Efektívne vzdelávanie v oblasti fyziológie a metabolizmu pre študijné programy Aplikovaná biológia, Agrobiotechnológie a Potraviny a technológie v gastronómii

Základné informácie

Tematická oblasť: komisia č. 3 pre obsahovú integráciu a diverzifikáciu vysokoškolského štúdia

Názov projektu (slovenský): Efektívne vzdelávanie v oblasti fyziológie a metabolizmu pre študijné programy Aplikovaná biológia, Agrobiotechnológie a Potraviny a technológie v gastronómii

Názov projektu (anglický): Effective education in physiology and metabolism for study programs Applied Biology, Agrobiotechnology and Foods and Technologies in Ggastronomy

Začiatok riešenia projektu: 2018

Koniec riešenia projektu: 2020

Stav projektu: Ukončený

Číslo projektu: 024SPU-4/2018

Vedúci projektu: prof. Ing. Marcela Capcarová, DrSc.

Vysoká škola: Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre

Pracovisko: Fakulta biotechnológie a potravinárstva

Finančná dotácia z MŠVVaŠ SR v rámci KEGA

Finančná dotácia z MŠVVaŠ SR v rámci KEGA Kapitálové výdavky v €
Čerpané za celé obdobie riešenia projektu 39 551,00 0,00

