Inovácia a edukačná podpora predmetu prediktívna mikrobiológia v potravinárstve

Základné informácie

Tematická oblasť: komisia č. 3 pre obsahovú integráciu a diverzifikáciu vysokoškolského štúdia

Názov projektu (slovenský): Inovácia a edukačná podpora predmetu prediktívna mikrobiológia v potravinárstve

Názov projektu (anglický): Innovation and Educational Support of the Subject Predictive Microbiology in Food Science

Začiatok riešenia projektu: 2024

Koniec riešenia projektu: 2026

Stav projektu: Financovaný/riešený

Číslo projektu: 030SPU-4/2024

Vedúci projektu: prof. Ing. Dana Tančinová, PhD.

Vysoká škola: Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre

Pracovisko: Fakulta biotechnológie a potravinárstva

Anotácia projektu v slovenskom jazyku

Predmet Prediktívna mikrobiológia v potravinárstve  je v zmysle aktuálne prebiehajúcej akreditácie určený ako povinný a profilový pre študijný program Bezpečnosť a kontrola potravín na bakalárskom stupni štúdia na FBP SPU v Nitre. Mikrobiológia potravín, vrátane prediktívnej mikrobiológie, je dynamicky rozvíjajúca sa vedná oblasť. Neustále pribúdajú nové poznatky, ktoré je potrebné preniesť do výučby budúcich odborníkov v oblasti bezpečnosti a kontroly potravín. Z toho dôvodu budú vypracované nové skriptá Prediktívna mikrobiológia v potravinárstve, ďalej budú doplnené edukačnými pomôckami v systéme Moodle, ktoré budú podporovať E-vzdelávanie študentov, formou názorných videí zameraných na prípravu na praktické cvičenia z predmetu. Zároveň budú pre študentov vytvorené a poskytnuté podklady k praktickým cvičeniam, obsahujúce postupy, ktoré budú využívať aj na prípravu protokolov a názorné videá s praktickými ukážkami laboratórnych postupov. Tiež budú zmodernizované laboratóriá slúžiace na výučbu predmetu (zabezpečenie nových mikroskopov, pracovných pomôcok a pod.), čím sa podporí zručnosť študentov, aby boli lepšie pripravení na prácu v laboratóriách zameraných na mikrobiologické analýzy.

Anotácia projektu v anglickom jazyku

In accordance with the currently ongoing accreditation, the Predictive Microbiology in Food Science is designated as compulsory and profile subject for the study programme Food Safety and Control at the bachelor level of study at the Faculty of Biotechnology and Food Sciences, SUA in Nitra. Food microbiology, including predictive microbiology, is a dynamically evolving scientific field. New knowledge is constantly being added and that needs to be transferred to the teaching of future experts in the field of food safety and control. For this reason, new scripts Predictive Microbiology in Food Science will be developed. In addition, they will be complemented by educational aids in the Moodle system, which will support the E-learning of students, in the form of illustrative videos focused on preparation for practical exercises in the subject. They will also be provided with materials for practical exercises, containing procedures that they will also use for the preparation of protocols. Laboratories used for teaching these subjects will also be modernized (provision of new microscopes, working aids, etc.). It will support students' skills to be better prepared to work in microbiology analysis laboratories.

Finančná dotácia z MŠVVaŠ SR v rámci KEGA

Finančná dotácia z MŠVVaŠ SR v rámci KEGA Kapitálové výdavky v €
Čerpané v roku 2024 10 913,00 0,00

Filter

Filter