12.12.2018
Vianoce sú časom obdarovávania sa. Nielen však hmotnými darčekmi, ale najmä láskavými slovami, vytvorením neopakovateľnej príjemnej atmosféry, napĺňaním ušľachtilých cieľov. V zmysle tejto filozofie sa pod záštitou rektorky SPU v Nitre Klaudie…
11.12.2018
Vianočné venčeky, svietniky, anjeliky, snehuliaky, stromčeky, voňavé vrecúška, srdiečka a ďalšie krásne – nielen vianočné – dekorácie či doplnky ste si mohli 10. decembra 2018 kúpiť v priestoroch hlavnej budovy Univerzity Konštantína Filozofa v…
11.12.2018
Univerzita Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach sa podľa aktuálne zostaveného rankingového hodnotenia Best Global Universities umiestnila na celkovom 934. mieste vo svete a 378. v Európe. V rámci posudzovania slovenských univerzít je druhou najlepšou…
10.12.2018
Na vianočnom punči FZKI sa stretli odborníci z praxe, absolventi, pedagógovia, štuNa vianočnom punči FZKI sa stretli odborníci z praxe, absolventi, pedagógovia, študenti Fakulty záhradníctva a krajinného inžinierstva SPU v Nitre aj stredných škôl.
09.12.2018
Slovenská asociácia univerzitného športu (SAUŠ) vyhlásila 5. decembra výsledky ankety o najlepšieho univerzitného športovca za rok 2018.
09.12.2018
Európska komisia podporila vznik ďalšieho Európskeho inštitútu pre inovácie a technológie (EIT). Ide o EIT Manufacturing, v ktorom je STU zakladajúcim členom.
06.12.2018
Vianoce sa blížia, teploty prudko klesajú, zadania sa blížia ku koncu a ty si vravíš: "Ach, ako dobre by padol teplý punč / kapustnica / príjemné miesto s vianočnou náladou!"
06.12.2018
Posledný novembrový deň vyvrcholili Študentské dni nitrianskych univerzít. Na programe bol tradičný Imatrikulačný ples SPU. Tento rok však bolo podujatie predsa len výnimočné – konalo sa už šesťdesiaty raz.
04.12.2018
Vďaka mediálnej podpore, s ktorou sa stretlo otvorenie Laboratória spotrebiteľských štúdií Fakulty ekonomiky a manažmentu SPU v Nitre, prejavili viaceré subjekty a osobnosti záujem o výskumné možnosti tohto unikátneho pracoviska.
03.12.2018
Vzhľad na reze a na nákroji, textúra, chuť, vôňa, šťavnatosť a celkový dojem. Také boli hodnotiace kritériá poroty, ktorá testovala vzorky výrobkov siedmich súťažných tímov na tradičnom festivale domácich klobás Klobásovica 2018.