Inovácia vo výučbe hygieny a technológie mlieka a mliečnych výrobkov na Univerzite veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach

Základné informácie

Tematická oblasť: komisia č. 2 pre nové technológie, metódy a formy vo vzdelávaní

Názov projektu (slovenský): Inovácia vo výučbe hygieny a technológie mlieka a mliečnych výrobkov na Univerzite veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach

Názov projektu (anglický): Innovation of milk and milk products hygiene and technology education at University of Veterinary Medicine and Pharmacy in Košice

Začiatok riešenia projektu: 2020

Koniec riešenia projektu: 2022

Stav projektu: Ukončený

Číslo projektu: 007UVLF-4/2020

Vedúci projektu: MVDr. Jana Zahumenská, PhD.

Vysoká škola: Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach

Finančná dotácia z MŠVVaŠ SR v rámci KEGA

Finančná dotácia z MŠVVaŠ SR v rámci KEGA Kapitálové výdavky v €
Čerpané za celé obdobie riešenia projektu 31 719,00 0,00

Zoznam výstupov projektu za celé obdobie riešenia

Publikačná činnosť

Kód kategórie Konkrétny výstup, názov (ISBN, počet strán a i.)
ACB Maľová Jana: SENZORICKÁ ANALÝZA POTRAVINÁRSKYCH KOMODÍT. Praktické cvičenia. Vysokoškolský učebný text, UVLF v Košiciach, 2020, 158 s., ISBN 978 – 80 – 8077 – 680 – 0
AED Jana Maľová, Boris Semjon, Jana Výrostková, Martina Žakarovská: Kryoskopické meranie mlieka. Determination of the freezing point of milk. In Recenzovaný zborník vedeckých prác Slovenskej spoločnosti pre poľnohospodárske, lesnícke, potravinárske a veterinárske vedy pri Slovenskej akadémii vied v Bratislave. Košice, 2020. V tlači.
AED Semjon Boris, Mokányová Andrea, Maľová Jana, Marcinčák Slavomír. Vplyv modifikácie proteínového zloženia vstupnej suroviny na fermentačné procesy experimentálne vyrobených vzoriek acidofilného mlieka/ Effect of protein content modification of input raw material on fermentation processes of experimental made acidophilus milk. In Recenzovaný zborník vedeckých prác Slovenskej spoločnosti pre poľnohospodárske, lesnícke, potravinárske a veterinárske vedy pri Slovenskej akadémii vied v Bratislave. Košice, 2020. V tlači.
AED Jana Výrostková, Ivana Regecová, Jana Maľová, František Zigo, Eva Dudriková, Mariana Kováčová: Antimikrobiálna rezistencia baktérií enterobacteriacae izolovaných z ovčieho a kozieho syra. Antimicrobial resistance of enterobacteriacae bacteria isolated from sheep and goat cheese. XXIX. Vedecké sympózium Hrádok, 5.-6. november 2020, 5 s., v tlači.
DAI Noémi Gregušová (školiteľ Semjon): Modelové testovanie študentov pre získanie certifikátu v oblasti senzorického posudzovania potravín. Diplomová práca, UVLF v KE, 2020, 60 s.
DAI Martina Žakarovská (školiteľ Maľová): Kryoskopické meranie mlieka. Diplomová práca, UVLF v KE, 2020, 55 s.
AFC Semjon, Boris; Korimová, Alana; Korim, Peter; Regecová, Ivana; Výrostková, Jana; Maľová, Jana. Analýza senzorickej kvality syrov pri pultovom predaji v maloobchodnej prevádzke. Hygiena a technologie potravin - L. Lenfeldovy a Höklovy dny [elektronický dokument] : sborník přednášek a posterů, 13. a 14. října 2021. Brno (Česko):Veterinární a farmaceutická univerzita Brno, 2021. s. 209 – 212, ISBN 978-80-7305-859-3
