Inovácia vo výučbe hygieny a technológie mlieka a mliečnych výrobkov na Univerzite veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach
Základné informácie
Tematická oblasť: komisia č. 2 pre nové technológie, metódy a formy vo vzdelávaní
Názov projektu (slovenský): Inovácia vo výučbe hygieny a technológie mlieka a mliečnych výrobkov na Univerzite veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach
Názov projektu (anglický): Innovation of milk and milk products hygiene and technology education at University of Veterinary Medicine and Pharmacy in Košice
Začiatok riešenia projektu: 2020
Koniec riešenia projektu: 2022
Stav projektu: Ukončený
Číslo projektu: 007UVLF-4/2020
Vedúci projektu: MVDr. Jana Zahumenská, PhD.
Vysoká škola: Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach
Finančná dotácia z MŠVVaŠ SR v rámci KEGA
Finančná dotácia z MŠVVaŠ SR v rámci KEGA | Kapitálové výdavky v € | |
---|---|---|
Čerpané za celé obdobie riešenia projektu | 31 719,00 | 0,00 |
Zoznam výstupov projektu za celé obdobie riešenia
Publikačná činnosť
Kód kategórie | Konkrétny výstup, názov (ISBN, počet strán a i.) |
---|---|
ACB | Maľová Jana: SENZORICKÁ ANALÝZA POTRAVINÁRSKYCH KOMODÍT. Praktické cvičenia. Vysokoškolský učebný text, UVLF v Košiciach, 2020, 158 s., ISBN 978 – 80 – 8077 – 680 – 0 |
AED | Jana Maľová, Boris Semjon, Jana Výrostková, Martina Žakarovská: Kryoskopické meranie mlieka. Determination of the freezing point of milk. In Recenzovaný zborník vedeckých prác Slovenskej spoločnosti pre poľnohospodárske, lesnícke, potravinárske a veterinárske vedy pri Slovenskej akadémii vied v Bratislave. Košice, 2020. V tlači. |
AED | Semjon Boris, Mokányová Andrea, Maľová Jana, Marcinčák Slavomír. Vplyv modifikácie proteínového zloženia vstupnej suroviny na fermentačné procesy experimentálne vyrobených vzoriek acidofilného mlieka/ Effect of protein content modification of input raw material on fermentation processes of experimental made acidophilus milk. In Recenzovaný zborník vedeckých prác Slovenskej spoločnosti pre poľnohospodárske, lesnícke, potravinárske a veterinárske vedy pri Slovenskej akadémii vied v Bratislave. Košice, 2020. V tlači. |
AED | Jana Výrostková, Ivana Regecová, Jana Maľová, František Zigo, Eva Dudriková, Mariana Kováčová: Antimikrobiálna rezistencia baktérií enterobacteriacae izolovaných z ovčieho a kozieho syra. Antimicrobial resistance of enterobacteriacae bacteria isolated from sheep and goat cheese. XXIX. Vedecké sympózium Hrádok, 5.-6. november 2020, 5 s., v tlači. |
DAI | Noémi Gregušová (školiteľ Semjon): Modelové testovanie študentov pre získanie certifikátu v oblasti senzorického posudzovania potravín. Diplomová práca, UVLF v KE, 2020, 60 s. |
DAI | Martina Žakarovská (školiteľ Maľová): Kryoskopické meranie mlieka. Diplomová práca, UVLF v KE, 2020, 55 s. |
AFC | Semjon, Boris; Korimová, Alana; Korim, Peter; Regecová, Ivana; Výrostková, Jana; Maľová, Jana. Analýza senzorickej kvality syrov pri pultovom predaji v maloobchodnej prevádzke. Hygiena a technologie potravin - L. Lenfeldovy a Höklovy dny [elektronický dokument] : sborník přednášek a posterů, 13. a 14. října 2021. Brno (Česko):Veterinární a farmaceutická univerzita Brno, 2021. s. 209 – 212, ISBN 978-80-7305-859-3 |