Zoznam výstupov projektu za celé obdobie riešenia

Publikačná činnosť

Kód kategórie Konkrétny výstup, názov (ISBN, počet strán a i.)
AFC Schwarzová, M., Fatrcová-Šramková, K. 2018. Atribúty telesnej kompozície analyzovanej na princípe vzduchovej pletyzmografie (prístrojom BOD-POT). Výživa a zdraví 2018. Budoucnost výživy člověka. Ústi nad Labem : Zdravotní ústav se sídlem v Ústi nad Labem, s. 94-105, ISBN 978-80-907323-0-8.
AFC Schwarzová, M., Fatrcová-Šramková, K., Blažíček, P., Vaverková, G., Brindza, J. 2018. Konzumácia plodov drieňa obyčajného (Cornus mas L.) u subjektov s dyslipidémiou a účinky na lipoproteínové frakcie – kazuistiky. (Cornelian cherry fruits ingestion in dyslipidemic subjects and effects on lipoprotein fractions – case reports). In Výživa a zdraví 2018. Budoucnost výživy člověka. Ústí nad Labem : Zdravotní ústav se sídlem v Ústí nad Labem. s. 106-111. ISBN 978-80-907323-0-8.
AFC Fatrcová-Šramková, K., Schwarzová, M., Juríková, T. 2018. Komparácia metód stanovenia bazálneho metabolizmu u mladých dospelých osôb. (Comparation of methods for basal metabolism determination in young adult individuals). In Výživa a zdraví 2018. Budoucnost výživy člověka. Ústí nad Labem : Zdravotní ústav se sídlem v Ústí nad Labem. s. 112-120. ISBN 978-80-907323-0-8.
AFD Fatrcová-Šramková, K., Schwarzová, M. 2018. Mäso a cereálie a výrobky z nich v stravovaní jedincov mladšieho dospelého veku verzus školského veku a ich telesná kompozícia (Meat & cereals and food products in dietary intake of individuals of younger adult age versus school age and their body composition). In Výživa – človek – zdravie 2018. Nitra : SPU v Nitre, 2018. s. 12-20. ISBN 978-80-552-1902-8.
AFD Fatrcová-Šramková, K., Schwarzová, M., Búzková, L., Juríková, T. 2018. Seniori a stravovacie zvyklosti z aspektu konzumu vybraných potravín živočíšneho pôvodu (Seniors and eating habits in regard to consumption of selected animal origin foods). In Výživa – človek – zdravie 2018. Nitra : SPU v Nitre, 2018. s. 21-32. ISBN 978-80-552-1902-8.
AFD Schwarzová, M., Fatrcová-Šramková, K., Blažíček, P. 2018. Lipoproteínový profil, aterogénne a neaterogénne frakcie – kazuistiky dvoch vybraných žien s dyslipidémiou (Lipoprotein profile, atherogenic and nonatherogenic fractions – case reports of two selected females with dyslipidemia). In Výživa – človek – zdravie 2018. Nitra : SPU v Nitre, 2018. s. 157-172. ISBN 978-80-552-1902-8.
AFD Schwarzová, M., Fatrcová-Šramková, K., Cabadajová, M., Juríková, T. 2018. Vybrané aspekty stravovacích a životných návykov u gravidných žien a komparácia s prekoncepčným obdobím (Selected aspects on nutrition and life habits in pregnant females and comparison with preconception period). In Výživa – človek – zdravie 2018. Nitra : SPU v Nitre, 2018. s. 173-184. ISBN 978-80-552-1902-8.
AFD Schwarzová, M., Fatrcová-Šramková, K., Daniška, J. 2018. Kumulácia rizikového správania z hľadiska metabolickej morbidity u dospelých žien (Cumulation of risk behavior in regard to the metabolic morbidity in adult females). In Výživa – človek – zdravie 2018. Nitra : SPU v Nitre, 2018. s. 185-194. ISBN 978-80-552-1902-8.
AED Fatrcová-Šramková, K., Schwarzová, M., Juríková, T., Cabadajová, M. 2018. Potravinové preferencie zeleniny, ovocia, orechov a strukovín v gravidite v komparácii s prekoncepčným obdobím. In Záhradníctvo 2018. Nitra : SPU, 2018. s. ... ISBN ... . V tlači.
