. - 168 s. : grafy, obr., tab. - ISBN 978-80-552-0536-6
BCI Epidemiológia a alergie z potravín / Alica Bobková, Martina Fikselová, Ľubomír Lopašovský. - 1. vyd. - Nitra : Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre, 2011. - 115 s. : tab. - ISBN 978-80-552-0652-3
BAB Požiadavky na uplatňovanie zásad HACCP pre Sushi a Sashimi / Peter Zajác , Jozef Čapla, Lucia Zeleňáková, Vladimír Vietoris. - 1. vyd. – Nitra : Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre, 2011. - 60 s. : grafy, sch., tab. - ISBN 978-80-552-0701-8
ADC Optimalization of ELISA method for detection of bovine ß-lactoglobulin in sheep milk and sheep milk products = Optimierung des ELISA-Verfahrens zur Bestimmung von bovinen ß-Laktoglobulin in Schafmilch und Schafmilchprodukten / Lucia Zeleňáková, Radoslav Židek, Margita Čanigová. In Milchwissenschaft : Zeitschrift für Ernährungsforschung und Lebensmittelwissenschaften = Milk science international : journal of Nutrition Research and Food Science. - Kempten : AVA Agrar-Verlag Allgäu. - ISSN 0026-3788. - Vol. 66, no. 3 (2011), s. 278-281.
ADF ADF Vedecké práce Monitoring of hygiene at slaughterhouse of pigs at butchery using of 3M™ Petrifilm™ method / Ľubomír Lopašovský, Monika Lavová, Ladislav Lagin, Lucia Zeleňáková, Dagmar Kozelová, Gustav Vagač. - Požiadavky na systém: Windows 95 a vyššie; CD-ROM mechanika. - Mimoriadne číslo vyšlo iba na CD-ROMe. In Potravinárstvo : vedecký časopis pre potravinárstvo. - Združenie HACCP Consulting : Nitrianske Hrnčiarovce, Slovensko. - ISSN 1338-0230. - Roč. 5, mimoriadne č. (2011), s. 151-155.
ADF Perception of bio-food labeling by consumers in Slovakia / Dagmar Kozelová, Peter Zajác, Eva Matejková, Lucia Zeleňáková, Ľubomír Lopašovský, Ladislav Mura, Jozef Čapla, Vladimír Vietoris. In Potravinárstvo : vedecký časopis pre potravinárstvo. - Združenie HACCP Consulting : Nitrianske Hrnčiarovce, Slovensko. - ISSN 1338-0230. - Roč. 5 č 1. (2011), s. 33-38.
ADF Microbial biofilms produced by pseudomonas fluorescens on solid surfaces / Jozef Čapla, Peter Zajác, Jozef Golian, Pavol Bajzík, Lucia Zeleňáková, Vladimír Vietoris, Dagmar Kozelová. In Potravinárstvo : vedecký časopis pre potravinárstvo. - Združenie HACCP Consulting : Nitrianske Hrnčiarovce, Slovensko. - ISSN 1338-0230. - Roč. 5, č. 2 (2011), s. 13-16.
ADF Hodnotenie mikrobiologickej kvality vína využitím štatistických metód = Assessment of microbiological quality wines using statistical methods / Lucia Zeleňáková, Eva Matejková, Ľubomír Lopašovský, Dagmar Kozelová. In Forum statisticum Slovacum. - Bratislava : Slovenská štatistická a demografická spoločnosť. - ISSN 1336-7420. - Roč. 7, č. 2 (2011), s. 205-210.
ADF Hodnotenie kvality imunoenzymatických testov pri detekcii vzájomného falšovania kravského a ovčieho mlieka = Quality evaluation of immuno enzymatic tests for the detection of mutual adulteration cow and sheep milk / Lucia Zeleňáková, Ladislav Mura. In Forum statisticum Slovacum. - Bratislava : Slovenská štatistická a demografická spoločnosť. - ISSN 1336-7420. - Roč. 7, č. 2 (2011), s. 211-216.
ADF Examination of factors influencing the variability of yeast amount in the context of pH changes in bottled wines / Lucia Zeleňáková, Eva Matejková, Ľubomír Lopašovský, Dagmar Kozelová, Ladislav Mura. In Potravinárstvo : vedecký časopis pre potravinárstvo. - Združenie HACCP Consulting : Nitrianske Hrnčiarovce, Slovensko. - ISSN 1338-0230. - Roč. 5, č. 3 (2011), s. 44-49.
ADF Štatistické parametre pre kvantitatívne a kvalitatívne hodnotenie enzýmovej imunoanalýzy určenej na autentifikáciu mlieka = Statistic parameters for quantitative and qualitative evaluation of enzyme immunoanalysis for milk authentification / Lucia Zeleňáková, Ladislav Mura. In Forum statisticum Slovacum. - Bratislava : Slovenská štatistická a demografická spoločnosť. - ISSN 1336-7420. - Roč. 7, č. 4 (2011), s. 99-103.
ADF Hodnotenie názorov spotrebiteľov na bezpečnosť mliečných výrobkov s využitím štatistických metód = Evaluation of consumer opinions on the safety of milk products with using statistical methods / Dagmar Kozelová, Ladislav Mura, Lucia Zeleňáková, Libuša Lengyelová. In Forum statisticum Slovacum. - Bratislava : Slovenská štatistická a demografická spoločnosť. - ISSN 1336-7420. - Roč. 7, č. 4 (2011), s. 104-113.
