Digitalizácia a inovatívne prístupy vzdelávania rozvíjajúce teoretické vedomosti, praktické zručnosti a digitálne schopnosti ako nástroj lepšej uplatniteľnosti absolventov na trhu práce.

Základné informácie

Tematická oblasť: komisia č. 3 pre obsahovú integráciu a diverzifikáciu vysokoškolského štúdia

Názov projektu (slovenský): Digitalizácia a inovatívne prístupy vzdelávania rozvíjajúce teoretické vedomosti, praktické zručnosti a digitálne schopnosti ako nástroj lepšej uplatniteľnosti absolventov na trhu práce.

Názov projektu (anglický): Digitalization and innovative approaches to education developing theoretical knowledge, practical skills, and digital skills as a tool for better applicability of graduates in the labor market.

Začiatok riešenia projektu: 2021

Koniec riešenia projektu: 2023

Stav projektu: Ukončený

Číslo projektu: 024SPU-4/2021

Vedúci projektu: doc. Ing. Alica Bobková, PhD.

Vysoká škola: Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre

Pracovisko: Fakulta biotechnológie a potravinárstva

Finančná dotácia z MŠVVaŠ SR v rámci KEGA

Finančná dotácia z MŠVVaŠ SR v rámci KEGA Kapitálové výdavky v €
Čerpané za celé obdobie riešenia projektu 49 378,00 0,00

Zoznam výstupov projektu za celé obdobie riešenia

Publikačná činnosť

Kód kategórie Konkrétny výstup, názov (ISBN, počet strán a i.)
AED Demianová, Alžbeta (16%); Bobková, Alica (12%); Jurčaga, Lukáš (12%); Belej, Ľubomír (12%); Bobko, Marek (12%); Žiak, Miroslav (12%); Vlčko, Tomáš (12%); Poláková, Katarína (12%): Vplyv praženia na obsah volatilných látok v Coffea arabica. 2021 Nitra : ISBN 978-80-552-2412-1
V2 Poláková, Katarína (16%); Bobková, Alica (12%); Demianová, Alžbeta (12%); Belej, Ľubomír (12%); Jurčaga, Lukáš (12%); Bobko, Marek (12%); Mesárošová, Andrea (12%); Žiak, Miroslav (12%): Changes in textural properties and color due to the processing method of green Coffea arabica. 2022 Nitra : ISBN 978-80-552-2517-3
AED Poláková, Katarína (16%); Bobková, Alica (12%); Demianová, Alžbeta (12%); Žiak, Miroslav (12%); Jurčaga, Lukáš (12%); Bobko, Marek (12%); Belej, Ľubomír (12%); Jakabová, Silvia (12%): Detekcia zložiek kávy ovplyvňujúcich jej kvalitu. 2021 Nitra : ISBN 978-80-552-2412-1
V1 Angelovičová, Mária (20%); Bobková, Alica (40%); Angelovič, Michal (40%); Hanusová, Jana (%); Trakovická, Anna (%); Haščík, Peter (%): Vplyv skladovania a techniky aplikácie pamajoránovej silice na oxidačnú stabilitu kuracieho mäsa.
V2 Belej, Ľubomír (12%); Bobko, Marek (11%); Bobková, Alica (11%); Čapla, Jozef (11%); Jurčaga, Lukáš (11%); Demianová, Alžbeta (11%); Poláková, Katarína (11%); Mesárošová, Andrea (11%); Lidiková, Judita (11%): Možnosti druhovej identifikácie zveriny využitím molekulárnych metód. 2022 Košice : ISBN 978-80-8077-752-4