AED Schwarzová, M., Fatrcová-Šramková, K., Juríková, T., Búzková, L. 2018. Stravovacie návyky seniorov z aspektu konzumu vybraných potravín rastlinného pôvodu – ovocia a zeleniny, orechov a semien. In Záhradníctvo 2018. Nitra : SPU, 2018. s. ... ISBN ... . V tlači.
AED Fatrcová-Šramková, K., Schwarzová, M. 2018. Zelenina, ovocie, orechy a strukoviny v stravovaní jedincov mladšieho dospelého veku verzus školského veku. In Záhradníctvo 2018. Nitra : SPU, 2018. s. ... ISBN ... . V tlači.
AED Schwarzová, M., Fatrcová-Šramková, K. 2018. Pozitívne a negatívne návyky výživy a životného štýlu v skupinách žien s diferencovaným konzumom zeleniny a ovocia. In Záhradníctvo 2018. Nitra : SPU, 2018. s. ... ISBN ... . V tlači.
AED Schwarzová, M., Fatrcová-Šramková, K. 2019. Determinácia telesného zloženia aplikáciou vzduchovej pletyzmografie v súbore žien (Determination of body composition using air displacement plethysmography in women). In Jurkovičová, J., Štefániková, Z.: Životné podmienky a zdravie. Zborník vedeckých prác. Bratislava : Univerzita Komenského v Bratislave. s. ... ISBN ... .
AFG Kalafová, A. ,Emrichová, J., Kováčik, J., Bučko, O. ,Ondruška, Ľ., Jurčík, R. ,Chrastinová, Ľ., Schneidgenová, M., Capcarová, M. 2018. Effect of inclusion of strawberry leaves in rabbit feed on meat quality. Animal Physioloby 2018 (14th International Scientific Conference) 13 – 15 June 2018, Book of Abstracts, Kraków, Poland, s. 28, e-ISBN 978-83-8084-152-9.
AFG Kováčik, J., Massányi, P., Capcarová, M., Kalafová, A. 2018. Metabolic adaptations of dairy cows at the beginning lactation. Animal Physioloby 2018 (14th International Scientific Conference) 13 – 15 June 2018, Book of Abstracts, Kraków, Poland, s. 35, e-ISBN 978-83-8084-152-9.
AED Schwarzová, M., Fatrcová-Šramková, K., Búzková, L., Juríková, T. 2018. Seniori a stravovacie návyky z aspektu konzumu vybraných potravín rastlinného pôvodu (Seniors and eating habits in regard to consumption of selected foodstuffs of plant origin). In Recenzovaný zborník vedeckých prác členov spoločnosti. Slovenská spoločnosť pre poľnohospodárske, lesnícke, potravinárske a veterinárske vedy pri Slovenskej akadémii vied. Pobočka Nitra. Nitra : SPU. s. ... ISBN ... . V tlači.
AED Fatrcová-Šramková, K., Schwarzová, M., Cabadajová, M., Juríková, T. 2018. Potravinové preferencie mäsa, mäsových výrobkov a rýb v gravidite v komparácii s prekoncepčným obdobím (Food preferences of meat, meat products, and fish in pregnancy in comparison with preconception period). In Recenzovaný zborník vedeckých prác členov spoločnosti. Slovenská spoločnosť pre poľnohospodárske, lesnícke, potravinárske a veterinárske vedy pri Slovenskej akadémii vied. Pobočka Nitra. Nitra : SPU. s. ... ISBN ... . V tlači.
AED Schwarzová, M., Fatrcová-Šramková, K. 2018. Stravovací režim a nedostatky v stravovaní jedincov dospelého veku verzus školského veku a ich telesná kompozícia (Eating regime and dietary intake failures in individuals of adult age versus school age and their body composition). In Recenzovaný zborník vedeckých prác členov spoločnosti. Slovenská spoločnosť pre poľnohospodárske, lesnícke, potravinárske a veterinárske vedy pri Slovenskej akadémii vied. Pobočka Nitra. Nitra : SPU. s. ... ISBN ... . V tlači.
