Prepojenie teórie a praxe v študijnom programe Bezpečnosť a kontrola potravín implementovaním moderných didaktických technológií v rámci rôznych foriem vzdelávania

Základné informácie

Tematická oblasť: komisia č. 2 pre nové technológie, metódy a formy vo vzdelávaní

Názov projektu (slovenský): Prepojenie teórie a praxe v študijnom programe Bezpečnosť a kontrola potravín implementovaním moderných didaktických technológií v rámci rôznych foriem vzdelávania

Názov projektu (anglický): Linking theory and practice in the study program Food safety and control by implementing modern didactic technologies within various forms of learning

Začiatok riešenia projektu: 2017

Koniec riešenia projektu: 2019

Stav projektu: Ukončený

Číslo projektu: 007SPU-4/2017

Vedúci projektu: doc. Ing. Lucia Zeleňáková, PhD.

Vysoká škola: Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre

Pracovisko: Fakulta biotechnológie a potravinárstva

Finančná dotácia z MŠVVaŠ SR v rámci KEGA

Finančná dotácia z MŠVVaŠ SR v rámci KEGA Kapitálové výdavky v €
Čerpané za celé obdobie riešenia projektu 32 410,00 0,00

Zoznam výstupov projektu za celé obdobie riešenia

Publikačná činnosť

Kód kategórie Konkrétny výstup, názov (ISBN, počet strán a i.)
ACB ZELEŇÁKOVÁ, Lucia - ČAPLA, Jozef - ZAJÁC, Peter. Hygiena výživy a stravovania : uplatňovanie hygienických zásad v zariadeniach spoločného stravovania. 1 vyd. Nitra : Slovenská poľnohospodárska univerzita, 2018. 303 s. ISBN 978-80-552-1806-9.
BCI KOLESÁROVÁ, Anna - ZELEŇÁKOVÁ, Lucia. Základy gastronómie. 1. vyd. Nitra : Slovenská poľnohospodárska univerzita, 2019. 200 s. ISBN 978-80-552-2087-1.
BAB ČAPLA, Jozef - ZELEŇÁKOVÁ, Lucia - ZAJÁC, Peter - KOLESÁROVÁ, Anna. Bezpečnosť pokrmov pripravených metódou sous vide. 1. vyd. Nitra : Slovenská poľnohospodárska univerzita, 2019. 60 s. ISBN 978-80-552-2077-2.
BAB ČAPLA, Jozef - ZAJÁC, Peter - ŽIAK, Miroslav - HALGAŠOVÁ, Jarmila - ZELEŇÁKOVÁ, Lucia - BELEJ, Ľubomír. Hygienická príručka. Pre prevádzky verejného stravovania, stánky s rýchlym občerstvením a iné zariadenia s ambulantným predajom pokrmov a nápojov [elektronický zdroj]. 1 vyd. Nitrianske Hrnčiarovce : HACCP Consulting, 2018. online (166 s.). Dostupné na internete: <https://webgate.ec.europa.eu/dyna/hygienelegislation/details.cfm?id=1489>. ISBN 978-80-972102-6-7.
ADN KOLESÁROVÁ, Anna - GAŽAROVÁ, Martina - KOPČEKOVÁ, Jana - MRÁZOVÁ, Jana - ZELEŇÁKOVÁ, Lucia. Evaluation of the gluten-free products consumption in relation to hypertension as risk factor for cardiovascular disease. In Journal of Microbiology, Biotechnology and Food Sciences Online. ISSN 1338-5178, 2018, vol. 8, no. 3, s. 920-924, online. Dostupné na internete: <https://dx.doi.org/10.15414/jmbfs.2018-19.8.3.920-924>. Indexované v: SCOPUS, WoS