DAI Korimová, Alana. Analýza nebezpečenstiev a kritických kontrolných bodov v obchodnej prevádzke v procese skladovania a distribúcie mlieka a mliečnych výrobkov: magisterská práca. Škol. Boris Semjon. Košice : UVLF v Košiciach, 2021. 60 s.
DAI Ferencová, Elena. Technológie a procesy v oblasti balenia potravín: bakalárska práca. Škol. Boris Semjon. Košice : UVLF v Košiciach, 2021. 40 s.
AFC Maľová, J., Výrostková, J., Semjon, B., Hermanovská, V. Analýza prepusteného masla z pohľadu kvality. Hygiena a technologie potravin - L. Lenfeldovy a Höklovy dny [elektronický dokument] : sborník přednášek a posterů, 13. a 14. října 2021. Brno (Česko):Veterinární a farmaceutická univerzita Brno, 2021. s, 182 – 185, ISBN 978-80-7305-859-3
AFD Maľová Jana, Kováčová Mariana, Výrostková Jana, Dudriková Eva, Semjon Boris, Baranová Mária. Senzorické hodnotenie vybraných druhov salám s podielom syra. In HYGIENA ALIMENTORUM XLI: Nové trendy zvyšovania kvality a zdravotnej bezpečnosti mäsa a mäsových výrobkov. 21. -23. november 2021, Štrbské Pleso, Slovenská republika [elektronický zdroj] : recenzovaný zborník abstraktov z medzinárodnej vedeckej konferencie. 1. vydanie - Košice : UVLF, 2021. v tlači.
AFD Maľová Jana, Kováčová Mariana, Výrostková Jana, Dudriková Eva, Semjon Boris, Baranová Mária. Senzorické hodnotenie vybraných druhov salám s podielom syra. in hygiena alimentorum xli: nové trendy zvyšovania kvality a zdravotnej bezpečnosti mäsa a mäsových výrobkov, 21.-. 23 november 2021, Štrbské Pleso, Slovenská republika [elektronický zdroj] : recenzovaný zborník príspevkov z medzinárodnej vedeckej konferencie. 1. vydanie - Košice : UVLF, 2021. CD-ROM, v tlači
ACB Maľová, J., Semjon, B. (2021). HYGIENA A TECHNOLÓGIA MLIEKA A MLIEČNYCH VÝROBKOV TECHNOLOGICKÉ POSTUPY VÝROBY. Vysokoškolský učebný text, Košice, UVLF, 2021, 121 strán, v tlači
DAI KREMPASKÁ, Lívia. Sortiment ochutených mliek v domácej obchodnej sieti, Bakalárska práca. Škol. Jana Maľová. Košice: UVLF v Košiciach, 2021. 41 s.
DAI Hermanovská, Vladimíra. HODNOTENIE PREPUSTENÉHO MASLA Z POHĽADU KVALITY. Diplomová práca. Škol. Jana Maľová. Košice: UVLF v Košiciach. 58 s.
AFD Dudriková, E., Maľová, J., Výrostková, J., Semjon, B., Kováčová, M., Hanzelová, Z.: MILK PROTEINS AND LACTOSE AS AN INGREDIENT IN MEAT PRODUCTS (BIELKOVINY MLIEKA A LAKTÓZA AKO PRÍSADA MÄSOVÝCH VÝROBKOV. In: Zborník abstraktov Hygiena Alimentorum, Štrbské Pleso, 21.-23. novembra 2021. Inpress.
AFD Dudriková, E., Maľová, J., Výrostková, J., Semjon, B., Kováčová, M., Hanzelová, Z.: BIELKOVINY MLIEKA A LAKTÓZA AKO PRÍSADA MÄSOVÝCH VÝROBKOV. In HYGIENA ALIMENTORUM XLI: Nové trendy zvyšovania kvality a zdravotnej bezpečnosti mäsa a mäsových výrobkov. 21. -23. november 2021, Štrbské Pleso, Slovenská republika [elektronický zdroj] : recenzovaný zborník príspevkov z medzinárodnej vedeckej konferencie. 1. vydanie - Košice : UVLF, 2021. v tlači. Štrbské Pleso, 21.-23. novembra 2021. Inpress.
ADC Kováčová, Mariana ; Výrostková, Jana; Dudriková, Eva; Zigo, František; Semjon, Boris; Regecová, Ivana: Assessment of Quality and Safety of Farm Level Produced Cheeses from Sheep and Goat Milk. Applied Sciences. 2021; 11(7):3196. https://doi.org/10.3390/app1107319, ISSN: 2076-3417