DAI | Korimová, Alana. Analýza nebezpečenstiev a kritických kontrolných bodov v obchodnej prevádzke v procese skladovania a distribúcie mlieka a mliečnych výrobkov: magisterská práca. Škol. Boris Semjon. Košice : UVLF v Košiciach, 2021. 60 s. |
DAI | Ferencová, Elena. Technológie a procesy v oblasti balenia potravín: bakalárska práca. Škol. Boris Semjon. Košice : UVLF v Košiciach, 2021. 40 s. |
AFC | Maľová, J., Výrostková, J., Semjon, B., Hermanovská, V. Analýza prepusteného masla z pohľadu kvality. Hygiena a technologie potravin - L. Lenfeldovy a Höklovy dny [elektronický dokument] : sborník přednášek a posterů, 13. a 14. října 2021. Brno (Česko):Veterinární a farmaceutická univerzita Brno, 2021. s, 182 – 185, ISBN 978-80-7305-859-3 |
AFD | Maľová Jana, Kováčová Mariana, Výrostková Jana, Dudriková Eva, Semjon Boris, Baranová Mária. Senzorické hodnotenie vybraných druhov salám s podielom syra. In HYGIENA ALIMENTORUM XLI: Nové trendy zvyšovania kvality a zdravotnej bezpečnosti mäsa a mäsových výrobkov. 21. -23. november 2021, Štrbské Pleso, Slovenská republika [elektronický zdroj] : recenzovaný zborník abstraktov z medzinárodnej vedeckej konferencie. 1. vydanie - Košice : UVLF, 2021. v tlači. |
AFD | Maľová Jana, Kováčová Mariana, Výrostková Jana, Dudriková Eva, Semjon Boris, Baranová Mária. Senzorické hodnotenie vybraných druhov salám s podielom syra. in hygiena alimentorum xli: nové trendy zvyšovania kvality a zdravotnej bezpečnosti mäsa a mäsových výrobkov, 21.-. 23 november 2021, Štrbské Pleso, Slovenská republika [elektronický zdroj] : recenzovaný zborník príspevkov z medzinárodnej vedeckej konferencie. 1. vydanie - Košice : UVLF, 2021. CD-ROM, v tlači |
ACB | Maľová, J., Semjon, B. (2021). HYGIENA A TECHNOLÓGIA MLIEKA A MLIEČNYCH VÝROBKOV TECHNOLOGICKÉ POSTUPY VÝROBY. Vysokoškolský učebný text, Košice, UVLF, 2021, 121 strán, v tlači |
DAI | KREMPASKÁ, Lívia. Sortiment ochutených mliek v domácej obchodnej sieti, Bakalárska práca. Škol. Jana Maľová. Košice: UVLF v Košiciach, 2021. 41 s. |
DAI | Hermanovská, Vladimíra. HODNOTENIE PREPUSTENÉHO MASLA Z POHĽADU KVALITY. Diplomová práca. Škol. Jana Maľová. Košice: UVLF v Košiciach. 58 s. |
AFD | Dudriková, E., Maľová, J., Výrostková, J., Semjon, B., Kováčová, M., Hanzelová, Z.: MILK PROTEINS AND LACTOSE AS AN INGREDIENT IN MEAT PRODUCTS (BIELKOVINY MLIEKA A LAKTÓZA AKO PRÍSADA MÄSOVÝCH VÝROBKOV. In: Zborník abstraktov Hygiena Alimentorum, Štrbské Pleso, 21.-23. novembra 2021. Inpress. |
AFD | Dudriková, E., Maľová, J., Výrostková, J., Semjon, B., Kováčová, M., Hanzelová, Z.: BIELKOVINY MLIEKA A LAKTÓZA AKO PRÍSADA MÄSOVÝCH VÝROBKOV. In HYGIENA ALIMENTORUM XLI: Nové trendy zvyšovania kvality a zdravotnej bezpečnosti mäsa a mäsových výrobkov. 21. -23. november 2021, Štrbské Pleso, Slovenská republika [elektronický zdroj] : recenzovaný zborník príspevkov z medzinárodnej vedeckej konferencie. 1. vydanie - Košice : UVLF, 2021. v tlači. Štrbské Pleso, 21.-23. novembra 2021. Inpress. |