AED Fatrcová-Šramková, K., Schwarzová, M., Daniška, J. 2018. Analýza vybraných kritických kontrolných bodov vo výžive, životnom štýle a telesnej stavbe u dospelých žien vo vzťahu k civilizačnej morbidite (Analysis of selected critical control points in nutrition, life style and body structure in adult females in relation to civilization morbidity). In Recenzovaný zborník vedeckých prác členov spoločnosti. Slovenská spoločnosť pre poľnohospodárske, lesnícke, potravinárske a veterinárske vedy pri Slovenskej akadémii vied. Pobočka Nitra. Nitra : SPU. s. ... ISBN ... . V tlači.
AED Dupák, R., Schneidgenová, M., Kalafová, A., Bovdišová, I., Kišška, P., Capcarová, M. 2018. Vplyv mykotoxínov na živočíšny organizmus. In Recenzovaný zborník vedeckých prác členov spoločnosti. Slovenská spoločnosť pre poľnohospodárske, lesnícke, potravinárske a veterinárske vedy pri Slovenskej akadémii vied. Pobočka Nitra. Nitra : SPU. s. ... ISBN ... . V tlači.
AED Kalafová, A., Miklošová, A., Bereghazyová, M., Schwarzová, M., Šoltésová Prnová, M., Švík, K., Schneidgenová, M., Slovák, L., Bovdišová, I., Brindza, J., Lóry, V., Zorad, Š., Kišška, P., Capcarová, M. 2018. Účinky pergy na diabetickú dyslipidémiu ZDF potkanov. In Recenzovaný zborník vedeckých prác členov spoločnosti. Slovenská spoločnosť pre poľnohospodárske, lesnícke, potravinárske a veterinárske vedy pri Slovenskej akadémii vied. Pobočka Nitra. Nitra : SPU. s. ... ISBN ... . V tlači.
AEN Kalafova, A., Hrncar, C., Zbynovska, K., Bucko, O., Hanusova, E., Schneidgenova, M., Capcarova, M. 2018. Additives in Japanese Quail nutrition. In Slovak Journal of Animal Science, v tlači
AEN Schenidgenova, M., Kalafova, M., Capcarova, M. 2018. Alteration of some haematological parameters of rabit blood after mycotoxins exposure. In Slovak Journal of Animal Science, v tlači
AFC SCHWARZOVÁ, M., FATRCOVÁ-ŠRAMKOVÁ, K., JURÍKOVÁ, T., BRINDZA, J. 2019. Changes of lipoprotein fractions after consumption of cornelian cherry (Cornus mas L.) fruits. In Modern aspects of maintaining human health; IX International applied science conference; Sanatorium Kvitka Poloniny, Svaliava, Ukraine, April 12-13, 2019; The Uzhhorod National University, Ukraine. p. 24-29. 427 p. ISBN 978-617-7333-78-3.
BDF SCHWARZOVÁ, M., FATRCOVÁ-ŠRAMKOVÁ, K. 2019. Aterogénne a neaterogénne lipoproteínové frakcie v krvnej plazme pri dyslipidémii – I. časť. In Revue medicíny v praxi, roč. 17, č. 1, s. 47, 48, 48a.
BDF FATRCOVÁ-ŠRAMKOVÁ, K., SCHWARZOVÁ, M. 2019. Aterogénne a neaterogénne lipoproteínové frakcie v krvnej plazme pri dyslipidémii – II. časť. In Revue medicíny v praxi, roč. 17, č. 2, s. 53-56.
AFH JURÍKOVÁ, T., FATRCOVÁ-ŠRAMKOVÁ. K., SCHWARZOVÁ, M. 2019. Lesser known fruit species as a source of valuable bioactive substances. In 4th International Scientific Conference : Agrobiodiversity for Improve the Nutrition, Health and Quality of Human and Bees Life”. Abstracts Book. Nitra : Slovak University of Agriculture in Nitra. Nitra, Slovakia, 11th–13th September 2019. p. 94. (189 p.) ISBN 978-80-552-2037-6.
AFD JURÍKOVÁ, T., VICZAYOVÁ, I., LEHOŤÁKOVÁ, E. BALLA, Š., FATRCOVÁ-ŠRAMKOVÁ. K., SCHWARZOVÁ, M. 2019. Potravinová pyramída ako príklad implementácie zdravého stravovania do každodenného života. In Inovatívne trendy v odborových didaktikách. Prepojenie teórie a praxe výučbových stratégií kritického a tvorivého myslenia. Nitra : Univerzita Konštantína Filozofa, 2019. s. 334-337. ISBN 978-80-558-1408-7.