AFC Kováčová, Mariana; Výrostková, Jana; Dudriková, Eva; Semjon, Boris; Maľová, Jana: Vplyv zrenia na kolorimetrické vlastnosti tradične vyrobených syrov z ovčieho a kozieho mlieka. Colorimetric Properties of Traditionally Farm Level Produced Cheeses from Sheep and Goat Milk Affected by Time of Ripening. Hygiena a technologie potravin - Lenfeldovy a Höklovy dny, Brno, 2021, p.160-163.
AFD Kováčová, Mariana; Maľová, Jana; Dudriková, Eva; Výrostková, Jana; Hanzelová, Zuzana: Kvalita syrových párkov z pohľadu organoleptických vlastností Quality of Cheese Sausages in Terms of Organoleptic Properties. HYGIENA LIMENTORUM XLI NOVÉ TRENDY ZVYŠOVANIA KVALITY A ZDRAVOTNEJ BEZPEČNOSTI MÄSA A MÄSOVÝCH VÝROBKOV. Zborník príspevkov. 2021, v tlači
AFD Kováčová, Mariana; Maľová, Jana; Dudriková, Eva; Výrostková, Jana; Hanzelová, Zuzana: Kvalita syrových párkov z pohľadu organoleptických vlastností Quality of Cheese Sausages in Terms of Organoleptic Properties. HYGIENA LIMENTORUM XLI NOVÉ TRENDY ZVYŠOVANIA KVALITY A ZDRAVOTNEJ BEZPEČNOSTI MÄSA A MÄSOVÝCH VÝROBKOV. Zborník abstraktov. 2021, v tlači
ADC VÝROSTKOVÁ, Jana - REGECOVÁ, Ivana - DUDRIKOVÁ, Eva - MAĽOVÁ, Jana - ZIGO, František - KOVÁČOVÁ, Mariana - ILLEK, Josef. Antimicrobial resistance of bacterial isolates from sheep and goat cheeses in eastern Slovakia. In Polish Journal of Veterinary Sciences. ISSN 1505-1773, 2021, vol. 24, no. 1, p. 13-22. (2019: 0.516 - IF, 0.819 - IF 5y, 26 - H-index, 0.321 - SJR, Q2 - SJR Best Q, Q4 - JCR Best Q). Dostupné na internete: <https://journals.pan.pl/dlibra/publication/135814/edition/118740/content>.
ADC KOVÁČOVÁ, Mariana - VÝROSTKOVÁ, Jana - DUDRIKOVÁ, Eva - ZIGO, František - SEMJON, Boris - REGECOVÁ, Ivana. Assessment of quality and safety of farm level produced cheeses from sheep and goat milk. In Applied Sciences. ISSN 2076-3417, 2021, vol. 11, no. 7, art. no. 3196, p. [1-16]. Dostupné na internete: <https://www.mdpi.com/2076-3417/11/7/3196>.
ADC VÝROSTKOVÁ, Jana – REGECOVÁ, Ivana – DUDRIKOVÁ, Eva – VARGOVÁ, Mária – KOVÁČOVÁ, Mariana – MAĽOVÁ, Jana. Antimicrobial Resistance of Enterococcus sp. Isolated from Sheep and Goat Cheeses. In Foods. ISSN 2304-8158, 2021, 10(8), 1844. Dostupné na internete: https://www.mdpi.com/2304-8158/10/8/1844
AFD VÝROSTKOVÁ, JANA - KOVÁČOVÁ, MARIANA - MAĽOVÁ, JANA - REGECOVÁ, IVANA - DUDRIKOVÁ, EVA. Mikrobiologická analýza ovčích a kozích syrov v procese zrenia. In Lenfeldovy a Höklovy dny - Hygiena a technologie potravin. 1. vyd. - Brno : VFU, 2021. Sborník abstraktů. ISBN: 978-80-7305-859-3, s. 228-231.
V2 Zahumenská, Jana (20%); Výrostková, Jana (20%); Kováčová, Mariana (20%); Dudriková, Eva (20%); Hanzelová, Zuzana (20%): Analýza hrudkového syra v rôznych podmienkach výroby. 2022 Brno : ISBN 978-80-7305-876-0
V2 Maľová, Jana (50%); Výrostková, Jana (20%); Dudriková, Eva (10%); Kováčová, Mariana (10%); Hanzelová, Zuzana (10%): Možnosti konzumácie mliečnych výrobkov z pohľadu intolerancie laktózy. 2022 Košice : ISBN 978-80-8077-752-4
AFD Maľová, J., Výrostková, J., Dudriková, E., Kováčová, M., Hanzelová, Z. 2022. Možnosti konzumácie mliečnych výrobkov z pohľadu intolerancie laktózy. Possibilities of dairy consumption from the perspective of lactose intolerance. In HYGIENA ALIMENTORUM XLII: Zdravotná bezpečnosť a kvalita produktov hydiny, rybolovu a zveriny – aktuálne problémy a trendy. 18. - 20. máj 2022, Štrbské Pleso, Slovenská republika [elektronický zdroj]: Recenzovaný zborník abstraktov z medzinárodnej vedeckej konferencie. 1. vydanie – Košice: UVLF, 2022, CD-ROM, s. 49, ISBN 978-80-8077-751-7.
