Bezpečnosť a kontrola potravín
Forma podujatia: | Konferencia › S medzinárodnou účasťou |
---|---|
Termín konania: | 26.03.2020 - 27.03.2020 |
Miesto podujatia: | PARK hotel, Piešťany, Slovenská republika |
Usporiadateľ: | Katedra hygieny a bezpečnosti potravín Fakulty biotechnológie a potravinárstva SPU v Nitre |
Odborný gestor podujatia: | prof. Ing. Jozef Golian, Dr., SPU Nitra |
Konané pod záštitou: | SPU Nitra |
Odkaz na stránku konferencie: | https://khbp-nitra.webnode.sk/news/xvii-vedecka-konferencia-bezpecnost-a-kontrola-potravin/ |
Kľúčové slová: | hygiena a bezpečnosť potravín bezpečnosť mlieka bezpečnosť mäsových výrobkov potraviny rastlinného pôvodu |
Rokovací jazyk: | Anglický Slovenský |
Hlavný cieľ
Cieľom konferencie je prezentovať najnovšie trendy v oblasti kontroly a bezpečnosti potravín, potravinárskej analýzy, autentifikácie a vysledovateľnosti potravín, alergénov a kontaminantov, analýzy a hodnotenia potravín novými metódami.
Podujatie je určené širokej odbornej verejnosti pôsobiacej v oblasti potravinárstva, potravinárskych a analytických laboratórií, potravinárskych podnikov, potravinárskeho výskumu a školstva.
Tématické okruhy
- Aktuálne problémy hygieny a bezpečnosti potravín
- Mikrobiologická a mykologická bezpečnosť potravín
- Chemická bezpečnosť potravín
- Výživa a bezpečnosť potravín
- Bezpečnosť a kontrola mlieka a mliečnych výrobkov
- Bezpečnosť a kontrola mäsa a mäsových výrobkov
- Bezpečnosť a kontrola potravín rastlinného pôvodu
Ďalšie informácie
Vedecký výbor
prof. Ing. Norbert Lukáč, PhD., SPU Nitra
prof. Ing. Jozef Golian, Dr., SPU Nitra
prof. Ing. Mária Angelovičová, CSc., SPU Nitra
prof. MVDr. Jozef Bíreš, DrSc., ŠVPS SR Bratislava
prof. Ing. Ján Šajbidor, DrSc., STU Bratislava
prof. Ing. Peter Šimko, DrSc., STU Bratislava
prof. Ing. Ľubomír Valík, PhD., STU Bratislava
prof. MVDr. Jozef Nagy, PhD., UVLF Košice
doc. MVDr. Slavomír Marcinčák, PhD., UVLF Košice
prof. Ing. Dana Tančinová, PhD., SPU Nitra
doc. RNDr. Peter Siekel, CSc., VÚP Bratislava
doc. Ing. Roman Labuda, PhD., University of Veterinary Medicine Vienna, Rakúsko
prof. Dr. Irina Chernukha, Russian Meat Research Institute, Moscow, Rusko
doc. MVDr. Bohuslava Tremlová, Ph.D., VFU Brno, ČR
prof. dr hab. inż. Lesław Juszczak FFT, UR Krakow, PL
Dr. hab. inž. Agnieszka Filipiak-Florkiewicz, FFT, UR Krakow, PL
prof. Tadeusz Trziszka, Ph.D., D.Sc. Wroclav University, PL
doc. Ing. Aleš Rajchl, Ph.D., VŠCHT Praha, ČR
doc. Ing. Helena Čížková, Ph.D., VŠCHT Praha, ČR
prof. Ing. Stanislav Kráčmar, DrSc., VŠOH Brno, ČR
prof. Ing. Alžbeta Jarošová, Ph.D., MENDELU Brno, ČR
prof. MVDr. Lenka Vorlová, Ph.D., VFU Brno, ČR
doc. Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D., ČZU Praha, ČR
doc. Ing. Pavel Diviš, Ph.D., VUT Brno, ČR
doc. Ing. Libor Červenka, Ph.D., Univerzita Pardubice, ČR
doc. MVDr. Jan Bardoň, Ph.D., SVÚ Olomouc, ČR
doc. MVDr. Josef Kameník,CSc., VFU Brno, ČR
Organizačný výbor konferencie
prof. Ing. Jozef Golian, Dr.
prof. Ing. Mária Angelovičová, CSc.
doc. Ing. Alica Bobková, PhD.
doc. Ing. Martina Fikselová, PhD.
doc. Ing. Simona Kunová, PhD.
doc. Ing. Lucia Zeleňáková, PhD.
doc. Ing. Radoslav Židek, PhD.
Mgr. Ľubica Vaňová
Ing. Lucia Benešová
Ing. Alžbeta Demianová
Ing. Peter Zajác, PhD.
Ing. Ľubomír Belej, PhD.
Ing. Jozef Čapla, PhD
Ing. Jozef Čurlej, PhD.
MVDr. Ľubomír Lopašovský, PhD.
Ing. Dagmar Kozelová, PhD.
PaedDr. Silvia Jakabová, PhD.
Ing. Jela Denkerová
Ing. Lukáš Jurčaga
Ing. Bohdana Hrbáčková
Ing. Mgr. Milo Bystrický
Podrobný program a viac informácií na stránke https://khbp-nitra.webnode.sk/news/xvii-vedecka-konferencia-bezpecnost-a-kontrola-potravin/
Kontaktná osoba
prof. Ing. Jozef Golian, Dr.
Katedra hygieny a bezpečnosti potravín, Fakulta biotechnológie a potravinárstva, SPU Nitra, Tr. A. Hlinku 2
949 76 Nitra, Tel.: 037/6414 325, E-mail: Jozef.Golian@uniag.sk
Posledná aktualizácia: 04.03.2020 11:31