V2 Jurčaga, Lukáš (12.5%); Bobko, Marek (12.5%); Bobková, Alica (12.5%); Demianová, Alžbeta (12.5%); Tóth, Tomáš (12.5%); Belej, Ľubomír (12.5%); Mendelová, Andrea (12.5%); Haščík, Peter (12.5%): Extrakt z čiernych ríbezlí ako potenciálny antioxidant pre mäkké mäsové výrobky. 2021 Košice : ISBN 978-80-8077-733-3
O2 Poláková, Katarína (16%); Bobková, Alica (14%); Demianová, Alžbeta (14%); Jurčaga, Lukáš (14%); Bobko, Marek (14%); Mesárošová, Andrea (14%); Belej, Ľubomír (14%): Vplyv rôzneho geografického pôvodu na senzorický profil kávy Coffea arabica. 2023 Brno : ISBN 978-80-7509-917-4
V3 Demianová, Alžbeta (12%); Bobková, Alica (11%); Poláková, Katarína (11%); Jurčaga, Lukáš (11%); Bobko, Marek (11%); Lidiková, Judita (11%); Mesárošová, Andrea (11%); Belej, Ľubomír (11%); Bučko, Ondřej (11%): Moisture content and its possible effect on textural properties and color of green Coffea arabica. Nitra : ISSN 1338-5178
O2 Jurčaga, Lukáš (12.5%); Bobko, Marek (12.5%); Mesárošová, Andrea (12.5%); Demianová, Alžbeta (12.5%); Bobková, Alica (12.5%); Poláková, Katarína (12.5%); Čech, Matej (12.5%); Herc, Peter (12.5%): Vplyv prídavku extraktu rakytníka na senzorické vlastnosti Bratislavských párkov. 2023 Brno : ISBN 978-80-7509-917-4
O2 Demianová, Alžbeta (16%); Bobková, Alica (14%); Poláková, Katarína (14%); Bobko, Marek (14%); Jurčaga, Lukáš (14%); Belej, Ľubomír (14%); Mesárošová, Andrea (14%): Porovnanie aromatického profilu Coffea Arabica a Coffea robusta dopestovanej v Afrike. 2023 Brno : ISBN 978-80-7509-917-4
V3 Poláková, Katarína (16%); Bobková, Alica (12%); Demianová, Alžbeta (12%); Belej, Ľubomír (12%); Jurčaga, Lukáš (12%); Bobko, Marek (12%); Mesárošová, Andrea (12%); Žiak, Miroslav (12%): Changes in textural properties and color due to the processing method of green Coffea arabica. Nitra : ISSN 1338-5178
V2 Žiak, Miroslav (17%); Martišová, Patrícia (16.6%); Belej, Ľubomír (16.6%); Poláková, Katarína (16.6%); Demianová, Alžbeta (16.6%); Bobková, Alica (16.6%): Effect of vacuum frying on the sensory attributes of potato chips from different varieties. 2022 Nitra : ISBN 978-80-552-2538-8
V2 Poláková, Katarína (11.2%); Bobková, Alica (11.1%); Demianová, Alžbeta (11.1%); Bobko, Marek (11.1%); Belej, Ľubomír (11.1%); Jurčaga, Lukáš (11.1%); Mesárošová, Andrea (11.1%); Lidiková, Judita (11.1%); Žiak, Miroslav (11.1%): Effect of different post-harvest processing on the sensory profile of Coffea Arabica. 2022 Nitra : ISBN 978-80-552-2538-8
AFD Belej, Ľubomír (16%); Bobko, Marek (12%); Jurčaga, Lukáš (12%); Bobková, Alica (12%); Demianová, Alžbeta (12%); Poláková, Katarína (12%); Čapla, Jozef (12%); Čurlej, Jozef (12%): Druhová identifikácia mäsa hospodárskych zvierat pomocou MEAT 5.0 LCD Array Kit. 2021 Košice : ISBN 978-80-8077-733-3

