Chémia a technológie pre život
Forma podujatia: | Konferencia › S medzinárodnou účasťou |
---|---|
Termín konania: | 22.11.2023 |
Miesto podujatia: | Fakulta chemickej a potravinárskej technológie STU v Bratislave |
Usporiadateľ: | Fakulta chemickej a potravinárskej technológie STU v Bratislave v spolupráci s Nadáciou pre rozvoj FCHPT STU, Nadácia STU pre rozvoj talentov, CHEM - spolok študentov FCHPT STU a s podporou Univerzitného technologického inkubátora STU. |
Odborný gestor podujatia: | doc. Ing. Milena Reháková, PhD. |
Konané pod záštitou: | Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR, Zväzu slovenských vedeckotechnických spoločností, Zväzu chemického a farmaceutického priemyslu SR, Slovenskej chemickej spoločnosti, a Slovenskej spoločnosti chemického inžinierstva |
Odkaz na stránku konferencie: | https://www.ukazsvojuchemiu.sk |
Kľúčové slová: | chémia biochémia biotechnológie mikrobiológia |
Rokovací jazyk: | Anglický Český Slovenský |
Hlavný cieľ
Študentská vedecká konferencia "Chémia a technológie pre život" sa dlhodobo profiluje ako platforma na podporu vedeckej práce a zdieľania kreatívnych myšlienok talentovaných študentov. Podporujeme vedecký výskum prinášajúci inovatívne riešenia, ktoré zohľadňujú udržateľnú priemyselnú produkciu, environmentálnu a spoločenskú zodpovednosť.
Tématické okruhy
Príspevky bolo možné zaregistrovať do nasledujúcich sekcií:
- Analytická chémia
- Anorganická chémia
- Anorganické materiály
- Anorganické technológie
- Aplikovaná organická chémia
- Biochémia
- Biotechnológia
- Drevo, papier, celulóza
- Ekonomika a manažment
- Environmentálne inžinierstvo
- Fermentačné technológie
- Fyzikálna chémia a chemická fyzika
- Chemické a biochemické inžinierstvo
- Mikrobiológia
- Mikrobiologické aspekty v potravinárstve
- Organická technológia, katalýza a petrochémia
- Polygrafia a aplikovaná fotochémia
- Potravinárska a kozmetická chémia a technológia
- Prírodné a syntetické polyméry
- Riadenie procesov podporené informačnými technológiami
- Syntetická organická chémia
- Technológie ochrany životného prostredia a environmentalistika
- Výživové aspekty potravín a hodnotenie rizika
Ďalšie informácie
Študentská vedecká konferencia je organizovaná v odbore chémia a chemická a potravinárska technológia. Študentská vedecká konferencia je príležitosťou pre študentov 1. stupňa (bakalárskeho) a 2. stupňa (inžinierskeho/magisterského) vysokoškolského štúdia súťažne prezentovať vedecké a odborné práce. Najlepšie práce v jednotlivých sekciách budú odmenené.
Účasť na konferencií je bezplatná - bez potreby uhradiť registračný poplatok.
Kontakt
V prípade otázok alebo nejasností kontaktujte predsedu organizačného výboru:
doc. Ing. Juraj Oravec, PhD.
e-mail: juraj.oravec@stuba.sk
Fakulta chemickej a potravinárskej technológie (zobraziť na mape)
STU v Bratislave
Radlinského 9, 812 37 Bratislava
Posledná aktualizácia: 22.10.2023 18:38