Inovácia študijných programov – implementácia nových predmetov klinická fyziológia a metabolizmus a potraviny rozvíjajúcich teoretické vedomosti a praktické zručnosti
Základné informácie
Tematická oblasť: komisia č. 3 pre obsahovú integráciu a diverzifikáciu vysokoškolského štúdia
Názov projektu (slovenský): Inovácia študijných programov – implementácia nových predmetov klinická fyziológia a metabolizmus a potraviny rozvíjajúcich teoretické vedomosti a praktické zručnosti
Názov projektu (anglický): Innovation of study programs – implementation of new subjects Clinical physiology and Metabolism and foodstuffs developing theoretical knowledge and practical skills
Začiatok riešenia projektu: 2022
Koniec riešenia projektu: 2024
Stav projektu: Financovaný/riešený
Číslo projektu: 007SPU-4/2022
Vedúci projektu: doc. Ing. Anna Kalafová, PhD.
Vysoká škola: Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre
Pracovisko: Fakulta biotechnológie a potravinárstva
Anotácia projektu v slovenskom jazyku
Cieľom projektu je vypracovanie návrhu obsahovej štruktúry pre nové predmety Klinická fyziológia a Metabolizmus a potraviny pre študijné programy Technológia potravín, Agrobiotechnológie a Aplikovaná biológia s prepojením obsahu výučby týchto predmetov na praktické cvičenia. Tým sa umožní študentom lepšie sa pripraviť na praktické cvičenia a rozšíriť si teoretické vedomosti. Zabezpečí sa lepšia úroveň a rozsah dosiahnutého vzdelania absolventov inžinierskych študijných programov. Dôležitým znakom je podnietiť u študentov tvorivé vedecké bádanie, vzbudiť v nich túžbu po poznaní a snahe objavovať nové. Nové skúsenosti získané praktickou činnosťou majú omnoho vyšší potenciál a využitie v praxi. V tejto oblasti bude rozhodujúcim faktorom nutná aktívna spolupráca pedagóga a študenta pri vlastnej činnosti na praktických cvičeniach. Praktické cvičenia budú zamerané tak, aby si študenti zvýšili svoju technickú zručnosť, naučili sa pracovať podľa bezpečnostných zásad.
Anotácia projektu v anglickom jazyku
The aim of the project is the creation of content structure designs for new subjects Clinical Physiology and Metabolism and Foodstuffs for the study programs Food Technology, Agrobiotechnology and Applied Biology with the connection of education content of these subjects on practical exercises. It allows students better preparation for practical part of the subject and to widen the theoretical knowledge. Better level of education and the area of the achieved education of graduates of the engineering study programs will be assured. The important point is to support in students the creative scientific exploration, to arouse the desire for knowledge and effort to discover the new things. The new experiences obtained by the practical activity have much more potential and the utility in the practice. The determining factor in this area will be the necessary active cooperation between the teacher and the student in proper activity during the practical exercises. The practical exercises for students will be focused on the possibility to increase technical skilfulness and the proper laboratory praxis according to the safety instructions.
Finančná dotácia z MŠVVaŠ SR v rámci KEGA
Finančná dotácia z MŠVVaŠ SR v rámci KEGA | Kapitálové výdavky v € | |
---|---|---|
Čerpané v roku 2024 | 15 043,00 | 0,00 |