ACB Dudriková (25 %), E., Zahumenská, J. (50 %), Výrostková, E. (25 %) 2022. Hygiena, technológia, kvalita a bezpečnosť mlieka a mliečnych výrobkov, 1. diel: Všeobecná časť. 1. vydanie, Rec. Maskaľová, I., Balčáková, K., UVLF Košice, AH 7,57, 138 s., ISBN
ACB Dudriková, E. (20 %), Zahumenská, J. (50 %), Výrostková, E. (15 %), Semjon, B. (15 %) 2022. Hygiena, technológia, kvalita a bezpečnosť mlieka a mliečnych výrobkov, 2. diel: Špeciálna časť. 1. vydanie, Rec. Maskaľová, I., Balčáková, K., UVLF Košice, AH 12,31, 227 s., ISBN
AFD Dudriková E., Hanzelová Z., Výrostková J., Kováčová, M., Maľová, J. 2022. Enterokoky izolované z kozieho mlieka a antibiotická rezistencia. In Bezpečnosť a kvalita potravín. Zborník prác z vedeckej konferencie s medzinárodnou účasťou, 1. vydanie – Nitra: SPU 2022. s.16-19, ISBN 978-80-8266-007-7.
AFD Hanzelová Z., Dudriková E., Maľová J., Kováčová M., Výrostková J. 2022. Ekológia mlieka a antibiotická rezistencia. In HYGIENA ALIMENTORUM XLII: Zdravotná bezpečnosť a kvalita produktov hydiny, rybolovu a zveriny – aktuálne problémy a trendy. 18. - 20. máj 2022, Štrbské Pleso, Slovenská republika [elektronický zdroj]: Recenzovaný zborník prednášok a posterových prezentácií z medzinárodnej vedeckej konferencie. 1. vydanie - Košice : UVLF, 2022, CD-ROM, s.2 18-221, ISBN 978 – 80 – 8077 – 752 – 4.
AFD Hanzelová Z., Dudriková E., Maľová J., Kováčová M., Výrostková J. 2022. Ekológia mlieka a antibiotická rezistencia . In HYGIENA ALIMENTORUM XLII: Zdravotná bezpečnosť a kvalita produktov hydiny, rybolovu a zveriny – aktuálne problémy a trendy. 18. - 20. máj 2022, Štrbské Pleso, Slovenská republika [elektronický zdroj]: Recenzovaný zborník abstraktov z medzinárodnej vedeckej konferencie. 1. vydanie – Košice: UVLF, 2022, CD-ROM, s. 29, ISBN 978-80-8077-751-7.
AFD Hanzelová Z., Dudriková E., Kováčová M., Výrostková J. 2022. Nežiaduce mikroorganizmy pri výrobe syra a vplyv rizika antibiotickej rezistencie na verejné zdravie. XLVIII. Konference o jakosti potravin a potravinových surovin "Ingrovy dny 2022", Brno, s. 164 – 182. ISBN 978 – 80 – 7509 – 828 – 3.
AFD Hanzelová Z., Dudriková E., Kováčová M., Výrostková J. 2022. Nežiaduce mikroorganizmy pri výrobe syra a vplyv rizika antibiotickej rezistencie na verejné zdravie. XLVIII. Konference o jakosti potravin a potravinových surovin "Ingrovy dny 2022", Brno, s. 37, ISBN 978 – 80 – 7509 – 827– 6.
AFC Hanzelová Z., Dudriková E., Zahumenská J., Výrostková J., Kováčová M. 2022. Primárny skríning výskytu zástupcov čeľade enterobacteriaceae v prostredí výroby rôznych druhov syrov. Zborník prednášok a posterov z medzinárodnej vedeckej konferencie Hygiena a technologie potravin – LI. Lenfeldovy a Hoklovy dny. 12.-13. október 2022, Česká republika. Brno:“ Veterinární univerzita Brno, 2022. s.164-168. ISBN 978 – 80 – 7305 – 876 – 0.