ADF Štatistická analýza zmien v epidemiologii salmonelóz na Slovensku = Statistical analysis of changes in the epidemiology of Salmonellosis in Slovakia / Lucia Zeleňáková, Jana Žiarovská, Ladislav Mura, Dagmar Kozelová. In Forum statisticum Slovacum. - Bratislava : Slovenská štatistická a demografická spoločnosť. - ISSN 1336-7420. - Roč. 7, č. 4 (2011), s. 109-113.
ADF Food safety and control from a consumer perspective / Dagmar Kozelová, Ján Buleca, Lucia Zeleňáková, Štefan Kováč. In Transactions of the Technical University of Košice [seriál] : research reports from the Universities of Košice. - Košice : Technical University. - ISBN 1335-2334. - Roč. 3, č. 1 (2011), s. 50-57.
AED The use of the TECRA®UniqueTM diagnosis of Salmonella in meat and meat products./Ľubomír Lopašovský, Lucia Zeleňáková, Alica Bobková, Dagmar Kozelová In Výživa a zdravia : zborník vedeckých prác. Nitra : SPU. (2011), s. 213-217. ISBN 978-80-552-0699-8
AFC Detekcia bovinného kazeínu v ovčom mlieku a syroch pomocou ELISA metódy / Lucia Zeleňáková, Radoslav Židek, Margita Čanigová. In Proteiny 2011 : sbornik příspěvků VI. ročníku mezinárodní konference, 3. - 4. května 2011 Zlín. - Zlín : Univerzita Tomáše Bati, 2011. - ISBN 978-80-7454-022-6. - S. 163-167.
AFC Prehľad analytických metód na detekciu falšovania mlieka a mliečnych výrobkov / Lucia Zeleňáková, Ľubomír Lopašovský, Dagmar Kozelová, Simona Kunová, Jozef Čapla, Peter Zajác. In Proteiny 2011 : sbornik příspěvků VI. ročníku mezinárodní konference, 3. - 4. května 2011 Zlín. - Zlín : Univerzita Tomáše Bati, 2011. - ISBN 978-80-7454-022-6. - S. 159-162.
AFD Mikrobiologická kvalita vybraných mäsových produktov = Microbiological quality of selected meat products / Simona Kunová, Miroslava Kačániová, Lucia Zeleňáková, Ľubomír Lopašovský. In Bezpečnosť a kontrola potravín : (zborník prác z VIII. medzinárodnej vedeckej konferencie), Nitra, 30.-31. marec 2011. - Nitra : Slovenská poľnohospodárska univerzita, 2011. - ISBN 978-80-552-0559-5. - S. 53-56.
AFD Mikrobiologická kvalita vybraných druhov syrov = Microbiological quality of selected kinds of cheeses / Ľubomír Lopašovský, Blanka Vargová, Lucia Zeleňáková, Alica Bobková, Dagmar Kozelová, Simona Kunová. In Bezpečnosť a kontrola potravín : (zborník prác z VIII. medzinárodnej vedeckej konferencie), Nitra, 30.-31. marec 2011. - Nitra : Slovenská poľnohospodárska univerzita, 2011. - ISBN 978-80-552-0559-5. - S. 57-60.
AFD Monitorovanie teploty a času počas výroby mrazených pokrmov = Time and temperature monitoring during the production of frozen meals / Lucia Zeleňáková, Ľubomír Lopašovský, Dagmar Kozelová, Simona Kunová, Alica Bobková. In Bezpečnosť a kontrola potravín : (zborník prác z VIII. medzinárodnej vedeckej konferencie), Nitra, 30.-31. marec 2011. - Nitra : Slovenská poľnohospodárska univerzita, 2011. - ISBN 978-80-552-0559-5. - S. 122-126.
AFH Trendy výskytu kampylobakteriózy na Slovensku od roku 2001 po súčasnosť / L. Zeleňáková, J. Žiarovská, Ľ. Lopašovský, D. Kozelová, A. Bobková. In Zoonózy – spoločná ochrana zdravia ľudí a zdravia zvierat : III. Kongres s medzinárodnou účasťou, Bratislava 19.-21-10.2011 : zborník abstraktov. - Bratislava : Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR, 2011. - ISBN nieje. - S. 62-63.
AFH Skúmanie zmien v epidemiológii salmonelóz za ostatných 10 rokov pomocou štatistických metód / L. Zeleňáková, J. Žiarovská, D. Kozelová, Ľ. Lopašovský, A. Bobková. In Zoonózy – spoločná ochrana zdravia ľudí a zdravia zvierat : III. Kongres s medzinárodnou účasťou, Bratislava 19.-21-10.2011 : zborník abstraktov. - Bratislava : Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR, 2011. - ISBN nieje. - S. 70.
AFH Dôkaz baktérií rodu Salmonella v mäse a v mäsových výrobkoch horizontálnou metódou / Ľ. Lopašovský, K. Tináková, A. Bobková, L. Zeleňáková. In Zoonózy – spoločná ochrana zdravia ľudí a zdravia zvierat : III. Kongres s medzinárodnou účasťou, Bratislava 19.-21-10.2011 : zborník abstraktov. - Bratislava : Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR, 2011. - ISBN nieje. - S. 72.
AFG Effect of sanitation on microbiological safety of milk products / Ľubomír Lopašovský, Lucia Zeleňáková, Simona Kunová, Dagmar Kozelová. In Risk factors of food chain : 11th international conference, September 5-6. 2011, Iwonicz, Poland. - Rzeszów : University of Rzeszow, 2011. - ISBN nemá ISBN. - S. 60.