Iné výstupy (napr. e-learning, webové stránky, virtuálne laboratórium, školenia, kurzy, workshop a pod.)

Názov výstupu Opis výstupu Link
"Jesenný kurz HACCP" Online kurz určený pre študentov FBP, absolventov FBP, prípadne širokú verejnosť a medzi hlavné témy patrili otázky verifikácie systému HACCP, validácie systému HACCP, samokontróla v pláne HACCP, mobilná aplikácia pre záznamy v HACCP, interné kontroly a inšpekcie, príručky správnej výrobnej praxe,..). https://moodle.uniag.sk/course/view.php?id=447
Týždeň bezpečnosti potravín Odborná diskusia k problematike bezpečnosti potravín. Prezentácia študijných programov Fakulty biotechnológie a potravinárstva, SPU v Nitre. Odborné prednášky, video prezentácie, dotazníkové prieskumy. Podujatie je zamerané na propagáciu bezpečnosti potravín, činnosti Európskeho úradu pre bezpečnosť potravín, činnosť jeho vedeckých výborov, propagáciu národných vedeckých skupín, úlohy odboru bezpečnosti potravín a výživy Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR. https://moodle.uniag.sk/course/view.php?id=543
Zimná škola bezpečnosti potravín V rámci realizovaného výstupu boli prezentované viaceré aktuálne témy (Falšovanie potravín, Legislatíva-digitalizácia-inovácie-nástroje súčasného a budúceho potravinárstva, Systém kvality z pohľadu z pohľadu obchodných reťazcov, Produkcia a nakladanie s odpadmi, a iné.) https://moodle.uniag.sk/course/view.php?id=569sekcion-14
Týždeň bezpečnosti potravín Odborná diskusia k problematike bezpečnosti potravín. Prezentácia študijných programov Fakulty biotechnológie a potravinárstva, SPU v Nitre. Odborné prednášky, video prezentácie, dotazníkové prieskumy. Podujatie je zamerané na propagáciu bezpečnosti potravín, činnosti Európskeho úradu pre bezpečnosť potravín, činnosť jeho vedeckých výborov, propagáciu národných vedeckých skupín, úlohy odboru bezpečnosti potravín a výživy Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR. https://moodle.uniag.sk/course/view.php?id=543
Zimná škola bezpečnosti potravín V rámci realizovaného výstupu boli prezentované viaceré aktuálne témy (Falšovanie potravín, Legislatíva-digitalizácia-inovácie-nástroje súčasného a budúceho potravinárstva, Systém kvality z pohľadu z pohľadu obchodných reťazcov, Produkcia a nakladanie s odpadmi, a iné.) https://moodle.uniag.sk/course/view.php?id=569sekcion-14
Univerzitné kariérne dni - výberové prednášky Realizácia výberových prednášok zástupcov jednotlivých podnikov spolupracujúcich s Fakultou biotechnológia a potravinárstva. https://fbp.uniag.sk/sk/kalendar-udalosti/?day=20221107
Univerzitné kariérne dni - výberové prednášky Realizácia výberových prednášok zástupcov jednotlivých podnikov spolupracujúcich s Fakultou biotechnológia a potravinárstva. https://fbp.uniag.sk/sk/kalendar-udalosti/?day=20221109
výberové prednášky v rámci predmetu "Správna hygienická prax v potravinárstve" Realizácia výberových prednášok zástupcov jednotlivých podnikov spolupracujúcich s Fakultou biotechnológia a potravinárstva. https://moodle.uniag.sk/mod/resource/view.php?id=22278
výberové prednášky v rámci predmetu "Seminár k praxi" Realizácia výberových prednášok zástupcov jednotlivých podnikov spolupracujúcich s Fakultou biotechnológia a potravinárstva. https://moodle.uniag.sk/course/view.php?id=573
spolupráca s agentúrou SARIO a zapojenia sa do projektu "Prax pre univerzity, riešenia pre firmy". Riešitelia projektu v rámci podpory a rozvoja spolupráce so zástupcami praxe poskytli informácie k projektu „Prax pre univerzity, riešenia pre firmy“, ktorý spadá pod agendu Slovenskej agentúry pre rozvoj investícií a obchodu (SARIO) Ministerstva hospodárstva. Z dôvodu tlaku digitalizácie a neustálych zmien sa uvedený projekt pretavili aj do online platformy. https://fbp.uniag.sk/sk/oznamy-reader/pozvanka-na-podujatie-prax-pre-univerzity-riesenia-pre-firmy-4-0/
Kvalita a bezpečnosť potravín: Aktuálne trendy systémov riadenie a kontroly Odborný seminár organizovaný v spolupráci s Potravinárskou komorou Slovenska https://fbp.uniag.sk/sk/kalendar-udalosti/odborny-seminar-kvalita-a-bezpecnost-potravin-aktualne-trendy-systemov-riadenia-a-kontroly-potravin/
Prax pre univerzity, riešenia pre firmy Nadviazanie spolupráce medzi FBP a novými firmami z praxe, ktoré nám opätovne sprostredkovala Slovenská agentúra pre rozvoj investícií a obchodu a vytvorili sme spoločne priestor na stretnutia a možnosti spolupráce (návrhy spoločných výskumno-vývojových projektov, angažovanie sa do výučbového procesu - prípadové štúdie, seminárne práce, externé prednášky, projekty, návrhy tém záverečných prác, ponuky praxe, stáži a exkurzií pre študentov . https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=7hqAVcvMxUaIDNb2xGA_QkA4UXoeHhpIsy0V6cg5LY9UNkk1QUdHRVJFSjlYTzdZWUZOR0s3UERUTi4u
Online informácie na web stránke Prezentácia možnosti štúdia Príprava podkladov pre online reklamu možnosti štúdia na fakulte a v súlade s tým aj príprava propagačných materiálov, videí, reklamy a) do časopisu Kam na vysokú školu a tiež b) internetovej kampane na stránke špecificky určenej na propagáciu študijných programov www.vysokeskoly.sk. https://www.vysokeskoly.sk/katalog-vs/slovenska-polnohospodarska-univerzita-v-nitre/fakulta-biotechnologie-a-potravinarstva#/q/focus-200%7Cstudytype-none%7Cstudyform-none%7Csearch-none
Online systém praxe Aktualizácia ponúk praxe, inovácia náplne praxe v súlade so študijným programom študenta, inovácia realizácie praxe na školskom podniku Kolíňany, príprava a následná aplikácia dotazníkov hodnotenia praxe študentom a hodnotenie podniku študentom, https://potravinarstvo.sk/prax/fotografie/ https://potravinarstvo.sk/prax/zakladne-informacie/ https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=7hqAVcvMxUaIDNb2xGA_QkA4UXoeHhpIsy0V6cg5LY9URFlWQUQ5U0c3QzdGMk5NS1M4QjlaUlA5Qi4u

Záverečné hodnotenie príslušnej komisie KEGA

Splnil ciele.

Filter

Filter