AFD Kováčová, M., Maľová, J., Výrostková, J., Dudriková, E., Hanzelová, Z. Vplyv sezónnosti na kvalitatívny aspekt a funkčnosť mlieka produkovaného slovenským strakatým dobytkom. the impact of seasonality on qualitative aspect and functionality of milk produced by slovak spotted cattle. In HYGIENA ALIMENTORUM: Zdravotná bezpečnosť a kvalita produktov hydiny, rybolovu a zveriny – aktuálne problémy a trendy., 18 – 20 máj 2022, Štrbské Pleso, Slovenská republika: Recenzovaný zborník prednášok a posterov z medzinárodnej vedeckej konferencie. 1. vydanie -Košice : UVLF, 2022, CD-ROM, s.284 - 288, ISBN 978 – 80 – 8077 – 752 – 4.
AFD Kováčová, M., Maľová, J., Výrostková, J., Dudriková, E., Hanzelová, Z. Vplyv sezónnosti na kvalitatívny aspekt a funkčnosť mlieka produkovaného slovenským strakatým dobytkom. the impact of seasonality on qualitative aspect and functionality of milk produced by slovak spotted cattle. In HYGIENA ALIMENTORUM: Zdravotná bezpečnosť a kvalita produktov hydiny, rybolovu a zveriny – aktuálne problémy a trendy., 18 – 20 máj 2022, Štrbské Pleso, Slovenská republika: Recenzovaný zborník abstraktov z medzinárodnej vedeckej konferencie. 1. vydanie -Košice : UVLF, 2022, CD-ROM, s.42, ISBN 978 – 80 – 8077 – 751 – 7.
AFC Kováčová, M., Dudriková, E., Výrostková, J., Zahumenská, J., Hanzelová, Z. 2022. Vplyv sezónnych zmien na bod tuhnutia mlieka. Effect of seasonal variation on the freezing point of milk. Zborník prednášok a posterov z medzinárodnej vedeckej konferencie Hygiena a technologie potravin – LI. Lenfeldovy a Hoklovy dny. 12.-13. október 2022, Česká republika. Brno:“ Veterinární univerzita Brno, 2022. s. 216 - 219, ISBN 978 – 80 – 7305 – 876 – 0.
DAI Kováčová, M. 2022. Sledovanie vonkajších a vnútorných vplyvov na kvalitatívne a hygienické vlastnosti surového kravského mlieka. Dizertačná práca, UVLF v Košiciach, 118 s.
AFD Výrostková, J., Kováčová, M., Maľová,, J., Dudriková, E., Regecová, I., Hanzelová, Z. 2022. Fyzikálne a chemické ukazovatele ovčieho mlieka v závislosti od mesiaca dojenia. Bezpečnosť a kvalita potravín - zborník vedeckých prác. - 1. vyd., Nitra: Garmond Nitra, 2022 - ISBN 978-80-8266-007-7– online- pp. 189-192
DAI Kovaľová Klaudia, Bakalárska práca, Mliečne výrobky a ich alternatívy vo vzťahu ku laktóze, (školiteľ Maľová Jana), obhájená 2022
DAI Mikulová Klára, Diplomová práca, Analýza hrudkového syra vyrobeného v rozdielnych podmienkach, (školiteľ Maľová Jana), obhájená 2022
DAI Kapusňáková Petra, Diplomová práca, Analýza merania počtu somatických buniek mlieka prostredníctvom fluorescenčnej mikroskopickej techniky, (školiteľ Maľová Jana), obhájená 2022
DAI Keselyová Karin, Diplomová práca, Výber vhodných štartovacích kultúr na výrobu parených syrov, (školiteľ Zahumenská Jana rod. Maľová), rozpracovaná, ukončenie r. 2023
DAI Kudláčová Stela, Bakalárska práca, Senzorické posudzovanie balkánskych syrov, (školiteľ Zahumenská Jana), rozpracovaná, ukončenie r. 2023
DAI Vašková Katarína, Diplomová práca, Analýza metodických postupov pre stanovenie synerézie jogurtov, (školiteľ Semjon Boris), obhájená 2022
DAI Parasková Kristína, Diplomová práca, Kvalitatívne hodnotenie syrov parmezánového typu v rôznom stupni zrelosti, (školiteľ Semjon Boris), rozpracovaná, ukončenie r. 2023
DAI Smetanková Annamária, Diplomová práca, Kvaltatívne hodnotenie syrov gouda v rôznom stupni zrelosti, (školiteľ Semjon Boris), rozpracovaná, ukončenie r. 2023
DAI Kotešovská Natália, Diplomová práca. Mikrobiocenóza hrudkového syra vyrobeného farmárskym spôsobom, (školiteľ Výrostková Jana), obhájená 2022