AED SCHWARZOVÁ, M., FATRCOVÁ-ŠRAMKOVÁ, K., KOCIANOVÁ, E., JURÍKOVÁ, T. 2019. Nutričné aspekty gravidných žien, konzum ovocia, zeleniny, orechov a semien, nápojov. In Záhradníctvo 2019. Zborník vedeckých prác z workshopu. Nitra : SPU v Nitre, s. 291-298. (počet strán: 326 s.) ISBN 978-80-552-2010-9.
AED FATRCOVÁ-ŠRAMKOVÁ, K., SCHWARZOVÁ, M., ANTAL, M., JURÍKOVÁ, T. 2019. Konzumácia ľanového oleja vo vybranom súbore dospelých osôb. In Záhradníctvo 2019. Zborník vedeckých prác z workshopu. Nitra : SPU v Nitre, s. 99-107. (počet strán: 326 s.) ISBN 978-80-552-2010-9.
ADN JURÍKOVÁ, T., VICZAYOVÁ, I., MLČEK, J., SOCHOR, J., FATRCOVÁ-ŠRAMKOVÁ, K., SCHWARZOVÁ, M., HEGEDUSOVÁ, A. 2019. The comparative study of medicinal plants utilization as herbal antibiotics by college students. In Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciences, vol. 13, 2019, , no. 1, p. 735-743. https://doi.org/10.5219/1153
AED SCHWARZOVÁ, M., FATRCOVÁ-ŠRAMKOVÁ, K. 2019. Determinácia telesného zloženia aplikáciou vzduchovej pletyzmografie v súbore žien (Determination of body composition using air displacement plethysmography in women). In Jurkovičová, J., Štefániková, Z.: Životné podmienky a zdravie. Zborník vedeckých prác. Bratislava : Univerzita Komenského v Bratislave. s. 196-204. ISBN 978-80-223-4742-6.
AED FATRCOVÁ-ŠRAMKOVÁ, K., SCHWARZOVÁ, M., KOCIANOVÁ, E., JURÍKOVÁ, T. 2019. Zdravotné a nutričné aspekty gravidných žien (Health and nutritional aspects of pregnant women). In Výživa – človek – zdravie. Recenzovaný zborník vedeckých prác. Nitra : Slovenská poľnohospodárska univerzita. s. 52-60. ISBN 978-80-552-2073-4.
AED SCHWARZOVÁ, M., FATRCOVÁ-ŠRAMKOVÁ, K., ANTAL, M., JURÍKOVÁ, T. 2019. Ľanový olej – vedomosti a skúsenosti s konzumom vo vybranom súbore dospelých osôb (Linseed oil – knowledge and experience with consumption in the selected file of adults). In Výživa – človek – zdravie. Recenzovaný zborník vedeckých prác. Nitra : Slovenská poľnohospodárska univerzita. s. 229-237. ISBN 978-80-552-2073-4.
AFH CAPCAROVA, M., DUPAK, R., SCHNEIDGENOVA, M., KALAFOVA, A. 2019. Mycotoxins in food and feed: medical aspects and economical approach. Risk factors of Food Chain. Book of abstracts. Nitra : Slovenská poľnohospodárska univerzita, p. 12. ISBN 978-80-552-2033-8.
AFH KALAFOVA, A., BUCKO, O., EMRICHOVA, J., TOKAROVA, K., SHNEIDGENOVA, M., KOVACIK, J., CHRASTINOVA, L., ONDRUSKA, L., JURCIK, R., CAPCAROVA, M. 2019. Interactions between strawberry leaves and patulin in rabbit body. Risk Factors of Food Chainn. Book of Abstracts. Nitra : Slovenská poľnohospodárska univerzita, p. 23. ISBN 978-80-552-2033-8.
AFH SCHNEIDGENOVA, M., KALAFOVA, A., BUCKO, O., EMRICHOVA, J., TOKAROVA, K., KOVACIK, J., CHRASTINOVA, L., ONDRUSKA, L., JURCIK, R, CAPCAROVA, M. 2019. Meat quality of rabbits after administration of strawberry leaves and patulin. Risk Factors of Food Chainn. Book of Abstracts. Nitra : Slovenská poľnohospodárska univerzita, p. 43. ISBN 978-80-552-2033-8.
AFH KOVÁČIK, J., MASSÁNYI, P., KOLESÁROVÁ, A., CAPCAROVÁ, M., KALAFOVÁ, A. 2019. Urea variability in biological dairy fluids. Animal Physiology 2019 (Book of abstracts), 15th International Scientific Conference, 27th – 29th May 2019, Vyhne. s. 36
