02.02.2022
Žil 45 miliónov rokov pred slávnym Tyranosaurom rexom, ale stále vyzerá, akoby ešte pred pár dňami behal medzi stromami a lovil korisť. Telo plaza, ktorý žil na Zemi pred 110 miliónmi rokov, uchovala živica zo stromu vrátane kože a kožných šupín. O…
01.02.2022
Na Stavebnej fakulte STU v Bratislave vznikne Katedra UNESCO pre obnovu architektonického dedičstva. Zriadenie katedry podpisom odobrila generálna riaditeľka UNESCO Audrey Azoulay a rektor Oliver Moravčík.
01.02.2022
Slovenská technická univerzita v Bratislave je najlepšia slovenská univerzita v oblasti zamestnania absolventov. Vyplýva to z jej postavenia v svetovom rebríčku QS Graduate Employability Rankings 2022.
01.02.2022
Univerzita Komenského a Slovenská technická univerzita vyzývajú Národnú radu Slovenskej republiky, aby dobre zvážila negatívny potenciál súbehu dosahov navrhovanej novely vysokoškolského zákona a silných ekonomických reštrikcií v oblasti vysokých…
01.02.2022
Na Fakulte masmediálnej komunikácie Univerzity sv. Cyrila a Metoda v
Trnave (FMK) vzniklo neuromarketingové laboratórium. Prínosné bude aj pre
študentov
31.01.2022
Katedra germanistiky Filozofickej fakulty UCM sa môže pochváliť získaním prestížneho ocenenia Európska značka pre jazyky 2021, ktoré získala za úspešnú realizáciu a koordináciu projektu Erasmus+ (2018-1-SK01-KA201-046316) Problemorientierter Soft…
27.01.2022
Na FMK vzniklo neuromarketingové laboratórium. Prínosné bude aj pre študentov.
25.01.2022
Slovenská technická univerzita je od 1. januára 2022 súčasťou prestížneho európskeho združenia CESAER, ktoré spája popredné špecializované a komplexné univerzity zamerané na vedu a techniku.
24.01.2022
Svetová výstava EXPO 2020 v Dubaji, ktorá sa koná od 1. októbra 2021 do 31. marca 2022, ponúka priestor 192 krajinám prezentovať sa v oblastiach priemyslu, zdravia, poľnohospodárstva, vedomostí, učenia atď. V Spojených arabských emirátoch sa v rámci…
24.01.2022
Potravinárska komora Slovenska (PKS) vyhlásila v roku 2021 už štvrtý ročník súťaže, ktorou oceňuje najlepšie inovácie, reformulácie potravín, ale aj projekty trvalej udržateľnosti. Zároveň pravidelne udeľuje aj ocenenie Osobnosť potravinárstva.…