Ohlasy

Názov kategórie Konkrétny názov
4 - citácie v domácich publikáciách neregistrované v citačných indexoch BCI GOLIAN, Jozef - ZELEŇÁKOVÁ, Lucia. Ochorenia z potravín. 1. vyd. Nitra : Slovenská poľnohospodárska univerzita, 2010. 105 s. ISBN 978-80-552-0328-7.
4 - citácie v domácich publikáciách neregistrované v citačných indexoch AFL ZELEŇÁKOVÁ, Lucia - ĎURIŠKOVÁ, Zuzana. Hodnotenie hygieny výživy a stravovania v školách. In Bezpečnosť a kontrola potravín : zborník prác z medzinárodnej vedeckej konferencie, Nitra 24. - 25. marec 2010. - Nitra : Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre, 2010. ISBN 978-80-552-0350-8, s. 110-114.
4 - citácie v domácich publikáciách neregistrované v citačných indexoch ADF ZELEŇÁKOVÁ, Lucia - ŽIDEK, Radoslav - ČANIGOVÁ, Margita - PAULOV, Juraj - GALLISOVÁ, Tatiana. Evaluation of Elisa method to detection of cow ?-lactoglobulin in sheep milk and sheep milk products. In Potravinárstvo : vedecký časopis pre potravinárstvo. - Združenie HACCP Consulting : Nitrianske Hrnčiarovce, Slovensko. ISSN 1338-0230, 2010, roč. 4, č. 4, s. 80-84.
3 - citácie v zahraničných publikáciách neregistrované v citačných indexoch ADF ZELEŇÁKOVÁ, Lucia - ŽIDEK, Radoslav - ČANIGOVÁ, Margita - PAULOV, Juraj - GALLISOVÁ, Tatiana. Evaluation of Elisa method to detection of cow ?-lactoglobulin in sheep milk and sheep milk products. In Potravinárstvo : vedecký časopis pre potravinárstvo. - Združenie HACCP Consulting : Nitrianske Hrnčiarovce, Slovensko. ISSN 1338-0230, 2010, roč. 4, č. 4, s. 80-84.
1 - citácie v zahraničných publikáciách registrované v citačných indexoch Web of Science a v databáze SCOPUS ADF ZELEŇÁKOVÁ, Lucia - ŽIDEK, Radoslav - ČANIGOVÁ, Margita - PAULOV, Juraj - GALLISOVÁ, Tatiana. Evaluation of Elisa method to detection of cow ?-lactoglobulin in sheep milk and sheep milk products. In Potravinárstvo : vedecký časopis pre potravinárstvo. - Združenie HACCP Consulting : Nitrianske Hrnčiarovce, Slovensko. ISSN 1338-0230, 2010, roč. 4, č. 4, s. 80-84.
3 - citácie v zahraničných publikáciách neregistrované v citačných indexoch ADE ZELEŇÁKOVÁ, Lucia - ŽIDEK, Radoslav - ČANIGOVÁ, Margita. Reliability of cow casein quantitation in sheep milk and cheese by ELISA method. In Journal of food physics. - Budapest : Corvinus University. ISSN 1416-3365, 2010, vol. 23, s. 22-26.
1 - citácie v zahraničných publikáciách registrované v citačných indexoch Web of Science a v databáze SCOPUS ADE ZELEŇÁKOVÁ, Lucia - ŽIDEK, Radoslav - ČANIGOVÁ, Margita. Reliability of cow casein quantitation in sheep milk and cheese by ELISA method. In Journal of food physics. - Budapest : Corvinus University. ISSN 1416-3365, 2010, vol. 23, s. 22-26.

Záverečné hodnotenie príslušnej komisie KEGA

Splnil ciele.

Filter

Filter