ABC CAPCAROVA, M., KALAFOVA, A. 2019. Zucker diabetic fatty rats for research in diabetes. In Animal Models in Medicine and Biology. Book. Intech Open, 18 pp., in press
AFC FATRCOVA-ŠRAMKOVA K., SCHWARZOVA M., KALAFOVA A., SCHNEIDGENOVA M., CAPCAROVA M. 2019. Indikátory výživy v stravovania žien stratifikovaných podľa telesného tuku. In Výživa a zdraví 2019 Teplice, Karlova Univerzita : Praha, s. 78- ISBN: 978-80-87878-40-8.
AFC SCHWARZOVA M., FATRCOVA-ŠRAMKOVA K., EFTIMOVA Z., CAPCAROVA M., KALAFOVA A., SCHNEIDGENOVA M., CHLEBO P., BRINDZA J. 2019. Vplyv Tokajského vína na postprandiálnu glykémiu a inzulinémiu u mladých zdravých dospelých jedincov. In Výživa a zdraví 2019 Teplice, Karlova Univerzita : Praha, s. 90-97. ISBN: 978-80-87878-40-8.
ADC Speváková, I. - Fernandez-Cruz, M.L. - Tokárová, K. Greifová, H. Capcarová, M. 2020. The protective effect of stilbenes resveratrol and pterostilbene individually and combined with mycotoxin citrinin in human adenocarcinoma HT-29 cell line in vitro. In Journal of Environmental Science and Health, Part A, v tlači
ABC Capcarová, M. - Kalafová, A. 2020. Zucker diabetic fatty rats for research in diabetes. In Tvrdá, E. and Yenisetti, S.Ch. Animal Models in Medicine and Biology. London : Intech Open, p. 93-106. ISBN 978-1-83880-011-6.
AEC Kalafová A. - Hrnčár, C. - Bučko, O. - Hanusová, E. - Schneidgenová, M. - Capcarová, M. 2020. Alternatívne neantibiotické prípravky ako kŕmne aditíva v chove prepelice japonskej. In Sborník XLVI. Konference o jakosti potravina potravinových surovin, Mendelova uiverzita v Brne, Česká republika, pp. 288-298. ISBN 978-80-7509-714-9.
AFC Fatrcová-Šramková, K., Juríková, T., Schwarzová, M. 2020. Edukácia o výžive a životnom štýle – aspekty a zhodnotenie. In Didaktické a environmentální aspekty v přípravě učitelů přírodovědných, zemědělských a příbuzných oborů : Sborník přihlášených statí z XV. ročníku konference EDUCO. Praha : Česká zemědělská univerzita v Praze, Institut vzdělávání a poradenství, 2020. s. 86-94. ISBN 978-80-213-3039-9.
AFC Fatrcová-Šramková, K., Schwarzová, M., Juríková, T. 2020. Špeciálne výchovno-vzdelávacie potreby u vysokoškolských študentov so zdravotným znevýhodnením. In Didaktické a environmentální aspekty v přípravě učitelů přírodovědných, zemědělských a příbuzných oborů : Sborník přihlášených statí z XV. ročníku konference EDUCO. Praha : Česká zemědělská univerzita v Praze, Institut vzdělávání a poradenství, 2020. s. 95-101. ISBN 978-80-213-3039-9.
AFC Juríková, T., Fatrcová-Šramková, K., Schwarzová, M. 2020. Overovanie a hodnotenie vedomostí u študentov v rámci vysokoškolskej edukácie. In Didaktické a environmentální aspekty v přípravě učitelů přírodovědných, zemědělských a příbuzných oborů : Sborník přihlášených statí z XV. ročníku konference EDUCO. Praha : Česká zemědělská univerzita v Praze, Institut vzdělávání a poradenství, 2020. s. 102-109. ISBN 978-80-213-3039-9.
AED Fatrcová-Šramková, K., Schwarzová, M., Keblúšková, M. 2020. Zhodnotenie bazálneho výdaja energie u dospelých osôb s použitím rôznych metód a vzťah k telesnej kompozícii. In Jurkovičová, J., Štefániková, Z. Životné podmienky a zdravie : Zborník vedeckých prác. Bratislava : Univerzita Komenského v Bratislave, 2020. s. 181-194. ISBN 978-80-223-4934-5.