ADN ZELEŇÁKOVÁ, Lucia - ANGELOVIČOVÁ, Mária - ŠNIRC, Marek - ŽIAROVSKÁ, Jana - KRÁČMAR, Stanislav - GÁLIK, Branislav - KUNOVÁ, Simona. Thermo-degradative changes of rapeseed and sunflower oils during deep-frying French fries. In Potravinárstvo Slovak Journal of Food Sciences Online. ISSN 1337-0960, 2019, vol. 13, no. 1, s. 138-149, online. Dostupné na internete: <https://doi.org/10.5219/1080>. Indexované v: SCOPUS
ADN ZELEŇÁKOVÁ, Lucia - FIKSELOVÁ, Martina - ŽIAROVSKÁ, Jana - KOLESÁROVÁ, Anna - JURČAGA, Lukáš. Identification of cow milk allergen in the products of grape processing. In Journal of Microbiology, Biotechnology and Food Sciences Online. ISSN 1338-5178, 2019, vol. 8, no. 4, s. 1098-1102, online. Dostupné na internete: <http://dx.doi.org/10.15414/jmbfs.2019.8.4.1098-1102>. Indexované v: WoS, SCOPUS
ADN ŽIAROVSKÁ, Jana - ZELEŇÁKOVÁ, Lucia - ZAMIEŠKOVÁ, Lucia - BILČÍKOVÁ, Jana - HERCEGOVÁ, Dominika. Practice and questions of food allergens labelling and recommended disclosure over the background of their cross-reactions. In Journal of Microbiology, Biotechnology and Food Sciences Online. ISSN 1338-5178, 2019, vol. 9, special iss., s. 473-477, online. Dostupné na internete: <https://dx.doi.org/10.15414/jmbfs.2019.9.special.473-477>. Indexované v: WoS, SCOPUS
ABC ŽIAROVSKÁ, Jana - ZELEŇÁKOVÁ, Lucia. Application of genomic data for PCR screening of Bet v 1 conserved sequence in clinically relevant plant species. In Systems Biology. 1st ed. 94 s. ISBN 978-1-83880-803-7. . London : IntechOpen, 2019, s. 65-82 [1,1 AH].
ADE ZELEŇÁKOVÁ, Lucia - KOLESÁROVÁ, Anna - RYŠÁNEK, Nina. Vplyv zmeny sortimentu jedál na prevádzkovanie stravovacieho zariadenia. In Journal of tourism, hospitality and commerce. ISSN 1804-3836, 2017, vol. 8, no. 2, s. 26-37.
ADE ZELEŇÁKOVÁ, Lucia - KUNOVÁ, Simona - LOPAŠOVSKÝ, Ľubomír. Zmeny mikrobiologickej kvality polievok uchovávaných v rôznych teplotných podmienkach. In Journal of tourism, hospitality and commerce. ISSN 1804-3836, 2017, vol. 8, no. 2, s. 38. Indexované v: 2017
ADE ZELEŇÁKOVÁ, Lucia - KOLESÁROVÁ, Anna - ANGELOVIČOVÁ, Mária. Zloženie zemiakových šalátov a ich vplyv na vybrané ukazovatele zdravotnej bezpečnosti. In Journal of tourism, hospitality and commerce. ISSN 1804-3836, 2018, roč. 9, č. 1, s. 89-101.
ADE KOZELOVÁ, Dagmar - KOLAČKOVSKÁ, Jana - SERENČÉŠ, Roman - DUREC, Ján - ZELEŇÁKOVÁ, Lucia. Názory na biopotraviny v predškolskom stravovaní a analýza ich konzumácie. In Journal of tourism, hospitality and commerce. ISSN 1804-3836, 2019, vol. 10, no. 2, s. 16-22.
AED ŽIAROVSKÁ, Jana - ZELEŇÁKOVÁ, Lucia - TOMAŠOVIČOVÁ, Martina - ZAMIEŠKOVÁ, Lucia. Detekcia homologických sekvencií Bet v 1 alergénu degenerovanými primérmi. In Výživa - človek - zdravie 2018. 1. vyd 1 CD-ROM (242 s.). ISBN 978-80-552-1902-8. . Nitra : Slovenská poľnohospodárska univerzita, 2018, s. 236-242.
AED ZELEŇÁKOVÁ, Lucia - KOLESÁROVÁ, Anna. Detekcia pridanej jedlej soli v jedlách na báze strukovín a zemiakov. In Výživa - človek - zdravie 2018. 1. vyd 1 CD-ROM (242 s.). ISBN 978-80-552-1902-8. . Nitra : Slovenská poľnohospodárska univerzita, 2018, s. 221-228.