ADC | Kováčová, Mariana ; Výrostková, Jana; Dudriková, Eva; Zigo, František; Semjon, Boris; Regecová, Ivana: Assessment of Quality and Safety of Farm Level Produced Cheeses from Sheep and Goat Milk. Applied Sciences. 2021; 11(7):3196. https://doi.org/10.3390/app1107319, ISSN: 2076-3417 |
AFC | Kováčová, Mariana; Výrostková, Jana; Dudriková, Eva; Semjon, Boris; Maľová, Jana: Vplyv zrenia na kolorimetrické vlastnosti tradične vyrobených syrov z ovčieho a kozieho mlieka. Colorimetric Properties of Traditionally Farm Level Produced Cheeses from Sheep and Goat Milk Affected by Time of Ripening. Hygiena a technologie potravin - Lenfeldovy a Höklovy dny, Brno, 2021, p.160-163. |
AFD | Kováčová, Mariana; Maľová, Jana; Dudriková, Eva; Výrostková, Jana; Hanzelová, Zuzana: Kvalita syrových párkov z pohľadu organoleptických vlastností Quality of Cheese Sausages in Terms of Organoleptic Properties. HYGIENA LIMENTORUM XLI NOVÉ TRENDY ZVYŠOVANIA KVALITY A ZDRAVOTNEJ BEZPEČNOSTI MÄSA A MÄSOVÝCH VÝROBKOV. Zborník príspevkov. 2021, v tlači |
AFD | Kováčová, Mariana; Maľová, Jana; Dudriková, Eva; Výrostková, Jana; Hanzelová, Zuzana: Kvalita syrových párkov z pohľadu organoleptických vlastností Quality of Cheese Sausages in Terms of Organoleptic Properties. HYGIENA LIMENTORUM XLI NOVÉ TRENDY ZVYŠOVANIA KVALITY A ZDRAVOTNEJ BEZPEČNOSTI MÄSA A MÄSOVÝCH VÝROBKOV. Zborník abstraktov. 2021, v tlači |
ADC | VÝROSTKOVÁ, Jana - REGECOVÁ, Ivana - DUDRIKOVÁ, Eva - MAĽOVÁ, Jana - ZIGO, František - KOVÁČOVÁ, Mariana - ILLEK, Josef. Antimicrobial resistance of bacterial isolates from sheep and goat cheeses in eastern Slovakia. In Polish Journal of Veterinary Sciences. ISSN 1505-1773, 2021, vol. 24, no. 1, p. 13-22. (2019: 0.516 - IF, 0.819 - IF 5y, 26 - H-index, 0.321 - SJR, Q2 - SJR Best Q, Q4 - JCR Best Q). Dostupné na internete: <https://journals.pan.pl/dlibra/publication/135814/edition/118740/content>. |
ADC | KOVÁČOVÁ, Mariana - VÝROSTKOVÁ, Jana - DUDRIKOVÁ, Eva - ZIGO, František - SEMJON, Boris - REGECOVÁ, Ivana. Assessment of quality and safety of farm level produced cheeses from sheep and goat milk. In Applied Sciences. ISSN 2076-3417, 2021, vol. 11, no. 7, art. no. 3196, p. [1-16]. Dostupné na internete: <https://www.mdpi.com/2076-3417/11/7/3196>. |
ADC | VÝROSTKOVÁ, Jana – REGECOVÁ, Ivana – DUDRIKOVÁ, Eva – VARGOVÁ, Mária – KOVÁČOVÁ, Mariana – MAĽOVÁ, Jana. Antimicrobial Resistance of Enterococcus sp. Isolated from Sheep and Goat Cheeses. In Foods. ISSN 2304-8158, 2021, 10(8), 1844. Dostupné na internete: https://www.mdpi.com/2304-8158/10/8/1844 |
AFD | VÝROSTKOVÁ, JANA - KOVÁČOVÁ, MARIANA - MAĽOVÁ, JANA - REGECOVÁ, IVANA - DUDRIKOVÁ, EVA. Mikrobiologická analýza ovčích a kozích syrov v procese zrenia. In Lenfeldovy a Höklovy dny - Hygiena a technologie potravin. 1. vyd. - Brno : VFU, 2021. Sborník abstraktů. ISBN: 978-80-7305-859-3, s. 228-231. |
V2 | Zahumenská, Jana (20%); Výrostková, Jana (20%); Kováčová, Mariana (20%); Dudriková, Eva (20%); Hanzelová, Zuzana (20%): Analýza hrudkového syra v rôznych podmienkach výroby. 2022 Brno : ISBN 978-80-7305-876-0 |
