21. študentská vedecká konferencia "Chémia a technológie pre život"
Forma podujatia: | |
---|---|
Termín konania: | 06.11.2019 |
Miesto podujatia: | priestory Fakulty chemickej a potravinárskej technológie STU, Radlinského 9, Bratislava |
Usporiadateľ: | Fakulta chemickej a potravinárskej technológie STU v Bratislave |
Odborný gestor podujatia: | doc. Ing. Milena Reháková, PhD. |
Konané pod záštitou: | Zväzu slovenských vedecko-technických spoločností a Zväzu chemického a farmaceutického priemyslu SR |
Odkaz na stránku konferencie: | https://www.uiam.sk/svk/ |
Kľúčové slová: | chémia chemická a potravinárska technológia |
Rokovací jazyk: | Slovenský |
Hlavný cieľ
Konferencia sa koná v rámci Týždňa vedy a techniky na Slovensku.
Študentská vedecká konferencia je príležitosťou pre študentov 1. stupňa (bakalárskeho) a 2. stupňa (inžinierskeho) vysokoškolského štúdia súťažne prezentovať vedecké a odborné práce. Najlepšie práce v jednotlivých sekciách budú odmenené. Na študentskej vedeckej konferencii prebehne v jednotlivých sekciách aj nesúťažná prehliadka prác študentov 3. stupňa (doktorandského) vysokoškolského štúdia. Abstrakty zaregistrovaných príspevkov budú zverejnené v elektronickom recenzovanom zborníku s vlastným ISBN číslom.
Tématické okruhy
Zoznam sekcií
- Analytická chémia
- Anorganická chémia
- Anorganické technológie
- Anorganické materiály
- Aplikovaná organická chémia
- Biochémia
- Biotechnológia
- Drevo, papier, celulóza
- Ekonomika a manažment
- Environmentálne inžinierstvo
- Fermentačné technológie
- Fyzikálna chémia a chemická fyzika
- Chémia a technológia mlieka, mäsa a cereálií
- Chémia a technológia tukov a kozmetiky
- Chemické a biochemické inžinierstvo
- Mikrobiológia
- Mikrobiologické aspekty v potravinárstve
- Polygrafia a aplikovaná fotochémia
- Prírodné a syntetické polyméry
- Riadenie procesov podporené informačnými technológiami
- Ropa, palivá a petrochémia
- Syntetická organická chémia
- Technológia organických látok
- Technológie ochrany životného prostredia
- Výživové aspekty potravín a hodnotenie rizika
Ďalšie informácie
Na ŠVK prebehne súťaž o najlepšiu študentskú vedeckú prácu študentov 1. a 2. stupňa vysokoškolského štúdia v plánovaných 25 sekciách v oblasti chémie, biotechnológie, chemickej a potravinárskej technológie. Preto by sme veľmi radi privítali aktívnu účasť Vašich študentov. Doktorandi sa tiež môžu nesúťažne zúčastniť. Veľmi radi privítame členov komisií z radov pedagógov z Vašej fakulty.
Z konferencie bude vydaný elektronický recenzovaný zborník abstraktov s ISBN číslom.
Najlepšie súťažné práce v jednotlivých sekciách budú finančne odmenené. Vďaka podpore partnerov ŠVK dostanú všetci účastníci zborník ŠVK na USB kľúči a dostanú aj iné darčekové predmety. Pre víťazov sú pripravené aj ďalšie zaujímavé ceny.
Program:
08:30 – otvorenie konferencie – nová budova, miestnosť CH16
09:00 – rokovania v jednotlivých sekciách
16:00 – vyhlásenie výsledkov – nová budova, miestnosť CH16
Kontakt
V prípade otázok alebo nejasností kontaktujte predsedu organizačného výboru:
Ing. Juraj Oravec, PhD.
e-mail: svk.fchpt@stuba.sk
Fakulta chemickej a potravinárskej technológie (zobraziť na mape)
STU v Bratislave
Radlinského 9, 812 37 Bratislava
Posledná aktualizácia: 05.11.2019 14:09