AED ZELEŇÁKOVÁ, Lucia - ANGELOVIČOVÁ, Mária. Kvalita ovčích syrov z pohľadu konzumentov i texturálneho hodnotenia. In Výživa - človek - zdravie 2018. 1. vyd 1 CD-ROM (242 s.). ISBN 978-80-552-1902-8. . Nitra : Slovenská poľnohospodárska univerzita, 2018, s. 213-220.
AED KOLESÁROVÁ, Anna - GAŽAROVÁ, Martina - MRÁZOVÁ, Jana - ZELEŇÁKOVÁ, Lucia - IVÁNKOVÁ, Lucia. Spotreba bezlepkových výrobkov na Slovensku. In Výživa - človek - zdravie 2018. 1. vyd 1 CD-ROM (242 s.). ISBN 978-80-552-1902-8. . Nitra : Slovenská poľnohospodárska univerzita, 2018, s. 98-104.
AED KOLESÁROVÁ, Anna - ZELEŇÁKOVÁ, Lucia - GAŽAROVÁ, Martina - GÁLIK, Branislav - MRÁZOVÁ, Jana - KOPČEKOVÁ, Jana - HUDECOVÁ, Dominika. Sója - hodnotenie vybraných parametrov kvality. In Recenzovaný zborník vedeckých prác Slovenskej spoločnosti pre poľnohospodárske, lesnícke, potravinárske a veterinárske vedy pri Slovenskej akadémii vied, pobočka Nitra. 1. vyd. 398 s. ISBN 978-80-552-1921-9. . Nitra : Slovenská poľnohospodárska univerzita, 2018, s. 209-217.
AED ZELEŇÁKOVÁ, Lucia - KOLESÁROVÁ, Anna. Kontrola mikrobiologickej bezpečnosti strukovinových jedál podávaných v predškolskom stravovacom zariadení. In Recenzovaný zborník vedeckých prác Slovenskej spoločnosti pre poľnohospodárske, lesnícke, potravinárske a veterinárske vedy pri Slovenskej akadémii vied, pobočka Nitra. 1. vyd. 398 s. ISBN 978-80-552-1921-9. . Nitra : Slovenská poľnohospodárska univerzita, 2018, s. 389-398.
AED KOLESÁROVÁ, Anna - ZELEŇÁKOVÁ, Lucia - GAŽAROVÁ, Martina - KOPČEKOVÁ, Jana - MRÁZOVÁ, Jana. Vplyv technologickej úpravy na nutričnú kvalitu vybraných druhov zeleniny. In Výživa - človek - zdravie 2019. 1. vyd online (259 s.). ISBN 978-80-552-2073-4. . Nitra : Slovenská poľnohospodárska univerzita, 2019, s. 175-184, online. Dostupné na internete: <https://doi.org/10.15414/2019.9788055220734>.
AED ZELEŇÁKOVÁ, Lucia - KOLESÁROVÁ, Anna - ANGELOVIČOVÁ, Mária. Fyzikálno-chemická analýza čerstvého, marinovaného a grilovaného hydinového mäsa. In Výživa - človek - zdravie 2019. 1. vyd online (259 s.). ISBN 978-80-552-2073-4. . Nitra : Slovenská poľnohospodárska univerzita, 2019, s. 251-259. Dostupné na internete: <https://doi.org/10.15414/2019.9788055220734>.
AFC KOLESÁROVÁ, Anna - ZELEŇÁKOVÁ, Lucia - GAŽAROVÁ, Martina - CESNEKOVÁ, S. Konzumácia pekárskych výrobkov. In XLVII. Lenfeldovy a Höklovy dny. 1. vyd. 1 CD-ROM (286 s.). ISBN 978-80-7305-793-0. Lenfeldovy a Höklovy dny. Brno : Veterinární a farmaceutická univerzita, 2017, s. 165-170, CD-ROM.
AFC ZELEŇÁKOVÁ, Lucia - KUNOVÁ, Simona - LOPAŠOVSKÝ, Ľubomír. Hygiena v zariadeniach školského stravovania a jej vplyv na mikrobiologickú kvalitu pokrmov. In XLVII. Lenfeldovy a Höklovy dny. 1. vyd. 1 CD-ROM (286 s.). ISBN 978-80-7305-793-0. Lenfeldovy a Höklovy dny. Brno : Veterinární a farmaceutická univerzita, 2017, s. 248-255, CD-ROM.