V2 | Maľová, Jana (50%); Výrostková, Jana (20%); Dudriková, Eva (10%); Kováčová, Mariana (10%); Hanzelová, Zuzana (10%): Možnosti konzumácie mliečnych výrobkov z pohľadu intolerancie laktózy. 2022 Košice : ISBN 978-80-8077-752-4 |
AFD | Maľová, J., Výrostková, J., Dudriková, E., Kováčová, M., Hanzelová, Z. 2022. Možnosti konzumácie mliečnych výrobkov z pohľadu intolerancie laktózy. Possibilities of dairy consumption from the perspective of lactose intolerance. In HYGIENA ALIMENTORUM XLII: Zdravotná bezpečnosť a kvalita produktov hydiny, rybolovu a zveriny – aktuálne problémy a trendy. 18. - 20. máj 2022, Štrbské Pleso, Slovenská republika [elektronický zdroj]: Recenzovaný zborník abstraktov z medzinárodnej vedeckej konferencie. 1. vydanie – Košice: UVLF, 2022, CD-ROM, s. 49, ISBN 978-80-8077-751-7. |
ACB | Dudriková (25 %), E., Zahumenská, J. (50 %), Výrostková, E. (25 %) 2022. Hygiena, technológia, kvalita a bezpečnosť mlieka a mliečnych výrobkov, 1. diel: Všeobecná časť. 1. vydanie, Rec. Maskaľová, I., Balčáková, K., UVLF Košice, AH 7,57, 138 s., ISBN |
ACB | Dudriková, E. (20 %), Zahumenská, J. (50 %), Výrostková, E. (15 %), Semjon, B. (15 %) 2022. Hygiena, technológia, kvalita a bezpečnosť mlieka a mliečnych výrobkov, 2. diel: Špeciálna časť. 1. vydanie, Rec. Maskaľová, I., Balčáková, K., UVLF Košice, AH 12,31, 227 s., ISBN |
AFD | Dudriková E., Hanzelová Z., Výrostková J., Kováčová, M., Maľová, J. 2022. Enterokoky izolované z kozieho mlieka a antibiotická rezistencia. In Bezpečnosť a kvalita potravín. Zborník prác z vedeckej konferencie s medzinárodnou účasťou, 1. vydanie – Nitra: SPU 2022. s.16-19, ISBN 978-80-8266-007-7. |
AFD | Hanzelová Z., Dudriková E., Maľová J., Kováčová M., Výrostková J. 2022. Ekológia mlieka a antibiotická rezistencia. In HYGIENA ALIMENTORUM XLII: Zdravotná bezpečnosť a kvalita produktov hydiny, rybolovu a zveriny – aktuálne problémy a trendy. 18. - 20. máj 2022, Štrbské Pleso, Slovenská republika [elektronický zdroj]: Recenzovaný zborník prednášok a posterových prezentácií z medzinárodnej vedeckej konferencie. 1. vydanie - Košice : UVLF, 2022, CD-ROM, s.2 18-221, ISBN 978 – 80 – 8077 – 752 – 4. |
AFD | Hanzelová Z., Dudriková E., Maľová J., Kováčová M., Výrostková J. 2022. Ekológia mlieka a antibiotická rezistencia . In HYGIENA ALIMENTORUM XLII: Zdravotná bezpečnosť a kvalita produktov hydiny, rybolovu a zveriny – aktuálne problémy a trendy. 18. - 20. máj 2022, Štrbské Pleso, Slovenská republika [elektronický zdroj]: Recenzovaný zborník abstraktov z medzinárodnej vedeckej konferencie. 1. vydanie – Košice: UVLF, 2022, CD-ROM, s. 29, ISBN 978-80-8077-751-7. |
AFD | Hanzelová Z., Dudriková E., Kováčová M., Výrostková J. 2022. Nežiaduce mikroorganizmy pri výrobe syra a vplyv rizika antibiotickej rezistencie na verejné zdravie. XLVIII. Konference o jakosti potravin a potravinových surovin "Ingrovy dny 2022", Brno, s. 164 – 182. ISBN 978 – 80 – 7509 – 828 – 3. |