AFC Fatrcová-Šramková, K., Schwarzová, M., Tvrdá, E., Kačániová, M., Juríková, T. 2020. Vplyv lockdownu a preventívnych opatrení v dôsledku COVID-19 na stravovací, pohybový a oddychový režim u dospelých osôb v SR. In Výživa a zdraví 2020. Budoucnost výživy člověka. (Dni hygieny výživy prof. MUDr. Stanislava Hrubého, DrSc.) 15.-17.9.2020, Teplice v Čechách. V tlači.
AFC Fatrcová-Šramková, K., Lenická, D., Schwarzová, M. 2020. Nutričné a zdravotné aspekty u pacientov s kolorektálnym karcinómom. In Výživa a zdraví 2020. Budoucnost výživy člověka. (Dni hygieny výživy prof. MUDr. Stanislava Hrubého, DrSc.) 15.-17.9.2020, Teplice v Čechách. V tlači.
AED Fatrcová-Šramková, K., Schwarzová, M., Keblúšková, M. 2020. Bazálny výdaj energie u dospelých osôb, zhodnotenie rozdielov z rôznych metód. In Výživa – človek – zdravie. Recenzovaný zborník vedeckých prác Katedry výživy ľudí FAPZ SPU v Nitre. Nitra : Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitra. s. 21-37. ISBN 978-80-552-2240-0. DOI: https://doi.org/10.15414/2020.9788055222400
AED Hrivňáková, K., Fatrcová-Šramková, K., Schwarzová, M. 2020. Analýza stravovacích zvyklostí a antropometrických parametrov u detí s diagnózou diabetes mellitus. In Výživa – človek – zdravie. Recenzovaný zborník vedeckých prác Katedry výživy ľudí FAPZ SPU v Nitre. Nitra : Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitra. s. 79-87. ISBN 978-80-552-2240-0. DOI: https://doi.org/10.15414/2020.9788055222400
AFD Hrivňáková, K., Fatrcová-Šramková, K., Schwarzová, M. 2020. Návyky v konzume zeleniny a ovocia, strukovín, orechov a semien, nápojov a nutričných suplementov u detí s diagnózou diabetes mellitus. In Záhradníctvo 2020. Zborník vedeckých prác na CD. Nitra : SPU v Nitre. ISBN 978-80-552-2237-0.
AFD Fatrcová-Šramková, K., Schwarzová, M., Lenická, D. 2020. Nutričné aspekty vrátane konzumu zeleniny a ovocia u pacientov s kolorektálnym karcinómom. In Záhradníctvo 2020. Zborník vedeckých prác na CD. Nitra : SPU v Nitre. ISBN 978-80-552-2237-0.
AFD Fatrcová-Šramková, K., Schwarzová, M., Sýkorová, V., Juríková, T. 2020. Ovocie a zelenina vo výžive pacientov s diagnózou očných chorôb. In Záhradníctvo 2020. Zborník vedeckých prác na CD. Nitra : SPU v Nitre. ISBN 978-80-552-2237-0.
BDF Schwarzová, M., Fatrcová-Šramková, K., Tvrdá, E., Kačániová, M., Juríková, T. 2020. Ovplyvnil lockdown životný štýl počas prvej vlny pandémie COVID-19 na Slovensku? 1. časť. In Revue medicíny v praxi, roč. 17, č. 3. V tlači.
BDF Fatrcová-Šramková, K., Schwarzová, M., Tvrdá, E., Kačániová, M., Juríková, T. 2021. Ovplyvnil lockdown životný štýl počas prvej vlny pandémie COVID-19 na Slovensku? 2. časť. In Revue medicíny v praxi, roč. 17, č. 4. V tlači.
BDF Fatrcová-Šramková, K., Lenická, D. 2020. Nutričné a zdravotné aspekty pacientov s kolorektálnym karcinómom. In Revue medicíny v praxi, roč. 17, č. 4. V tlači.
BCI Capcarová, M. - Kalafová, A. 2020 Základy fyziologickej genetiky. Nitra : SPU, 61 s. ISBN 978-80-552-2241-7.
ADD Dupak, R. - Kovac, J. - Kalafova, A. - Kovacik, A. - Tokarova, K. - Hascik, P. - Capcarova, M. Supplementation of grape pomace (Vitis vinifera L.) in broiler chickens diet and its effect on body weight, lipid profile, antioxidant status and serum biochemistry. Biologia, 2021, in press

Záverečné hodnotenie príslušnej komisie KEGA

Splnil ciele excelentne (s dosiahnutím celospoločenských prínosov).

Filter

Filter