AFC ZELEŇÁKOVÁ, Lucia - ŽIAROVSKÁ, Jana - KOLESÁROVÁ, Anna - RYŠÁNEK, Nina. Podporné procesy a ich význam pri prevádzkovaní stravovacích zariadení. In XLVII. Lenfeldovy a Höklovy dny. 1. vyd. 1 CD-ROM (286 s.). ISBN 978-80-7305-793-0. Lenfeldovy a Höklovy dny. Brno : Veterinární a farmaceutická univerzita, 2017, s. 256-261, CD-ROM.
AFC ŽIAROVSKÁ, Jana - ZELEŇÁKOVÁ, Lucia. Disproporcionalita poznatkov a praxe - zaostáva značenie rastlinných alergénov? In XLVII. Lenfeldovy a Höklovy dny. 1. vyd. 1 CD-ROM (286 s.). ISBN 978-80-7305-793-0. Lenfeldovy a Höklovy dny. Brno : Veterinární a farmaceutická univerzita, 2017, s. 266-273, CD-ROM.
AFC KOLESÁROVÁ, Anna - ZELEŇÁKOVÁ, Lucia - GAŽAROVÁ, Martina - MAREČEK, Ján - MRÁZOVÁ, Jana - KOPČEKOVÁ, Jana - IVÁKOVÁ, Miroslava. Spotreba dopekaných mrazených výrobkov na Slovensku. In Hygiena a technologie potravin – XLVIII. Lenfeldovy a Höklovy dny. 1 vyd. 1 CD-ROM (373 s.). ISBN 978-80-7305-808-1. Lenfeldovy a Höklovy dny. Brno : Veterinární a farmaceutická univerzita, 2018, s. 195-199.
AFC ZELEŇÁKOVÁ, Lucia - KOLESÁROVÁ, Anna - ANGELOVIČOVÁ, Mária. Prílohy zo zemiakov - kontrola mikrobiologických kritérii počas doby ich uchovávania. In Hygiena a technologie potravin – XLVIII. Lenfeldovy a Höklovy dny. 1 vyd. 1 CD-ROM (373 s.). ISBN 978-80-7305-808-1. Lenfeldovy a Höklovy dny. Brno : Veterinární a farmaceutická univerzita, 2018, s. 320-325.
AFC ZELEŇÁKOVÁ, Lucia - ANGELOVIČOVÁ, Mária - ČANIGOVÁ, Margita. Texturálne vlastnosti syrov vyrobených z kravského a ovčieho mlieka. In Hygiena a technologie potravin – XLVIII. Lenfeldovy a Höklovy dny. 1 vyd. 1 CD-ROM (373 s.). ISBN 978-80-7305-808-1. Lenfeldovy a Höklovy dny. Brno : Veterinární a farmaceutická univerzita, 2018, s. 326-331.
AFC ZELEŇÁKOVÁ, Lucia - KUNOVÁ, Simona - LOPAŠOVSKÝ, Ľubomír. Kontaminované ruky ako potenciálna hrozba pre bezpečnosť potravín. In Hygiena a technologie potravin – XLVIII. Lenfeldovy a Höklovy dny. 1 vyd. 1 CD-ROM (373 s.). ISBN 978-80-7305-808-1. Lenfeldovy a Höklovy dny. Brno : Veterinární a farmaceutická univerzita, 2018, s. 332-337.
AFC ZELEŇÁKOVÁ, Lucia - ANGELOVIČOVÁ, Mária - ŠNIRC, Marek - ŽIAROVSKÁ, Jana - KRÁČMAR, Stanislav - GÁLIK, Branislav. Frying quality characteristics of rapeseed oil used for french fries production. In Czech Chemical Society Symposium Series. ISSN 2336-7202, 2018, vol. 16, no. 6, s. 522-527.
AFC ZELEŇÁKOVÁ, Lucia - LOPAŠOVSKÝ, Ľubomír. Epidémie alimentárnych ochorení na Slovensku v dôsledku nedodržania osobnej a prevádzkovej hygieny pri práci s potravinami. In Nové trendy v gastronómii, hotelnictví a cestovním ruchu. 1. vyd. 1 CD-ROM (196 s.). ISBN 978-80-7627-006-0. Nové trendy v gastronómii, hotelnictví a cestovním ruchu. Brno : Tribun EU, 2019, s. 180-185.
AFC HERCEGOVÁ, Dominika - ZELEŇÁKOVÁ, Lucia - ŽIAROVSKÁ, Jana. Možnosti detekcie a kvantifikácie špecifických alergénnych zložiek v stromových orechoch. In Hygiena a technologie potravin – XLIX. Lenfeldovy a Höklovy dny. 1. vyd. 1 CD-ROM (354 s.). ISBN 978-80-7305-828-9. Lenfeldovy a Höklovy dny. Brno : Veterinární a farmaceutická univerzita, 2019, s. 148-153, CD-ROM.