AFD | Hanzelová Z., Dudriková E., Kováčová M., Výrostková J. 2022. Nežiaduce mikroorganizmy pri výrobe syra a vplyv rizika antibiotickej rezistencie na verejné zdravie. XLVIII. Konference o jakosti potravin a potravinových surovin "Ingrovy dny 2022", Brno, s. 37, ISBN 978 – 80 – 7509 – 827– 6. |
AFC | Hanzelová Z., Dudriková E., Zahumenská J., Výrostková J., Kováčová M. 2022. Primárny skríning výskytu zástupcov čeľade enterobacteriaceae v prostredí výroby rôznych druhov syrov. Zborník prednášok a posterov z medzinárodnej vedeckej konferencie Hygiena a technologie potravin – LI. Lenfeldovy a Hoklovy dny. 12.-13. október 2022, Česká republika. Brno:“ Veterinární univerzita Brno, 2022. s.164-168. ISBN 978 – 80 – 7305 – 876 – 0. |
AFD | Kováčová, M., Maľová, J., Výrostková, J., Dudriková, E., Hanzelová, Z. Vplyv sezónnosti na kvalitatívny aspekt a funkčnosť mlieka produkovaného slovenským strakatým dobytkom. the impact of seasonality on qualitative aspect and functionality of milk produced by slovak spotted cattle. In HYGIENA ALIMENTORUM: Zdravotná bezpečnosť a kvalita produktov hydiny, rybolovu a zveriny – aktuálne problémy a trendy., 18 – 20 máj 2022, Štrbské Pleso, Slovenská republika: Recenzovaný zborník prednášok a posterov z medzinárodnej vedeckej konferencie. 1. vydanie -Košice : UVLF, 2022, CD-ROM, s.284 - 288, ISBN 978 – 80 – 8077 – 752 – 4. |
AFD | Kováčová, M., Maľová, J., Výrostková, J., Dudriková, E., Hanzelová, Z. Vplyv sezónnosti na kvalitatívny aspekt a funkčnosť mlieka produkovaného slovenským strakatým dobytkom. the impact of seasonality on qualitative aspect and functionality of milk produced by slovak spotted cattle. In HYGIENA ALIMENTORUM: Zdravotná bezpečnosť a kvalita produktov hydiny, rybolovu a zveriny – aktuálne problémy a trendy., 18 – 20 máj 2022, Štrbské Pleso, Slovenská republika: Recenzovaný zborník abstraktov z medzinárodnej vedeckej konferencie. 1. vydanie -Košice : UVLF, 2022, CD-ROM, s.42, ISBN 978 – 80 – 8077 – 751 – 7. |
AFC | Kováčová, M., Dudriková, E., Výrostková, J., Zahumenská, J., Hanzelová, Z. 2022. Vplyv sezónnych zmien na bod tuhnutia mlieka. Effect of seasonal variation on the freezing point of milk. Zborník prednášok a posterov z medzinárodnej vedeckej konferencie Hygiena a technologie potravin – LI. Lenfeldovy a Hoklovy dny. 12.-13. október 2022, Česká republika. Brno:“ Veterinární univerzita Brno, 2022. s. 216 - 219, ISBN 978 – 80 – 7305 – 876 – 0. |
DAI | Kováčová, M. 2022. Sledovanie vonkajších a vnútorných vplyvov na kvalitatívne a hygienické vlastnosti surového kravského mlieka. Dizertačná práca, UVLF v Košiciach, 118 s. |
AFD | Výrostková, J., Kováčová, M., Maľová,, J., Dudriková, E., Regecová, I., Hanzelová, Z. 2022. Fyzikálne a chemické ukazovatele ovčieho mlieka v závislosti od mesiaca dojenia. Bezpečnosť a kvalita potravín - zborník vedeckých prác. - 1. vyd., Nitra: Garmond Nitra, 2022 - ISBN 978-80-8266-007-7– online- pp. 189-192 |
DAI | Kovaľová Klaudia, Bakalárska práca, Mliečne výrobky a ich alternatívy vo vzťahu ku laktóze, (školiteľ Maľová Jana), obhájená 2022 |
DAI | Mikulová Klára, Diplomová práca, Analýza hrudkového syra vyrobeného v rozdielnych podmienkach, (školiteľ Maľová Jana), obhájená 2022 |
