Implementácia výsledkov vedeckovýskumnej činnosti do inovácie vzdelávania v predmete potravinárska biochémia s orientáciou na prax, vytvorenie špecializovaného výučbového laboratória a tvorba originálnych vysokoškolských učebných textov

Základné informácie

Tematická oblasť: komisia č. 3 pre obsahovú integráciu a diverzifikáciu vysokoškolského štúdia

Názov projektu (slovenský): Implementácia výsledkov vedeckovýskumnej činnosti do inovácie vzdelávania v predmete potravinárska biochémia s orientáciou na prax, vytvorenie špecializovaného výučbového laboratória a tvorba originálnych vysokoškolských učebných textov

Názov projektu (anglický): Implementation of the results of scientific research into the innovation of education in the subject of Food Biochemistry with a focus on practice, the creation of a specialized teaching laboratory and the creation of original university teaching texts

Začiatok riešenia projektu: 2024

Koniec riešenia projektu: 2026

Stav projektu: Financovaný/riešený

Číslo projektu: 031SPU-4/2024

Vedúci projektu: doc. RNDr. Dana Urminská, CSc.

Vysoká škola: Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre

Pracovisko: Fakulta biotechnológie a potravinárstva

Anotácia projektu v slovenskom jazyku

Projekt je zameraný na implementáciu  výsledkov vedeckovýskumnej práce do vzdelávania študentov bakalárskeho stupňa štúdia v inovovanom predmete Potravinárska biochémia. Súčasťou riešenia projektu je vybudovanie špecializovaného laboratória pre výučbu praktických cvičení v predmete Potravinárska biochémia. Laboratórium bude využívané aj na riešenie záverečných prác v oblasti potravinárskej biochémie. Potreba vznikla na základe požiadaviek a odporúčania potravinárskej praxe k vzdelávaniu  v programoch  Potraviny a technológie v gastronómii, Agropotravinárstvo a Bezpečnosť a kontrola potravín  na FBP SPU v Nitre. Znalosti biochémie potravín sú rozhodujúce pre rozvoj potravinárskej vedy a praxe, vrátane  poznania kvality  surovín, ich spracovania, výroby potravín, kvality a bezpečnosti potravín. Získané vedomosti a zručnosti podporia odbornú profiláciu absolventov daných študijných programov.  Cieľom projektu je aj napísanie originálnych vysokoškolských učebných textov a  vytvorenie inovovaných študijných materiálov v elektronickej podobe.

Anotácia projektu v anglickom jazyku

The project is aimed at implementing the results of scientific research into the education of bachelor's degree students in the innovative subject of Food Biochemistry. Part of the project solution is the construction of a specialized laboratory for teaching practical exercises in the subject Food Biochemistry. The laboratory will also be used for solving final theses in the field of food biochemistry. The need arose based on the requirements and recommendations of food industry practice for education in the Food and Technology in Gastronomy, Agro-Food and Food Safety and Control programs at the FBP SPU in Nitra. Knowledge of food biochemistry is crucial for the development of food science, including knowledge of the quality of raw materials, their processing, food production, food quality and safety. The acquired knowledge and skills will support the professional profiling of the graduates of the given study programs. The goal of the project is also to write original university teaching texts and create innovative study materials in electronic form.

Finančná dotácia z MŠVVaŠ SR v rámci KEGA

Finančná dotácia z MŠVVaŠ SR v rámci KEGA Kapitálové výdavky v €
Čerpané v roku 2024 9 376,00 0,00

Filter

Filter