AFC KOLESÁROVÁ, Anna - ZELEŇÁKOVÁ, Lucia - BEDECSOVÁ, V. Trendy v gastronomickej praxi - potraviny "convenience". In Hygiena a technologie potravin – XLIX. Lenfeldovy a Höklovy dny. 1. vyd. 1 CD-ROM (354 s.). ISBN 978-80-7305-828-9. Lenfeldovy a Höklovy dny. Brno : Veterinární a farmaceutická univerzita, 2019, s. 174-181, CD-ROM.
AFC LOPAŠOVSKÝ, Ľubomír - ZELEŇÁKOVÁ, Lucia - KUNOVÁ, Simona - KAČÁNIOVÁ, Miroslava. Mikrobiologická bezpečnosť chladenej hydiny pochádzajúcej z komerčnej siete. In Hygiena a technologie potravin – XLIX. Lenfeldovy a Höklovy dny. 1. vyd. 1 CD-ROM (354 s.). ISBN 978-80-7305-828-9. Lenfeldovy a Höklovy dny. Brno : Veterinární a farmaceutická univerzita, 2019, s. 206-210, CD-ROM.
AFC ZELEŇÁKOVÁ, Lucia - KOLESÁROVÁ, Anna - JAKABOVÁ, Silvia. Vínny ocot a jeho vplyv na mikrobiologickú stabilitu zeleninových šalátov. In Hygiena a technologie potravin – XLIX. Lenfeldovy a Höklovy dny. 1. vyd. 1 CD-ROM (354 s.). ISBN 978-80-7305-828-9. Lenfeldovy a Höklovy dny. Brno : Veterinární a farmaceutická univerzita, 2019, s. 313-319, CD-ROM.
AFD LOPAŠOVSKÝ, Ľubomír - ZELEŇÁKOVÁ, Lucia - KUNOVÁ, Simona - KAČÁNIOVÁ, Miroslava. Laboratórna analýza koreninovej papriky. In Bezpečnosť a kontrola potravín. 1. vyd. 239 s. ISBN 978-80-552-1978-3. Bezpečnosť a kontrola potravín. Nitra : Slovenská poľnohospodárska univerzita, 2019, s. 217-223.
AFD ZELEŇÁKOVÁ, Lucia - JAKABOVÁ, Silvia - ŠEVČÍK, Michal - RANINCOVÁ, Natália. Sledovanie obsahu soli vo vzorkách pareníc. In Hygiena alimentorum XL. 1. vyd. 710 s. ISBN 978-80-8077-620-6. Hygiena Alimentorum. Košice : Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach, 2019, s. 662-669.
AFG ZELEŇÁKOVÁ, Lucia - ANGELOVIČOVÁ, Mária - ŠNIRC, Marek - ŽIAROVSKÁ, Jana - KRÁČMAR, Stanislav - GÁLIK, Branislav. Is rapeseed oil suitable for frying French fries? In 7th Meeting on Chemistry and Life. 1st ed. [ 85 s.]. ISBN 978-80-214-5488-0. Meeting on Chemistry & Life. Brno : Vysoké učení technické, 2018, s. 70.

Iné výstupy (napr. e-learning, webové stránky, virtuálne laboratórium, školenia, kurzy, workshop a pod.)

Názov výstupu Opis výstupu Link
Level 1 Hygiena potravín, správna hygienická prax, HACCP a potravinové právo (e-learning) Cieľom školenia je poskytnúť základné vedomosti o všeobecných postupoch a opatreniach na kontrolu bezpečnosti potravín. V rámci školenia vysvetľujeme základné pojmy súvisiace s osobnou hygienou, prevádzkovou hygienou a bezpečnosťou potravín. Toto školenie pojednáva o nebezpečenstvách pri manipulácii s potravinami. https://potravinarstvo.com/skolenia/produkt/level1-hygiena-potravin-spravna-hygienicka-prax-haccp-a-potravinove-pravo/
Odborný seminár/workshop Príprava a organizácia odborného seminára/workshopu „Nové trendy a výzvy v oblasti gastronómie“ . https://fbp.uniag.sk

Záverečné hodnotenie príslušnej komisie KEGA

Splnil ciele excelentne (s dosiahnutím celospoločenských prínosov).

Filter

Filter