DAI | Kapusňáková Petra, Diplomová práca, Analýza merania počtu somatických buniek mlieka prostredníctvom fluorescenčnej mikroskopickej techniky, (školiteľ Maľová Jana), obhájená 2022 |
DAI | Keselyová Karin, Diplomová práca, Výber vhodných štartovacích kultúr na výrobu parených syrov, (školiteľ Zahumenská Jana rod. Maľová), rozpracovaná, ukončenie r. 2023 |
DAI | Kudláčová Stela, Bakalárska práca, Senzorické posudzovanie balkánskych syrov, (školiteľ Zahumenská Jana), rozpracovaná, ukončenie r. 2023 |
DAI | Vašková Katarína, Diplomová práca, Analýza metodických postupov pre stanovenie synerézie jogurtov, (školiteľ Semjon Boris), obhájená 2022 |
DAI | Parasková Kristína, Diplomová práca, Kvalitatívne hodnotenie syrov parmezánového typu v rôznom stupni zrelosti, (školiteľ Semjon Boris), rozpracovaná, ukončenie r. 2023 |
DAI | Smetanková Annamária, Diplomová práca, Kvaltatívne hodnotenie syrov gouda v rôznom stupni zrelosti, (školiteľ Semjon Boris), rozpracovaná, ukončenie r. 2023 |
DAI | Kotešovská Natália, Diplomová práca. Mikrobiocenóza hrudkového syra vyrobeného farmárskym spôsobom, (školiteľ Výrostková Jana), obhájená 2022 |
Iné výstupy (napr. e-learning, webové stránky, virtuálne laboratórium, školenia, kurzy, workshop a pod.)
Názov výstupu | Opis výstupu | Link |
---|---|---|
Mliekarstvo, základné definície | prezentácia (online výučbový materiál pripravený na výuku dištančného štúdia z dôvodu pandemickej situácie) | http://moodle.uvlf.sk/course/view.php?id=474 |
Predaj z dvora | prezentácia | http://moodle.uvlf.sk/course/view.php?id=474 |
Prvovýroba mlieka, dojárne | prezentácia | http://moodle.uvlf.sk/course/view.php?id=474 |
Základné zložky mlieka | prezentácia | http://moodle.uvlf.sk/course/view.php?id=474 |
Fyzikálne a chemické zložky mlieka | prezentácia | http://moodle.uvlf.sk/course/view.php?id=474 |
Senzorické vlastnosti mlieka | prezentácia | http://moodle.uvlf.sk/course/view.php?id=474 |
Faktory ovplyvňujúce zložky mlieka | prezentácia | http://moodle.uvlf.sk/course/view.php?id=474 |
Konzumné mlieko | prezentácia | http://moodle.uvlf.sk/course/view.php?id=474 |
Smotany | prezentácia | http://moodle.uvlf.sk/course/view.php?id=474 |
Syry, chyby syrov, rozdelenie | prezentácia | http://moodle.uvlf.sk/course/view.php?id=474 |
Ovčie mlieko a výrobky z ovčieho mlieka | prezentácia | http://moodle.uvlf.sk/course/view.php?id=474 |
Kozie mlieko a výrobky z kozieho mlieka | prezentácia | http://moodle.uvlf.sk/course/view.php?id=474 |
Zahustené mliečne výrobky | prezentácia | http://moodle.uvlf.sk/course/view.php?id=474 |
Sušené mliečne výrobky | prezentácia | http://moodle.uvlf.sk/course/view.php?id=474 |
Mrazené krémy | prezentácia | http://moodle.uvlf.sk/course/view.php?id=474 |
Laboratórne cvičenia | prezentácia | http://moodle.uvlf.sk/course/view.php?id=474 |
Legislatíva v oblasti mliekarstva | prezentácia | http://moodle.uvlf.sk/course/view.php?id=474 |
Mlieko a mliečne výrobky - senzorické hodnotenie | prezentácia | http://moodle.uvlf.sk/course/view.php?id=492 |
Salašníctvo | prezentácie | http://moodle.uvlf.sk/course/view.php?id=473 |
