Balenie a označovanie potravín – inovácia výučby predmetov I. a II. stupňa vysokoškolského štúdia

Základné informácie

Tematická oblasť: komisia č. 2 pre nové technológie, metódy a formy vo vzdelávaní

Názov projektu (slovenský): Balenie a označovanie potravín – inovácia výučby predmetov I. a II. stupňa vysokoškolského štúdia

Názov projektu (anglický): Food packaging and labelling – Innovation of subjects for I.and II. degree of university study

Začiatok riešenia projektu: 2025

Koniec riešenia projektu: 2027

Stav projektu: Financovaný/riešený

Číslo projektu: 016SPU-4/2025

Vedúci projektu: Mgr. Ing. Adriana Pavelková, PhD.

Vysoká škola: Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre

Pracovisko: Fakulta biotechnológie a potravinárstva

Anotácia projektu v slovenskom jazyku

Realizácia projektu je zameraná na inováciu predmetu zaoberajúceho sa balením a označovaním potravín rastlinného a živočíšneho pôvodu a vypracovaním modernej učebnice, ktorá bude určená pre študijné programy Bezpečnosť a kontrola potravín, Technológia potravín, Potraviny a technológie v gastronómii Fakulty biotechnológie a potravinárstva ako aj pre iné študijné odbory fakúlt Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre. Samotná realizácia projektu bude zameraná na tvorbu vysokoškolskej učebnice, ktorá bude slúžiť aj ako študijný materiál pre stredné školy zamerané na potravinárstvo ako aj pre širokú laickú a odbornú verejnosť v tlačenej podobe, pre študentov vo forme e-learningu a bude tiež prístupná v on-line forme. Jednotlivé kapitoly budú charakterizovať konvenčné spôsoby balenia potravín, ale i najmodernejšie trendy balenia a označovania potravín v súlade s legislatívou platnou v Slovenskej republike a Európskej únii.

Anotácia projektu v anglickom jazyku

The implementation of the project is focused on the innovation of the subject dealing with the packaging and labeling of foods of plant and animal origin and the development of a modern textbook, which will be intended for the study programs Food Safety and Control, Food Technology, Food and Technologies in Gastronomy of the Faculty of Biotechnology and Food Science, as well as for other study programs departments of the faculties of the Slovak University of Agriculture in Nitra. The implementation of the project itself will be focused on the creation of a university textbook, which will also serve as study material for secondary schools focusing on the food industry as well as for the general lay and professional public in printed form, for students in the form of e-learning and will also be accessible online form. Individual chapters will characterize conventional methods of food packaging, but also the most modern trends in food packaging and labeling in accordance with the legislation in force in the Slovak Republic and the European Union.

Finančná dotácia z MŠVVaŠ SR v rámci KEGA

Finančná dotácia z MŠVVaŠ SR v rámci KEGA Kapitálové výdavky v €
Čerpané v roku 2025 3 827,00 0,00

Filter

Filter