BEZPEČNOSŤ A KONTROLA POTRAVÍN
Forma podujatia: | Konferencia › S medzinárodnou účasťou |
---|---|
Termín konania: | 06.04.2022 - 08.04.2022 |
Miesto podujatia: | Piešťany, Slovenská republika |
Usporiadateľ: | viď nižšie |
Odborný gestor podujatia: | prof. Ing. Jozef Golian, Dr., SPU Nitra |
Konané pod záštitou: | MINISTERSTVA PÔDOHOSPODÁRSTVA A ROZVOJA VIDIEKA SR |
Odkaz na stránku konferencie: | https://potravinarstvo.sk/wp-content/uploads/2021/12/BaKP-konferencia-PIESTANY-2022_FINAL.pdf |
Kľúčové slová: | kontrola a bezpečnosť potravín potravinárska analýza autentifikácia a vysledovateľnosť potravín |
Rokovací jazyk: | Anglický Slovenský |
Hlavný cieľ
XIX. VEDECKÁ KONFERENCIA S MEDZINÁRODNOU ÚČASŤOU
Cieľom konferencie je prezentovať najnovšie trendy v oblasti kontroly a bezpečnosti potravín, potravinárskej analýzy, autentifikácie a vysledovateľnosti potravín, alergénov a kontaminantovkontroly a bezpečnosti potravín, potravinárskej analýzy, autentifikácie a vysledovateľnosti potravín, alergénov a kontaminantov, analýzy a hodnotenia potravín novými metódami.
Konferencia je určená širokej odbornej verejnosti pôsobiacej v oblasti potravinárstva, potravinárskych a analytických laboratórií, potravinárskych podnikov, potravinárskeho výskumu a školstva.
Tématické okruhy
Prioritné témy konferencie:
1. Bezpečnosť potravín, štandardy a legislatíva EÚ/ES, EFSA
2. Mikrobiologická a mykologická bezpečnosť potravín
3. Chemická bezpečnosť potravín
4. Perspektívne technológie pre bezpečné potraviny a nové potraviny
5. Bezpečnosť potravín, zdravie a výživová hodnota potravín
6. Analytické metódy kontroly kvality, autenticity a bezpečnosti potravín
7. Bezpečnosť potravín v kontexte na európske stratégie „Green Deal“ a „Farm to Fork“
Ďalšie informácie
Usporiadatelia:
- SLOVENSKÁ SPOLOČNOSŤ PRE POĽNOHOSPODÁRSKE, LESNÍCKE,POTRAVINÁRSKE A VETERINÁRSKE VEDY PRI SAV
- POTRAVINÁRSKA KOMORA SLOVENSKA
- SLOVENSKÁ AKADÉMIA PÔDOHOSPODÁRSKYCH VIED
- NÁRODNÝ KONTAKTNÝ BOD SR PRE VEDECKÚ A TECHNICKÚ SPOLUPRÁCU S EFSA –
- MINISTERSTVO PÔDOHOSPODÁRSTVA A ROZVOJA VIDIEKA SR, BRATISLAVA
- FAKULTA BIOTECHNOLÓGIE A POTRAVINÁRSTVA SPU V NITRE
Vložné: 150 € (zahŕňa náklady na organizáciu a technické zabezpečenie, prenájom miestností a audiovizuálnej techniky, vydanie zborníkov)
Kontaktná adresa:
prof. Ing. Jozef Golian, Dr.,
Slovenská spoločnosť pre poľnohospodárske, lesnícke potravinárske a veterinárske vedy pri SAV, SPU Nitra,
Tr. A. Hlinku 2, 949 76 Nitra
Kontakt: Tel.: 037/6414 325,
e-mail: Jozef.Golian@uniag.sk
Podrobný program konferencie bude prihláseným účastníkom poslaný do 10.3.2022
Posledná aktualizácia: 26.02.2022 17:50