Chémia potravín - nová vysokoškolská učebnica nielen pre študentov
V týchto dňoch uzrela svetlo sveta vysokoškolská učebnica Chémia potravín určená pre študentov Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre. Na jej príprave sa podieľal široký autorský kolektív pedagógov Fakulty biotechnológie a potravinárstva, ktorí sa vo svojej pedagogickej a výskumnej práci dlhodobo venujú potravinám, ich kvalite a bezpečnosti.
Publikácia poskytuje čitateľovi komplexný prehľad súčasných poznatkov o chemickom zložení potravinových surovín a potravín, o ich biochemických a mikrobiologických vlastnostiach, ako aj o významných chemických reakciách, ktoré prebiehajú v potravinových surovinách a potravinách počas ich skladovania alebo technologického spracovania a o analytických metódach využívaných v potravinárstve. Podľa vyjadrenia autorov, učebnica bude iste vynikajúcim zdrojom informácií nielen pre študentov SPU a iných univerzít, ale aj pre odborníkov z praxe, ktorí sa venujú potravinovým surovinám a potravinám.
Zdroj: http://www.uniag.sk/sk/aktualne-informacie/items/ch%C3%A9mia-potrav%C3%ADn-nov%C3%A1-vysoko%C5%A1kolsk%C3%A1-u%C4%8Debnica-nielen-pre-%C5%A1tudentov/