Iné výstupy (napr. e-learning, webové stránky, virtuálne laboratórium, školenia, kurzy, workshop a pod.)

Názov výstupu Opis výstupu Link
Mliekarstvo, základné definície prezentácia (online výučbový materiál pripravený na výuku dištančného štúdia z dôvodu pandemickej situácie) http://moodle.uvlf.sk/course/view.php?id=474
Predaj z dvora prezentácia http://moodle.uvlf.sk/course/view.php?id=474
Prvovýroba mlieka, dojárne prezentácia http://moodle.uvlf.sk/course/view.php?id=474
Základné zložky mlieka prezentácia http://moodle.uvlf.sk/course/view.php?id=474
Fyzikálne a chemické zložky mlieka prezentácia http://moodle.uvlf.sk/course/view.php?id=474
Senzorické vlastnosti mlieka prezentácia http://moodle.uvlf.sk/course/view.php?id=474
Faktory ovplyvňujúce zložky mlieka prezentácia http://moodle.uvlf.sk/course/view.php?id=474
Konzumné mlieko prezentácia http://moodle.uvlf.sk/course/view.php?id=474
Smotany prezentácia http://moodle.uvlf.sk/course/view.php?id=474
Syry, chyby syrov, rozdelenie prezentácia http://moodle.uvlf.sk/course/view.php?id=474
Ovčie mlieko a výrobky z ovčieho mlieka prezentácia http://moodle.uvlf.sk/course/view.php?id=474
Kozie mlieko a výrobky z kozieho mlieka prezentácia http://moodle.uvlf.sk/course/view.php?id=474
Zahustené mliečne výrobky prezentácia http://moodle.uvlf.sk/course/view.php?id=474
Sušené mliečne výrobky prezentácia http://moodle.uvlf.sk/course/view.php?id=474
Mrazené krémy prezentácia http://moodle.uvlf.sk/course/view.php?id=474
Laboratórne cvičenia prezentácia http://moodle.uvlf.sk/course/view.php?id=474
Legislatíva v oblasti mliekarstva prezentácia http://moodle.uvlf.sk/course/view.php?id=474
Mlieko a mliečne výrobky - senzorické hodnotenie prezentácia http://moodle.uvlf.sk/course/view.php?id=492
Salašníctvo prezentácie http://moodle.uvlf.sk/course/view.php?id=473
Hygiena a technológia mlieka a mliečnych výrobkov Výuka predmetu HaTM a MV pre štud. program Hygiena potravín, 5. ročník rozdelená na 1) prednášky; 2) praktické cvičenia; 3) legislatívu a videofilmy. https://moodle.uvlf.sk/course/view.php?id=476
Hygiena a technológia potravín I. (mlieko, mliečne výrobky a ich chemická analýza) Výuka predmetu HaTP I. pre študijný program Všeobecné veterinárske lekárstvo, 4. ročník rozdelená na 1) prednášky všeobecná časť; 2) prednášky špeciálna časť; 3) praktické cvičenia; 4) prílohy https://moodle.uvlf.sk/course/view.php?id=474