Hygiena a technológia mlieka a mliečnych výrobkov | Výuka predmetu HaTM a MV pre štud. program Hygiena potravín, 5. ročník rozdelená na 1) prednášky; 2) praktické cvičenia; 3) legislatívu a videofilmy. | https://moodle.uvlf.sk/course/view.php?id=476 |
Hygiena a technológia potravín I. (mlieko, mliečne výrobky a ich chemická analýza) | Výuka predmetu HaTP I. pre študijný program Všeobecné veterinárske lekárstvo, 4. ročník rozdelená na 1) prednášky všeobecná časť; 2) prednášky špeciálna časť; 3) praktické cvičenia; 4) prílohy | https://moodle.uvlf.sk/course/view.php?id=474 |
Senzorická analýza potravín | Podklady/prednášky, materiály pre študentov štud. odboru Trh a kvalita potravín, 1. ročník. Študenti získajú základné vedomosti v oblasti senzorického posudzovania a hodnotenia potravín. | https://moodle.uvlf.sk/course/view.php?id=492 |
Senzorické analýzy potravín | Materiály pre študentov štud. programu Hygiena potravín, 4. ročník. Absolventi nadobudnú praktické skúsenosti z výrobných prevádzok a zručnosti pri analyzovaní a vyhodnocovaní senzorickej kvality potravinárskych komodít. Absolvujú individuálne testovanie v rámci personálnej certifikácie v Špecializovanom senzorickom laboratóriu na IVVL v Košiciach. | https://moodle.uvlf.sk/course/view.php?id=494 |
Mikrobiológia mlieka | prezentácia (online výučbový materiál pripravený na výuku nie len dištančného štúdia pre študentov štud. programu VVL) | https://moodle.uvlf.sk/pluginfile.php/31860/mod_resource/content/1/MIKROBIOL%C3%93GIA%20MLIEKA.pdf |
Alimentárne ochorenia | prezentácia | https://moodle.uvlf.sk/pluginfile.php/31861/mod_resource/content/1/ALIMENT%C3%81RNE%20OCHORENIA.pdf |
Mastitídy | prezentácia | https://moodle.uvlf.sk/pluginfile.php/31862/mod_resource/content/1/MASTIT%C3%8DDY.pdf |
Cudzorodé látky v mlieku a mliečnych výrobkoch | prezentácia | https://moodle.uvlf.sk/pluginfile.php/31863/mod_resource/content/1/CUDZOROD%C3%89%20L%C3%81TKY%20V%20MLIEKU%20A%20MLIE%C4%8CNYCH%20V%C3%9DROBKOCH.pdf |
Základné ošetrenie mlieka v mliekarstve | prezentácia | https://moodle.uvlf.sk/pluginfile.php/33498/mod_resource/content/1/Z%C3%81KLADN%C3%89%20O%C5%A0ETRENIE%20MLIEKA%20V%20MLIEKARSTVE.pdf |
Tepelné ošetrenie mlieka | prezentácia | https://moodle.uvlf.sk/pluginfile.php/34132/mod_resource/content/1/TEPELN%C3%89%20O%C5%A0ETRENIE%20MLIEKA.pdf |
Sanitácia | prezentácia | https://moodle.uvlf.sk/pluginfile.php/35224/mod_resource/content/1/sanit%C3%A1cia.pdf |
Správna výrobná prax, správna hygienická prax, HACCP systém v mliekarstve | prezentácia | https://moodle.uvlf.sk/pluginfile.php/58835/mod_resource/content/1/SVP%2C%20SHP%20a%20HACCP%20V%20MLIEKARSTVE%20%C5%A0P%20VVL.pdf |
Hygiena a technológia mlieka a mliečnych výrobkov, HP | 10 prezentácií určených na praktické cvičenia (návody/postupy) pre študentov štud. programu HP | https://moodle.uvlf.sk/course/view.php?id=476 |
Mlieko a mliečne výrobky - senzorické hodnotenie | prezentácia určená pre študentov štud. programu TaKP, VVL a HP | https://moodle.uvlf.sk/course/view.php?id=492 |
Záverečné hodnotenie príslušnej komisie KEGA
Splnil ciele výborne.