Senzorická analýza potravín Podklady/prednášky, materiály pre študentov štud. odboru Trh a kvalita potravín, 1. ročník. Študenti získajú základné vedomosti v oblasti senzorického posudzovania a hodnotenia potravín. https://moodle.uvlf.sk/course/view.php?id=492
Senzorické analýzy potravín Materiály pre študentov štud. programu Hygiena potravín, 4. ročník. Absolventi nadobudnú praktické skúsenosti z výrobných prevádzok a zručnosti pri analyzovaní a vyhodnocovaní senzorickej kvality potravinárskych komodít. Absolvujú individuálne testovanie v rámci personálnej certifikácie v Špecializovanom senzorickom laboratóriu na IVVL v Košiciach. https://moodle.uvlf.sk/course/view.php?id=494
Mikrobiológia mlieka prezentácia (online výučbový materiál pripravený na výuku nie len dištančného štúdia pre študentov štud. programu VVL) https://moodle.uvlf.sk/pluginfile.php/31860/mod_resource/content/1/MIKROBIOL%C3%93GIA%20MLIEKA.pdf
Alimentárne ochorenia prezentácia https://moodle.uvlf.sk/pluginfile.php/31861/mod_resource/content/1/ALIMENT%C3%81RNE%20OCHORENIA.pdf
Mastitídy prezentácia https://moodle.uvlf.sk/pluginfile.php/31862/mod_resource/content/1/MASTIT%C3%8DDY.pdf
Cudzorodé látky v mlieku a mliečnych výrobkoch prezentácia https://moodle.uvlf.sk/pluginfile.php/31863/mod_resource/content/1/CUDZOROD%C3%89%20L%C3%81TKY%20V%20MLIEKU%20A%20MLIE%C4%8CNYCH%20V%C3%9DROBKOCH.pdf
Základné ošetrenie mlieka v mliekarstve prezentácia https://moodle.uvlf.sk/pluginfile.php/33498/mod_resource/content/1/Z%C3%81KLADN%C3%89%20O%C5%A0ETRENIE%20MLIEKA%20V%20MLIEKARSTVE.pdf
Tepelné ošetrenie mlieka prezentácia https://moodle.uvlf.sk/pluginfile.php/34132/mod_resource/content/1/TEPELN%C3%89%20O%C5%A0ETRENIE%20MLIEKA.pdf
Sanitácia prezentácia https://moodle.uvlf.sk/pluginfile.php/35224/mod_resource/content/1/sanit%C3%A1cia.pdf
Správna výrobná prax, správna hygienická prax, HACCP systém v mliekarstve prezentácia https://moodle.uvlf.sk/pluginfile.php/58835/mod_resource/content/1/SVP%2C%20SHP%20a%20HACCP%20V%20MLIEKARSTVE%20%C5%A0P%20VVL.pdf
Hygiena a technológia mlieka a mliečnych výrobkov, HP 10 prezentácií určených na praktické cvičenia (návody/postupy) pre študentov štud. programu HP https://moodle.uvlf.sk/course/view.php?id=476
Mlieko a mliečne výrobky - senzorické hodnotenie prezentácia určená pre študentov štud. programu TaKP, VVL a HP https://moodle.uvlf.sk/course/view.php?id=492

Záverečné hodnotenie príslušnej komisie KEGA

Splnil ciele výborne.

Filter

Filter